Ünnepi ételdíszítés

eteldiszites talalas

Szeretnéd meglepni az asztaltársaságot az étel különleges megjelenésével? Ma megmutatjuk hogyan díszítenek a profi szakácsok. 

Hétköznapi alapanyagokból apró trükkel valódi “zöldség” kompozíciókat készíthetsz néhány perc alatt.

Ebben az esetben, ami szükséges hozzá: sárgarépa, póréhagyma és (díszítő) salátalevél, friss kapor, petrezselyem.

 

Ünnepi ételdíszítés tipp videó:

További ételdekoráció tippek:

Tovább fokozható az ünnepi hangulat, ha magát a tányért díszítjük meg. Jól mutatnak a tányéron a száraz fűszernövények, fűszerek, sűrűbb szószók, balzsamecet, majonéz. Ezeknél a tálalási technikáknál nyílván figyelembe kell venni a tányér adottságait, színét, valamint az étel típusát és ízvilágát is.

Ezenkívül vannak még további ételdekorálási lehetőségek, pl. fogyasztható élemiszeralapanyagokból (keményítő, cukor, liszt, tészta, stb.) csodálatos ételdíszeket készíthetünk egyszerűen házilag. Nem sokára bemutatjuk ezeket is 😉.

Ha nem szeretnél lemaradni róla, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesítést tudjunk küldeni az újabb bejegyzéseinkről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X