Egészségtál logo

Camembert sajtos tésztakoszorú pestóval és áfonyalekvárral

Camembert sajtos tésztakoszorú
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    15 p sütés
  • Adag
    8
  • Megtekintés
    599

Ez az a recept, ami nem hiányozhat egyetlen vendégváró asztaláról sem. Ez a camembert sajtos koszorú hihetetlenül egyszerűen, gyorsan elkészíthető, rendkívül látványos és finom. Ráadásul ízlés szerint variálható a sóstól az édesig.

Camembert sajtos koszorú – egyszerre sós és édes vendégváró recept

Ezt az ötletet a Tiktok-on találtam és úgy éreztem feltétlenül ki kell próbálnom. Tetszett a receptben rejlő sokoldalúság, egyszerűség és gazdaságosság. Mindössze 30 perc alatt (amiből 15 perc a sütési idő) valami elképesztően jó és látványos fogás készülhet. Legyen szilveszter, szülinap vagy mozidélután ezzel nem lehet melléfogni. Szerintem próbáld ki Te is és biztos vagyok benne, hogy a siker Nálad sem marad el!

Ebben a receptben egyszerre tálalunk fel sósat és édeset, úgy, hogy nem túlbonyolítunk túl semmit 😉.

Megjegyzések a camembert sajtos recepthez:

– A recept egyik alapját, előre csomagolt tészta adja, amely lehet vajas, leveles, élesztős, de pizzatészta is. Bármelyik neked tetsző tészta megtölthető és vidám formára vágható az olvasztott camembert sajttal a közepén.

– A receptben megadott mennyiség kb. 6-8 főre elegendő. Persze ezzel a mennyiséggel ennyi ember nem fog jól lakni, ez inkább party indító, változatos finomság.

– Lehetőleg szobahőmérsékletű camembert sajtot használj. Ha erre nincs lehetőséged, akkor tedd be a mikróba 1-1,5 percre. Ez azért fontos, hogy a sütés során biztos megpuhuljon és kissé folyékonnyá váljon a sajt belseje.

További recept és ételdekorációs ötletek:

Gyors receptek

Tippek ötletek

Vendégváró, snack, előétel ötletek

Csúcsszuper vendégváró - Camembert sajtos koszorú recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Terítsd egy tűzálló tálra az első vajas tésztaalapot a sütőpapírral együtt és helyezd a közepére az egész camembert sajtot. Lehetőleg szobahőmérsékletű sajtot használj fel. Ha úgy alakul, hogy erre nincs mód, akkor tedd 1-2 percre a mikróba a camembertet. Kissé előmelegítve biztos lehetsz benne, hogy a sajt közepe folyós lesz.

    Lépés 2

    Ebben a receptben a tészta egyik felét pesztóval, a másik felét pedig áfonya lekvárral kentem meg. Ebben a munkafázisban is megszórható reszelt mozzarellával, ha a dupla/tripla sajtos változatot részesíted előnyben.

    Lépés 3

    A megkent alapra terítsd rá a második vajas tészta alapot és igazíts el a camembert körül, oly módon, hogy a végek illeszkedjenek.

    Lépés 4
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Egy villa segítségével pecsételd (nyomkodd) körbe a tésztát.

    Lépés 5
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Egy tésztavágóval, vagy derelyevágóval vágd több szeletre (én 16 részre vágtam).

    Lépés 6
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Ezt követően minden szeletre tegyél reszelt mozzarellát.

    Lépés 7
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Majd a felvágott tésztaszeletek sarkát hajtsd fel és fordítsd rá a sajtos felületre úgy, hogy kis háromszöget formázzon.

    Lépés 8
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Egy egész tojást verj fel és kend meg vele a tészta felszínét.

    Lépés 9
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    A pestós felét díszíts félbe vágott fekete olívabogyóval, a lekváros felét pedig dióval.

    Lépés 10
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Tedd előmelegített sütőbe, a tészta csomagolásán megadott útmutatót követve. Az én esetemben 200 Cº/15 perc volt. Tálaláskor vágd le a camembert sajtos rész felső részét és jöhet a mártogatás. Mártogasd a letört háromszögeket az olvasztott camembert sajtba.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.