- 2022.03.20.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Magyar
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés30 perc
- Sütés/főzés0 perc
- Adag10
- Megtekintés8 939
A nyolcvanas években a tormakrémes sonkatekercs, a kaszinótojás és a franciasaláta a csemegepult elmaradhatatlan finomsága volt. A tormás krémsajttal töltött sonkatekercs nemcsak a gyermekkorom egyik kedvence volt, hanem még a mai napig a hidegtálak egyik leggyakrabban készÃtett fogása.
A tormakrémes sonkatekercs minden alkalomhoz illik. Legyen húsvét vagy szilveszter, állófogadás vagy bankett, szinte biztos részt vesz az eseményen.
A neten keringenek hidegen kevert, tormás-vaj és sajtkrém variációk, amelyek ugyancsak isteni finomak. Én mégis a besamel mártás alappal készült változatot ajánlom mindenkinek, aki szÃvesen készül egy nappal korábban az ünnepi menüre. Azt is megmondom miért. A hidegen kevert krém összetevÅ‘i érzékenyebbek hÅ‘mérséklet-változásra. Ennek következtében a megpuhuló sajt vagy vajkrém veszÃt tartásából és ezáltal kissé összeeshet a tekercs, ellentétben a fÅ‘zött krémmel, amely stabilan megtartja formáját.
Ne ijesszen, meg a főzött krém hangzása. Ez mindössze egy besamelmártást jelent, amely szinte pillanatok alatt elkészül és könnyedén hozzákeverhető a többi hozzávaló.
Megjegyzések a tormakrémes sonkatekercs elkészÃtéséhez
– A receptben megadott hozzávaló mennyiségek 20 db sonkatekercshez elegendÅ‘ek.
– Fontos, hogy a besamel mártás elég sűrű legyen, hogy a tekercs megtartsa formáját. A receptben leÃrt liszt mennyiséggel tökéletes lesz a mártás, viszont vedd figyelembe, hogy a liszt minÅ‘sége is lehet picit eltérÅ‘, ezáltal az eredmény is. HÃgitani mindig könnyebb, mint sürÃteni, Ãgy inkább a tej hozzáadásánál légy résen.
– Az elkészült sonkatekercseket dÃszÃtheted petrezselyemmel, fodros petrezselyemmel (szerintem ez a legszebb), pirosarannyal, esetleg kaliforniai paprikával, csemege uborkával, vagy sárgarépával.
Gyors receptek megtekintéséhez kattints IDE, ha pedig mégtöbb ünnepi recept vagy vendégváró recept ötleteket szeretnél látni, akkor használd itt az oldalon az oldalsávban található keresőnket.
Tormakrémes sonkatekercs videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

Egy lábasban olvaszd meg a vaj felét, add hozzá a lisztet és keverd simára.

Amikor zsemleszÃnű lesz a liszt (pár perc alatt), add hozzá a tejet és keverd csomómentesre.

Ezután öntsd hozzá a tejszÃnt és fÅ‘zd sűrűre a mártást.

Amikor a besamel mártás elkészült a lábast húzd le a tűzrÅ‘l és keverd hozzá a tormát Ãzlés szerinti mennyiségben, majd a krémsajtot és ÃzesÃtsd sóval, borssal.

Az krémet töltsd egy habzsákba.

MielÅ‘tt elkezded a sonkákat megtölteni, érdemes egy papÃrtörlÅ‘vel leitatni róla a felesleges nedvességet.

Nyomd a tölteléket a sonkaszelet egyik szélére hosszában.

Göngyöld fel a sonkaszeletet.

Amikor kész vannak a tekercsek, akkor a szélei tovább dÃszÃthetÅ‘k a habzsákból kinyomott krémmel, valamint zöldekkel (petrezselyem, kapor) megtűzdelve, vagy megszórva. Fogyasztásig tartsd hidegen a hűtÅ‘ben.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Tormakrémes sonkatekercs
Hozzávalók
Follow The Directions

Egy lábasban olvaszd meg a vaj felét, add hozzá a lisztet és keverd simára.

Amikor zsemleszÃnű lesz a liszt (pár perc alatt), add hozzá a tejet és keverd csomómentesre.

Ezután öntsd hozzá a tejszÃnt és fÅ‘zd sűrűre a mártást.

Amikor a besamel mártás elkészült a lábast húzd le a tűzrÅ‘l és keverd hozzá a tormát Ãzlés szerinti mennyiségben, majd a krémsajtot és ÃzesÃtsd sóval, borssal.

Az krémet töltsd egy habzsákba.

MielÅ‘tt elkezded a sonkákat megtölteni, érdemes egy papÃrtörlÅ‘vel leitatni róla a felesleges nedvességet.

Nyomd a tölteléket a sonkaszelet egyik szélére hosszában.

Göngyöld fel a sonkaszeletet.

Amikor kész vannak a tekercsek, akkor a szélei tovább dÃszÃthetÅ‘k a habzsákból kinyomott krémmel, valamint zöldekkel (petrezselyem, kapor) megtűzdelve, vagy megszórva. Fogyasztásig tartsd hidegen a hűtÅ‘ben.
Szólj hozzá!