- 2021.12.29.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés15 p sütés
- Adag8
- Megtekintés2 787
Ez az a recept, ami nem hiányozhat egyetlen vendégváró asztaláról sem. Ez a camembert sajtos koszorú hihetetlenül egyszerűen, gyorsan elkészíthető, rendkívül látványos és finom. Ráadásul ízlés szerint variálható a sóstól az édesig.
Camembert sajtos koszorú – egyszerre sós és édes vendégváró recept
Ezt az ötletet a Tiktok-on találtam és úgy éreztem feltétlenül ki kell próbálnom. Tetszett a receptben rejlő sokoldalúság, egyszerűség és gazdaságosság. Mindössze 30 perc alatt (amiből 15 perc a sütési idő) valami elképesztően jó és látványos fogás készülhet. Legyen szilveszter, szülinap vagy mozidélután ezzel nem lehet melléfogni. Szerintem próbáld ki Te is és biztos vagyok benne, hogy a siker Nálad sem marad el!
Ebben a receptben egyszerre tálalunk fel sósat és édeset, úgy, hogy nem túlbonyolítunk túl semmit 😉.
Megjegyzések a camembert sajtos recepthez:
– A recept egyik alapját, előre csomagolt tészta adja, amely lehet vajas, leveles, élesztős, de pizzatészta is. Bármelyik neked tetsző tészta megtölthető és vidám formára vágható az olvasztott camembert sajttal a közepén.
– A receptben megadott mennyiség kb. 6-8 főre elegendő. Persze ezzel a mennyiséggel ennyi ember nem fog jól lakni, ez inkább party indító, változatos finomság.
– Lehetőleg szobahőmérsékletű camembert sajtot használj. Ha erre nincs lehetőséged, akkor tedd be a mikróba 1-1,5 percre. Ez azért fontos, hogy a sütés során biztos megpuhuljon és kissé folyékonnyá váljon a sajt belseje.
További recept és ételdekorációs ötletek:
Gyors receptek
Tippek ötletek
Vendégváró, snack, előétel ötletek
Csúcsszuper vendégváró - Camembert sajtos koszorú recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Terítsd egy tűzálló tálra az első vajas tésztaalapot a sütőpapírral együtt és helyezd a közepére az egész camembert sajtot. Lehetőleg szobahőmérsékletű sajtot használj fel. Ha úgy alakul, hogy erre nincs mód, akkor tedd 1-2 percre a mikróba a camembertet. Kissé előmelegítve biztos lehetsz benne, hogy a sajt közepe folyós lesz.
Ebben a receptben a tészta egyik felét pesztóval, a másik felét pedig áfonya lekvárral kentem meg. Ebben a munkafázisban is megszórható reszelt mozzarellával, ha a dupla/tripla sajtos változatot részesíted előnyben.
A megkent alapra terítsd rá a második vajas tészta alapot és igazíts el a camembert körül, oly módon, hogy a végek illeszkedjenek.
Egy villa segítségével pecsételd (nyomkodd) körbe a tésztát.
Egy tésztavágóval, vagy derelyevágóval vágd több szeletre (én 16 részre vágtam).
Ezt követően minden szeletre tegyél reszelt mozzarellát.
Majd a felvágott tésztaszeletek sarkát hajtsd fel és fordítsd rá a sajtos felületre úgy, hogy kis háromszöget formázzon.
Egy egész tojást verj fel és kend meg vele a tészta felszínét.
A pestós felét díszíts félbe vágott fekete olívabogyóval, a lekváros felét pedig dióval.
Tedd előmelegített sütőbe, a tészta csomagolásán megadott útmutatót követve. Az én esetemben 200 Cº/15 perc volt. Tálaláskor vágd le a camembert sajtos rész felső részét és jöhet a mártogatás. Mártogasd a letört háromszögeket az olvasztott camembert sajtba.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Camembert sajtos tésztakoszorú pestóval és áfonyalekvárral
Hozzávalók
Follow The Directions
Terítsd egy tűzálló tálra az első vajas tésztaalapot a sütőpapírral együtt és helyezd a közepére az egész camembert sajtot. Lehetőleg szobahőmérsékletű sajtot használj fel. Ha úgy alakul, hogy erre nincs mód, akkor tedd 1-2 percre a mikróba a camembertet. Kissé előmelegítve biztos lehetsz benne, hogy a sajt közepe folyós lesz.
Ebben a receptben a tészta egyik felét pesztóval, a másik felét pedig áfonya lekvárral kentem meg. Ebben a munkafázisban is megszórható reszelt mozzarellával, ha a dupla/tripla sajtos változatot részesíted előnyben.
A megkent alapra terítsd rá a második vajas tészta alapot és igazíts el a camembert körül, oly módon, hogy a végek illeszkedjenek.
Egy villa segítségével pecsételd (nyomkodd) körbe a tésztát.
Egy tésztavágóval, vagy derelyevágóval vágd több szeletre (én 16 részre vágtam).
Ezt követően minden szeletre tegyél reszelt mozzarellát.
Majd a felvágott tésztaszeletek sarkát hajtsd fel és fordítsd rá a sajtos felületre úgy, hogy kis háromszöget formázzon.
Egy egész tojást verj fel és kend meg vele a tészta felszínét.
A pestós felét díszíts félbe vágott fekete olívabogyóval, a lekváros felét pedig dióval.
Tedd előmelegített sütőbe, a tészta csomagolásán megadott útmutatót követve. Az én esetemben 200 Cº/15 perc volt. Tálaláskor vágd le a camembert sajtos rész felső részét és jöhet a mártogatás. Mártogasd a letört háromszögeket az olvasztott camembert sajtba.
Szólj hozzá!