- 2022.05.31.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Olasz ételek
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés10 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag4
- Megtekintés1 099
Egy igazi olasz finomság, a pestos csirke caprese (pesztos csirke káprésze), amelyet házi pesto-val fogunk elkészÃteni.
Pestos csirke caprese szÃve az igazi házi pesto
A pesto egy hagyományos, olasz szósz, amelynek a legismertebb változata bazsalikomlevélbÅ‘l és fokhagymából készül, kiegészülve fenyÅ‘maggal, parmezán sajttal és olÃvaolajjal.
Ezzel a mediterrán világot idéző csőben sült pestos csirkemellel, mozzarellával és paradicsomkarikával biztos sikert aratsz. Gyakorló háziasszonyoknak és kezdő konyhatündéreknek is őszintén ajánlom ezt a receptet. Sietős napokon is belefér az időbe, mégis változatos és könnyű ebéd vagy vacsora ötlet.
Megjegyzés a recepthez:
– A házi pesto elkészÃtését ebben a receptben már nem részletezem, mert annak elkészÃtését már egy elÅ‘zÅ‘ receptünkben bemutattuk. (Kattints ide a recept megtekintéséhez: Házi pesto) Természetesen használhatsz üveges, boltban kapható pestot is, de azért a házi az igazi 😊, ami pár perc alatt elkészÃthetÅ‘. Megéri megcsinálni! Amúgy is, a szósz zárható üvegben és hűtÅ‘ben tárolva hosszú ideig felhasználható marad.
– A mozzarella sajt többféle változatban is kapható és elkészÃthetÅ‘. Ehhez a recepthez a pizza mozzarella a legjobb, ez lehet szeletelt és reszelt is, amely nem annyira lédús, mint a Bufala Mozzarella.
A pestos csirke caprese tökéletes választás lehet, ha egészséges, feherjedús receptet keresel (főleg ha sikerül háztáji pipimellet beszerezned).
További gyors recept megtekintéséhez kattints a Gyors receptek menüpontra
Pestos csirke caprese videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

Vágd a csirkemellet félbe.

Tölts olÃvaolajat egy forró serpenyÅ‘be, és kérgezd meg a hússzeletek mindkét oldalát (azaz süsd elÅ‘ a hússzeletek mindkét oldalát) és ÃzesÃtsd sóval és borssal.

Az elősütött csirkemellet szedd át egy olajozott, tűzálló tálba és ötsd hozzá a serpenyőben lévő kisült húslevet.

Kend meg a csirke szelet felszÃnét az elkészÃtett pestoval.

TerÃtsd rá a mozzarella sajtot, majd a felkarikázott paradicsomot.

Fedd le alufóliával a tálat és süsd 180 ºC fokra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben kb.15 percig.

Tálald közrettel és friss bazsalikomlevéllel dekorálva. Jó étvágyat kÃvánunk!
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Pestos csirke caprese
Hozzávalók
Follow The Directions

Vágd a csirkemellet félbe.

Tölts olÃvaolajat egy forró serpenyÅ‘be, és kérgezd meg a hússzeletek mindkét oldalát (azaz süsd elÅ‘ a hússzeletek mindkét oldalát) és ÃzesÃtsd sóval és borssal.

Az elősütött csirkemellet szedd át egy olajozott, tűzálló tálba és ötsd hozzá a serpenyőben lévő kisült húslevet.

Kend meg a csirke szelet felszÃnét az elkészÃtett pestoval.

TerÃtsd rá a mozzarella sajtot, majd a felkarikázott paradicsomot.

Fedd le alufóliával a tálat és süsd 180 ºC fokra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben kb.15 percig.

Tálald közrettel és friss bazsalikomlevéllel dekorálva. Jó étvágyat kÃvánunk!
Szólj hozzá!