Granola ropogós müzli

granola muzli hazilag
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    20 perc (hűtés)
  • Adag
    6
  • Megtekintés
    1 439

A granola, más néven ropogós müzli, egy népszerű és egészséges reggeli. Lényegében egy pörkölt csonthéjasokkal és aszalt gyümölccsel felturbózott müzli. Tápláló és ropogós finomság, kiváló rost, szénhidrát és fehérje forrás. Tökéletes kiegészítője sportolók, fogyni vágyok étrendjének. Fogyasztható reggelire, tejjel vagy joghurttal. Ízletes nassolnivaló, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, ezáltal jótékony hatással van a szervezetünkre.

A receptben említett datolyából készült édesítőszer receptet, ami 100% természetes, házilag készített, a “Természetes édesítö datolyából” című blogunkban találod, lépésről-lépésre fotókkal és videóval kiegészítve.

Granola ropogós müzli házilag videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    granola muzli hazilag

    Az olajos magvakat és a csonthéjasokat pirítsd meg egy serpenyőben.

    Lépés 2

    A kimagozott datolyát turmixold össze 2 kanál szezámmaggal, az aszalt áfonyával és az agave sziruppal. Adagolhatsz hozzá egy kevés vizet amennyiben nagyon sűrűnek találod a pasztát és gondot okoz az aprítása, vagy használhatod az egészséges datolyás házi édesítőszert egy korábbi receptünket alapként (ennek linkjét fentebb a bevezető szövegben találod).

    Lépés 3
    granola muzli hazilag

    Egy tálban keverd össze a pirított magvakat a datolyás pasztával.

    Lépés 4
    granola muzli hazilag

    Szedd egy tálcára és egyenletesen oszlasd el a felületét, majd tedd 20 percre a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen.

    Lépés 5
    granola muzli hazilag

    Ezt követően tedd jól zárható dobozba vagy befőttes üvegbe.

    Lépés 6
    granola muzli hazilag

    Hűtőben tárolva egész héten friss marad.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük