- 2021.12.29.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés10 perc
- Sütés/főzés15 p sütés
- Adag8
- Megtekintés1 835
Ez az a recept, ami nem hiányozhat egyetlen vendégváró asztaláról sem. Ez a camembert sajtos koszorú hihetetlenül egyszerűen, gyorsan elkészÃthetÅ‘, rendkÃvül látványos és finom. Ráadásul Ãzlés szerint variálható a sóstól az édesig.
Camembert sajtos koszorú – egyszerre sós és édes vendégváró recept
Ezt az ötletet a Tiktok-on találtam és úgy éreztem feltétlenül ki kell próbálnom. Tetszett a receptben rejlő sokoldalúság, egyszerűség és gazdaságosság. Mindössze 30 perc alatt (amiből 15 perc a sütési idő) valami elképesztően jó és látványos fogás készülhet. Legyen szilveszter, szülinap vagy mozidélután ezzel nem lehet melléfogni. Szerintem próbáld ki Te is és biztos vagyok benne, hogy a siker Nálad sem marad el!
Ebben a receptben egyszerre tálalunk fel sósat és édeset, úgy, hogy nem túlbonyolÃtunk túl semmit 😉.
Megjegyzések a camembert sajtos recepthez:
– A recept egyik alapját, elÅ‘re csomagolt tészta adja, amely lehet vajas, leveles, élesztÅ‘s, de pizzatészta is. Bármelyik neked tetszÅ‘ tészta megtölthetÅ‘ és vidám formára vágható az olvasztott camembert sajttal a közepén.
– A receptben megadott mennyiség kb. 6-8 fÅ‘re elegendÅ‘. Persze ezzel a mennyiséggel ennyi ember nem fog jól lakni, ez inkább party indÃtó, változatos finomság.
– LehetÅ‘leg szobahÅ‘mérsékletű camembert sajtot használj. Ha erre nincs lehetÅ‘séged, akkor tedd be a mikróba 1-1,5 percre. Ez azért fontos, hogy a sütés során biztos megpuhuljon és kissé folyékonnyá váljon a sajt belseje.
További recept és ételdekorációs ötletek:
Gyors receptek
Tippek ötletek
Vendégváró, snack, előétel ötletek
Csúcsszuper vendégváró - Camembert sajtos koszorú recept videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

TerÃtsd egy tűzálló tálra az elsÅ‘ vajas tésztaalapot a sütÅ‘papÃrral együtt és helyezd a közepére az egész camembert sajtot. LehetÅ‘leg szobahÅ‘mérsékletű sajtot használj fel. Ha úgy alakul, hogy erre nincs mód, akkor tedd 1-2 percre a mikróba a camembertet. Kissé elÅ‘melegÃtve biztos lehetsz benne, hogy a sajt közepe folyós lesz.

Ebben a receptben a tészta egyik felét pesztóval, a másik felét pedig áfonya lekvárral kentem meg. Ebben a munkafázisban is megszórható reszelt mozzarellával, ha a dupla/tripla sajtos változatot részesÃted elÅ‘nyben.

A megkent alapra terÃtsd rá a második vajas tészta alapot és igazÃts el a camembert körül, oly módon, hogy a végek illeszkedjenek.

Egy villa segÃtségével pecsételd (nyomkodd) körbe a tésztát.

Egy tésztavágóval, vagy derelyevágóval vágd több szeletre (én 16 részre vágtam).

Ezt követően minden szeletre tegyél reszelt mozzarellát.

Majd a felvágott tésztaszeletek sarkát hajtsd fel és fordÃtsd rá a sajtos felületre úgy, hogy kis háromszöget formázzon.

Egy egész tojást verj fel és kend meg vele a tészta felszÃnét.

A pestós felét dÃszÃts félbe vágott fekete olÃvabogyóval, a lekváros felét pedig dióval.

Tedd elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be, a tészta csomagolásán megadott útmutatót követve. Az én esetemben 200 Cº/15 perc volt. Tálaláskor vágd le a camembert sajtos rész felsÅ‘ részét és jöhet a mártogatás. Mártogasd a letört háromszögeket az olvasztott camembert sajtba.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Camembert sajtos tésztakoszorú pestóval és áfonyalekvárral
Hozzávalók
Follow The Directions

TerÃtsd egy tűzálló tálra az elsÅ‘ vajas tésztaalapot a sütÅ‘papÃrral együtt és helyezd a közepére az egész camembert sajtot. LehetÅ‘leg szobahÅ‘mérsékletű sajtot használj fel. Ha úgy alakul, hogy erre nincs mód, akkor tedd 1-2 percre a mikróba a camembertet. Kissé elÅ‘melegÃtve biztos lehetsz benne, hogy a sajt közepe folyós lesz.

Ebben a receptben a tészta egyik felét pesztóval, a másik felét pedig áfonya lekvárral kentem meg. Ebben a munkafázisban is megszórható reszelt mozzarellával, ha a dupla/tripla sajtos változatot részesÃted elÅ‘nyben.

A megkent alapra terÃtsd rá a második vajas tészta alapot és igazÃts el a camembert körül, oly módon, hogy a végek illeszkedjenek.

Egy villa segÃtségével pecsételd (nyomkodd) körbe a tésztát.

Egy tésztavágóval, vagy derelyevágóval vágd több szeletre (én 16 részre vágtam).

Ezt követően minden szeletre tegyél reszelt mozzarellát.

Majd a felvágott tésztaszeletek sarkát hajtsd fel és fordÃtsd rá a sajtos felületre úgy, hogy kis háromszöget formázzon.

Egy egész tojást verj fel és kend meg vele a tészta felszÃnét.

A pestós felét dÃszÃts félbe vágott fekete olÃvabogyóval, a lekváros felét pedig dióval.

Tedd elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be, a tészta csomagolásán megadott útmutatót követve. Az én esetemben 200 Cº/15 perc volt. Tálaláskor vágd le a camembert sajtos rész felsÅ‘ részét és jöhet a mártogatás. Mártogasd a letört háromszögeket az olvasztott camembert sajtba.
Szólj hozzá!