- 2020.12.11.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés5 perc
- Sütés/főzés30 perc (áztatás)
- Adag1
- Megtekintés1 095
Ebben a chia pudingban egy igazi energiabombára lelsz. Csak természetes alapanyagokból készült és mindössze néhány percet igényel az elkészítése. Rengeteg rostot, fehérjét, ásványianyagot tartalmaz. Tökéletes reggeli ami után jó ideig nem leszel éhes. Az elkészített recepthez én kókusz és rizs tejet használtam, azonban bármelyik általad választott tejjel is elkészíthető. Változatossá teheted joghurttal, müzlivel és gabonapelyhekkel, gyümölccsel és/ vagy olajos magvakkal kiegészítve.
Datolyás chia puding videó:
Tippek, tanácsok a chia puding recepthez:
Amit érdemes tudni, hogy a chia mag képes a tömegének körülbelül 10-12-szeresét felvenni folyadékból. Amikor megszívja magát, kocsonyás, zselés állagúvá válik. Ha reggelire chia pudingot tervezel, akkor érdemes már előző este beáztatni. Ha mégsem tennéd, akkor számolj minimum 30 perc áztatási idővel.
További reggeli receptötletekért nézz körbe a Reggeli recept kategóriában és ha egészségesebb ételeket keresel, akkor pedig az Egészséges ételek gyűjteményünkben!
Hozzávalók
Receptleírás
Este, lefekvés előtt tégy egy tálba 1,5 evőkanál chía magot, majd önts hozzá 100 ml növényi tejet.
Édesítsd 1 evőkanál természetes datolyakrémmel és keverd össze alaposan. A datolyakrém receptjét itt találod: https://egeszsegtal.hu/termeszetes-edesito-datolyabol
Zárt fedelű edényben, befőttes üvegben vagy egyszerűen folpack-kal lefedve tedd a hűtőbe 1 éjszakára, vagy legkevesebb 30 percre. Érdemes kb. 10-15 perc múlva újra megkeverni a pudingot, hogy ne legyen csomós.
Tálaláskor helyezd a pohár aljára a kekszeket.
Szedd rá a chía pudingot.
Szórd meg gazdagon műzlivel.
Díszítsd apróra vágott datolyával.
Conclusion
Jó étvágyat kívánunk!
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Datolyás chia puding
Hozzávalók
Follow The Directions
Este, lefekvés előtt tégy egy tálba 1,5 evőkanál chía magot, majd önts hozzá 100 ml növényi tejet.
Édesítsd 1 evőkanál természetes datolyakrémmel és keverd össze alaposan. A datolyakrém receptjét itt találod: https://egeszsegtal.hu/termeszetes-edesito-datolyabol
Zárt fedelű edényben, befőttes üvegben vagy egyszerűen folpack-kal lefedve tedd a hűtőbe 1 éjszakára, vagy legkevesebb 30 percre. Érdemes kb. 10-15 perc múlva újra megkeverni a pudingot, hogy ne legyen csomós.
Tálaláskor helyezd a pohár aljára a kekszeket.
Szedd rá a chía pudingot.
Szórd meg gazdagon műzlivel.
Díszítsd apróra vágott datolyával.
Szólj hozzá!