- 2021.12.06.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Mediterrán, Olasz ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés5 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag2
- Megtekintés1 873
Minden háziasszony recepttárában van legalább egy, gyorsan és könnyen elkészíthető étel, amit az egész család kedvel. Nálunk ez a tonhalas tészta.
Legjobb választás sietős napokon, ami elég gyakran fordul elő 😊. A mártást néhány alapanyagból a tészta főzési ideje alatt pikk-pakk elkészíthetjük. Ráadásul az alapanyagok, mint a sűrített paradicsom, tonhalkonzerv és tojás szinte minden háztartásban megtalálható, ha pedig mégsem, akkor is könnyen beszerezhetjük akár a szomszéd kisboltból is.
Ez az olaszos jellegű paradicsomos tésztás étel ízlésünk szerint kombinálható egyéb zöldséggel, illetve magunk kedvére választhatjuk hozzá a tésztát is. De! Azért ennek a tésztás receptnek a legfőbb előnye az egyszerűsége, szóval nem érdemes túlkombinálni. Ebben a receptben makaróni tésztát használtam, de én is szoktam spagettivel és masni tésztával is készíteni.
Az olaszos tészta ételt kedvelők, biztos imádni fogják!
Kiegészítés a paradicsomos tonhalas tészta recepthez:
A receptben 1 evőkanál ketchupöt használok a paradicsom savasságának ellensúlyozása miatt, de ezt helyettesítheted 1 kk cukorral vagy édesítővel.
Ezt a tésztás ételt készítheted az általad választott tésztával.
A parmezán sajt csak opcionális. Mint megtudtam, az olaszok nem tesznek sajtot a paradicsomos tonhalas tésztára, de mi magyarok ettől függetlenül nagyon szeretjük😊. Ha érdekel, hogy az olaszok miért nem esznek sajtot a halas tésztához, akkor kattints IDE és olvasd el a cikket.
Hozzávalók
Receptleírás
Főzz keményre 2 db tojást, majd pucold meg és vágd nagyobb darabokra.
Főzd ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt.
Ez idő alatt tölts kevés olajat egy serpenyőbe és pirítsd le az apróra vágott vöröshagymát.
Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, sűrített paradicsomot, oregánót, egy kevés ketchupot és ízesítsd sóval, borssal.
2-3 percig forrald a mártás alapot.
Ezt követően keverd hozzá a kockára vágott főtt tojást, fekete olívabogyót és a leszűrt tonhal konzervet. Most adj hozzá apróra vágott zöldfűszert. Nagyon jól illik hozzá a friss bazsalikom, de a petrezselyem is jó választás.
Főzd készre az ételt újabb 2-3 perc alatt.
A megfőtt és lecsepegtetett tésztát szedd tányérra és merj a tetejére az elkészült szószból, majd ízlés szerint hintsd meg parmezán sajttal.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Tonhalas tészta recept
Hozzávalók
Follow The Directions
Főzz keményre 2 db tojást, majd pucold meg és vágd nagyobb darabokra.
Főzd ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt.
Ez idő alatt tölts kevés olajat egy serpenyőbe és pirítsd le az apróra vágott vöröshagymát.
Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, sűrített paradicsomot, oregánót, egy kevés ketchupot és ízesítsd sóval, borssal.
2-3 percig forrald a mártás alapot.
Ezt követően keverd hozzá a kockára vágott főtt tojást, fekete olívabogyót és a leszűrt tonhal konzervet. Most adj hozzá apróra vágott zöldfűszert. Nagyon jól illik hozzá a friss bazsalikom, de a petrezselyem is jó választás.
Főzd készre az ételt újabb 2-3 perc alatt.
A megfőtt és lecsepegtetett tésztát szedd tányérra és merj a tetejére az elkészült szószból, majd ízlés szerint hintsd meg parmezán sajttal.
Szólj hozzá!