Egészségtál logo

Epres pelyhes chia puding

epres pelyhes chia puding
  • Előkészítés
    5 perc
  • Adag
    1
  • Megtekintés
    406

A chia puding egy tökéletes reggeli és mindemellett egy igazi “super food”. Magas energiaszintet biztosít a nap folyamán és mindössze néhány percet igényel az elkészítése. Az elkészített recepthez én kókusz és rizs tejet használtam, azonban bármelyik általad választott tejjel is elkészíthető. Változatossá teheted joghurttal, müzlivel és gabonapelyhekkel, gyümölccsel és/vagy olajos magvakkal kiegészítve. A chia puding változatainak elkészítéséhez csak a fantázia szabhat határt. Ennél a receptnél a különlegesség az étel textúrája, amit a ropogóssága ad a kukoricapehely által. Akár hívhatnánk “epres pelyhes ropogósnak” is 🙂

Érdekességként megjegyezném, hogy a chia magok képesek a saját súlyuk kilenc-tízszeresét megkötni folyadékban, ezáltal az éhségérzetet csökkenteni és mindemellett remek tápanyagforrás. Fontos a magokat beáztatni ezen hatás eléréséhez.

Epres pelyhes chía puding videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    chia puding

    Este, lefekvés előtt tégy egy tálba 1,5 evőkanál chía magot, majd önts hozzá 100 ml növényi tejet, majd keverd össze.

    Lépés 2
    epres pelyhes chia puding2

    Zárt fedelű edényben, befőttes üvegben vagy egyszerűen folpack-kal lefedve tedd a hűtőbe 1 éjszakára, vagy legkevesebb 30 percre. Érdemes kb. 10-15 perc múlva újra megkeverni a pudingot, hogy ne legyen csomós.

    Lépés 3
    epres pelyhes chia puding 14

    Törj össze 4 szem epret villa segítségével.

    Lépés 4
    epres pelyhes chia puding 15

    Szedd rá a chia puding felét.

    Lépés 5
    epres pelyhes chia puding1

    Szórj rá kukoricapelyhet és kanalazd rá a maradék chia pudingot.

    Lépés 6
    epres pelyhes chia puding 8

    A tetejét díszítsd mentalevéllel, pár szem gyümölccsel és kukoricapehellyel.

    Conclusion

    Jó étvágyat kívánunk!

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.