- 2021.03.28.
- by Kulka Nikoletta
- 3 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés20 perc (hűtés)
- Adag6
- Megtekintés1 495
A granola, más néven ropogós müzli, egy népszerű és egészséges reggeli. Lényegében egy pörkölt csonthéjasokkal és aszalt gyümölccsel felturbózott müzli. Tápláló és ropogós finomság, kiváló rost, szénhidrát és fehérje forrás. Tökéletes kiegészítője sportolók, fogyni vágyok étrendjének. Fogyasztható reggelire, tejjel vagy joghurttal. Ízletes nassolnivaló, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, ezáltal jótékony hatással van a szervezetünkre.
A receptben említett datolyából készült édesítőszer receptet, ami 100% természetes, házilag készített, a “Természetes édesítö datolyából” című blogunkban találod, lépésről-lépésre fotókkal és videóval kiegészítve.
Granola ropogós müzli házilag videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Az olajos magvakat és a csonthéjasokat pirítsd meg egy serpenyőben.
A kimagozott datolyát turmixold össze 2 kanál szezámmaggal, az aszalt áfonyával és az agave sziruppal. Adagolhatsz hozzá egy kevés vizet amennyiben nagyon sűrűnek találod a pasztát és gondot okoz az aprítása, vagy használhatod az egészséges datolyás házi édesítőszert egy korábbi receptünket alapként (ennek linkjét fentebb a bevezető szövegben találod).
Egy tálban keverd össze a pirított magvakat a datolyás pasztával.
Szedd egy tálcára és egyenletesen oszlasd el a felületét, majd tedd 20 percre a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen.
Ezt követően tedd jól zárható dobozba vagy befőttes üvegbe.
Hűtőben tárolva egész héten friss marad.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Granola ropogós müzli
Hozzávalók
Follow The Directions
Az olajos magvakat és a csonthéjasokat pirítsd meg egy serpenyőben.
A kimagozott datolyát turmixold össze 2 kanál szezámmaggal, az aszalt áfonyával és az agave sziruppal. Adagolhatsz hozzá egy kevés vizet amennyiben nagyon sűrűnek találod a pasztát és gondot okoz az aprítása, vagy használhatod az egészséges datolyás házi édesítőszert egy korábbi receptünket alapként (ennek linkjét fentebb a bevezető szövegben találod).
Egy tálban keverd össze a pirított magvakat a datolyás pasztával.
Szedd egy tálcára és egyenletesen oszlasd el a felületét, majd tedd 20 percre a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen.
Ezt követően tedd jól zárható dobozba vagy befőttes üvegbe.
Hűtőben tárolva egész héten friss marad.
Szólj hozzá!