Camembert sajtos tésztakoszorú pestóval és áfonyalekvárral

Camembert sajtos tésztakoszorú
Camembert sajtos tésztakoszorú
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    15 p sütés
  • Adag
    8
  • Ready In
    25 perc

Ez az a recept, ami nem hiányozhat egyetlen vendégváró asztaláról sem. Ez a camembert sajtos koszorú hihetetlenül egyszerűen, gyorsan elkészíthető, rendkívül látványos és finom. Ráadásul ízlés szerint variálható a sóstól az édesig.

Camembert sajtos koszorú – egyszerre sós és édes vendégváró recept

Ezt az ötletet a Tiktok-on találtam és úgy éreztem feltétlenül ki kell próbálnom. Tetszett a receptben rejlő sokoldalúság, egyszerűség és gazdaságosság. Mindössze 30 perc alatt (amiből 15 perc a sütési idő) valami elképesztően jó és látványos fogás készülhet. Legyen szilveszter, szülinap vagy mozidélután ezzel nem lehet melléfogni. Szerintem próbáld ki Te is és biztos vagyok benne, hogy a siker Nálad sem marad el!

Ebben a receptben egyszerre tálalunk fel sósat és édeset, úgy, hogy nem túlbonyolítunk túl semmit 😉.

Megjegyzések a camembert sajtos recepthez:

– A recept egyik alapját, előre csomagolt tészta adja, amely lehet vajas, leveles, élesztős, de pizzatészta is. Bármelyik neked tetsző tészta megtölthető és vidám formára vágható az olvasztott camembert sajttal a közepén.

– A receptben megadott mennyiség kb. 6-8 főre elegendő. Persze ezzel a mennyiséggel ennyi ember nem fog jól lakni, ez inkább party indító, változatos finomság.

– Lehetőleg szobahőmérsékletű camembert sajtot használj. Ha erre nincs lehetőséged, akkor tedd be a mikróba 1-1,5 percre. Ez azért fontos, hogy a sütés során biztos megpuhuljon és kissé folyékonnyá váljon a sajt belseje.

További recept és ételdekorációs ötletek:

Gyors receptek

Tippek ötletek

Vendégváró, snack, előétel ötletek

Csúcsszuper vendégváró - Camembert sajtos koszorú recept videó:

Ingredients

    Directions

    Step1
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Terítsd egy tűzálló tálra az első vajas tésztaalapot a sütőpapírral együtt és helyezd a közepére az egész camembert sajtot. Lehetőleg szobahőmérsékletű sajtot használj fel. Ha úgy alakul, hogy erre nincs mód, akkor tedd 1-2 percre a mikróba a camembertet. Kissé előmelegítve biztos lehetsz benne, hogy a sajt közepe folyós lesz.

    Step2

    Ebben a receptben a tészta egyik felét pesztóval, a másik felét pedig áfonya lekvárral kentem meg. Ebben a munkafázisban is megszórható reszelt mozzarellával, ha a dupla/tripla sajtos változatot részesíted előnyben.

    Step3

    A megkent alapra terítsd rá a második vajas tészta alapot és igazíts el a camembert körül, oly módon, hogy a végek illeszkedjenek.

    Step4
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Egy villa segítségével pecsételd (nyomkodd) körbe a tésztát.

    Step5
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Egy tésztavágóval, vagy derelyevágóval vágd több szeletre (én 16 részre vágtam).

    Step6
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Ezt követően minden szeletre tegyél reszelt mozzarellát.

    Step7
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Majd a felvágott tésztaszeletek sarkát hajtsd fel és fordítsd rá a sajtos felületre úgy, hogy kis háromszöget formázzon.

    Step8
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Egy egész tojást verj fel és kend meg vele a tészta felszínét.

    Step9
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    A pestós felét díszíts félbe vágott fekete olívabogyóval, a lekváros felét pedig dióval.

    Step10
    Camembert sajtos tésztakoszorú

    Tedd előmelegített sütőbe, a tészta csomagolásán megadott útmutatót követve. Az én esetemben 200 Cº/15 perc volt. Tálaláskor vágd le a camembert sajtos rész felső részét és jöhet a mártogatás. Mártogasd a letört háromszögeket az olvasztott camembert sajtba.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Leave a Review

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük