- 2021.12.06.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Mediterrán, Olasz ételek
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés5 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag2
- Megtekintés1 177
Minden háziasszony recepttárában van legalább egy, gyorsan és könnyen elkészÃthetÅ‘ étel, amit az egész család kedvel. Nálunk ez a tonhalas tészta.
Legjobb választás sietÅ‘s napokon, ami elég gyakran fordul elÅ‘ 😊. A mártást néhány alapanyagból a tészta fÅ‘zési ideje alatt pikk-pakk elkészÃthetjük. Ráadásul az alapanyagok, mint a sűrÃtett paradicsom, tonhalkonzerv és tojás szinte minden háztartásban megtalálható, ha pedig mégsem, akkor is könnyen beszerezhetjük akár a szomszéd kisboltból is.
Ez az olaszos jellegű paradicsomos tésztás étel Ãzlésünk szerint kombinálható egyéb zöldséggel, illetve magunk kedvére választhatjuk hozzá a tésztát is. De! Azért ennek a tésztás receptnek a legfÅ‘bb elÅ‘nye az egyszerűsége, szóval nem érdemes túlkombinálni. Ebben a receptben makaróni tésztát használtam, de én is szoktam spagettivel és masni tésztával is készÃteni.
Az olaszos tészta ételt kedvelők, biztos imádni fogják!
Â
KiegészÃtés a paradicsomos tonhalas tészta recepthez:
A receptben 1 evÅ‘kanál ketchupöt használok a paradicsom savasságának ellensúlyozása miatt, de ezt helyettesÃtheted 1 kk cukorral vagy édesÃtÅ‘vel.
Ezt a tésztás ételt készÃtheted az általad választott tésztával.
A parmezán sajt csak opcionális. Mint megtudtam, az olaszok nem tesznek sajtot a paradicsomos tonhalas tésztára, de mi magyarok ettől függetlenül nagyon szeretjük😊. Ha érdekel, hogy az olaszok miért nem esznek sajtot a halas tésztához, akkor kattints IDE és olvasd el a cikket.
Hozzávalók
ReceptleÃrás

Főzz keményre 2 db tojást, majd pucold meg és vágd nagyobb darabokra.
Főzd ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt.

Ez idÅ‘ alatt tölts kevés olajat egy serpenyÅ‘be és pirÃtsd le az apróra vágott vöröshagymát.

Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, sűrÃtett paradicsomot, oregánót, egy kevés ketchupot és ÃzesÃtsd sóval, borssal.

2-3 percig forrald a mártás alapot.

Ezt követÅ‘en keverd hozzá a kockára vágott fÅ‘tt tojást, fekete olÃvabogyót és a leszűrt tonhal konzervet. Most adj hozzá apróra vágott zöldfűszert. Nagyon jól illik hozzá a friss bazsalikom, de a petrezselyem is jó választás.

Főzd készre az ételt újabb 2-3 perc alatt.

A megfÅ‘tt és lecsepegtetett tésztát szedd tányérra és merj a tetejére az elkészült szószból, majd Ãzlés szerint hintsd meg parmezán sajttal.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Tonhalas tészta recept
Hozzávalók
Follow The Directions

Főzz keményre 2 db tojást, majd pucold meg és vágd nagyobb darabokra.

Főzd ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt.

Ez idÅ‘ alatt tölts kevés olajat egy serpenyÅ‘be és pirÃtsd le az apróra vágott vöröshagymát.

Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, sűrÃtett paradicsomot, oregánót, egy kevés ketchupot és ÃzesÃtsd sóval, borssal.

2-3 percig forrald a mártás alapot.

Ezt követÅ‘en keverd hozzá a kockára vágott fÅ‘tt tojást, fekete olÃvabogyót és a leszűrt tonhal konzervet. Most adj hozzá apróra vágott zöldfűszert. Nagyon jól illik hozzá a friss bazsalikom, de a petrezselyem is jó választás.

Főzd készre az ételt újabb 2-3 perc alatt.

A megfÅ‘tt és lecsepegtetett tésztát szedd tányérra és merj a tetejére az elkészült szószból, majd Ãzlés szerint hintsd meg parmezán sajttal.
Szólj hozzá!