Tonhalas tészta recept

Tonhalas tészta
  • Előkészítés
    5 perc
  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    144

Minden háziasszony recepttárában van legalább egy, gyorsan és könnyen elkészíthető étel, amit az egész család kedvel. Nálunk ez a tonhalas tészta.

Legjobb választás sietős napokon, ami elég gyakran fordul elő 😊. A mártást néhány alapanyagból a tészta főzési ideje alatt pikk-pakk elkészíthetjük. Ráadásul az alapanyagok, mint a sűrített paradicsom, tonhalkonzerv és tojás szinte minden háztartásban megtalálható, ha pedig mégsem, akkor is könnyen beszerezhetjük akár a szomszéd kisboltból is.

Ez az olaszos jellegű paradicsomos tésztás étel ízlésünk szerint kombinálható egyéb zöldséggel, illetve magunk kedvére választhatjuk hozzá a tésztát is. De! Azért ennek a tésztás receptnek a legfőbb előnye az egyszerűsége, szóval nem érdemes túlkombinálni. Ebben a receptben makaróni tésztát használtam, de én is szoktam spagettivel és masni tésztával is készíteni.

Az olaszos tészta ételt kedvelők, biztos imádni fogják!

 

Kiegészítés a paradicsomos tonhalas tészta recepthez:

  1. A receptben 1 evőkanál ketchupöt használok a paradicsom savasságának ellensúlyozása miatt, de ezt helyettesítheted 1 kk cukorral vagy édesítővel.

  2. Ezt a tésztás ételt készítheted az általad választott tésztával.

  3. A parmezán sajt csak opcionális. Mint megtudtam, az olaszok nem tesznek sajtot a paradicsomos tonhalas tésztára, de mi magyarok ettől függetlenül nagyon szeretjük😊. Ha érdekel, hogy az olaszok miért nem esznek sajtot a halas tésztához, akkor kattints IDE és olvasd el a cikket.

A tonhalas tésztához hasonló gyors receptek:

Gyors receptek

Tésztás étel receptek

Hozzávalók

Recept lépésről-lépésre:

1 Lépés
Tonhalas tészta

Főzz keményre 2 db tojást, majd pucold meg és vágd nagyobb darabokra.

2 Lépés

Főzd ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt.

3 Lépés
Tonhalas tészta

Ez idő alatt tölts kevés olajat egy serpenyőbe és pirítsd le az apróra vágott vöröshagymát.

4 Lépés
Tonhalas tészta

Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, sűrített paradicsomot, oregánót, egy kevés ketchupot és ízesítsd sóval, borssal.

5 Lépés
Tonhalas tészta

2-3 percig forrald a mártás alapot.

6 Lépés
Tonhalas tészta

Ezt követően keverd hozzá a kockára vágott főtt tojást, fekete olívabogyót és a leszűrt tonhal konzervet. Most adj hozzá apróra vágott zöldfűszert. Nagyon jól illik hozzá a friss bazsalikom, de a petrezselyem is jó választás.

7 Lépés
Tonhalas tészta

Főzd készre az ételt újabb 2-3 perc alatt.

8 Lépés
Tonhalas tészta

A megfőtt és lecsepegtetett tésztát szedd tányérra és merj a tetejére az elkészült szószból, majd ízlés szerint hintsd meg parmezán sajttal.

Nézd meg ezeket a recepteket is:

Írd meg nekünk a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X