- 2022.05.31.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Olasz ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag4
- Megtekintés1 587
Egy igazi olasz finomság, a pestos csirke caprese (pesztos csirke káprésze), amelyet házi pesto-val fogunk elkészíteni.
Pestos csirke caprese szíve az igazi házi pesto
A pesto egy hagyományos, olasz szósz, amelynek a legismertebb változata bazsalikomlevélből és fokhagymából készül, kiegészülve fenyőmaggal, parmezán sajttal és olívaolajjal.
Ezzel a mediterrán világot idéző csőben sült pestos csirkemellel, mozzarellával és paradicsomkarikával biztos sikert aratsz. Gyakorló háziasszonyoknak és kezdő konyhatündéreknek is őszintén ajánlom ezt a receptet. Sietős napokon is belefér az időbe, mégis változatos és könnyű ebéd vagy vacsora ötlet.
Megjegyzés a recepthez:
– A házi pesto elkészítését ebben a receptben már nem részletezem, mert annak elkészítését már egy előző receptünkben bemutattuk. (Kattints ide a recept megtekintéséhez: Házi pesto) Természetesen használhatsz üveges, boltban kapható pestot is, de azért a házi az igazi 😊, ami pár perc alatt elkészíthető. Megéri megcsinálni! Amúgy is, a szósz zárható üvegben és hűtőben tárolva hosszú ideig felhasználható marad.
– A mozzarella sajt többféle változatban is kapható és elkészíthető. Ehhez a recepthez a pizza mozzarella a legjobb, ez lehet szeletelt és reszelt is, amely nem annyira lédús, mint a Bufala Mozzarella.
A pestos csirke caprese tökéletes választás lehet, ha egészséges, feherjedús receptet keresel (főleg ha sikerül háztáji pipimellet beszerezned).
További gyors recept megtekintéséhez kattints a Gyors receptek menüpontra
Pestos csirke caprese videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Vágd a csirkemellet félbe.
Tölts olívaolajat egy forró serpenyőbe, és kérgezd meg a hússzeletek mindkét oldalát (azaz süsd elő a hússzeletek mindkét oldalát) és ízesítsd sóval és borssal.
Az elősütött csirkemellet szedd át egy olajozott, tűzálló tálba és ötsd hozzá a serpenyőben lévő kisült húslevet.
Kend meg a csirke szelet felszínét az elkészített pestoval.
Terítsd rá a mozzarella sajtot, majd a felkarikázott paradicsomot.
Fedd le alufóliával a tálat és süsd 180 ºC fokra előmelegített sütőben kb.15 percig.
Tálald közrettel és friss bazsalikomlevéllel dekorálva. Jó étvágyat kívánunk!
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Pestos csirke caprese
Hozzávalók
Follow The Directions
Vágd a csirkemellet félbe.
Tölts olívaolajat egy forró serpenyőbe, és kérgezd meg a hússzeletek mindkét oldalát (azaz süsd elő a hússzeletek mindkét oldalát) és ízesítsd sóval és borssal.
Az elősütött csirkemellet szedd át egy olajozott, tűzálló tálba és ötsd hozzá a serpenyőben lévő kisült húslevet.
Kend meg a csirke szelet felszínét az elkészített pestoval.
Terítsd rá a mozzarella sajtot, majd a felkarikázott paradicsomot.
Fedd le alufóliával a tálat és süsd 180 ºC fokra előmelegített sütőben kb.15 percig.
Tálald közrettel és friss bazsalikomlevéllel dekorálva. Jó étvágyat kívánunk!
Szólj hozzá!