Pestos csirke caprese

Pestos csirke
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    1 587

Egy igazi olasz finomság, a pestos csirke caprese (pesztos csirke káprésze), amelyet házi pesto-val fogunk elkészíteni.

Pestos csirke caprese szíve az igazi házi pesto

A pesto egy hagyományos, olasz szósz, amelynek a legismertebb változata bazsalikomlevélből és fokhagymából készül, kiegészülve fenyőmaggal, parmezán sajttal és olívaolajjal.

Ezzel a mediterrán világot idéző csőben sült pestos csirkemellel, mozzarellával és paradicsomkarikával biztos sikert aratsz. Gyakorló háziasszonyoknak és kezdő konyhatündéreknek is őszintén ajánlom ezt a receptet. Sietős napokon is belefér az időbe, mégis változatos és könnyű ebéd vagy vacsora ötlet.

Megjegyzés a recepthez:

– A házi pesto elkészítését ebben a receptben már nem részletezem, mert annak elkészítését már egy előző receptünkben bemutattuk. (Kattints ide a recept megtekintéséhez: Házi pesto) Természetesen használhatsz üveges, boltban kapható pestot is, de azért a házi az igazi 😊, ami pár perc alatt elkészíthető. Megéri megcsinálni! Amúgy is, a szósz zárható üvegben és hűtőben tárolva hosszú ideig felhasználható marad.

– A mozzarella sajt többféle változatban is kapható és elkészíthető. Ehhez a recepthez a pizza mozzarella a legjobb, ez lehet szeletelt és reszelt is, amely nem annyira lédús, mint a Bufala Mozzarella.

A pestos csirke caprese tökéletes választás lehet, ha egészséges, feherjedús receptet keresel (főleg ha sikerül háztáji pipimellet beszerezned).

További gyors recept megtekintéséhez kattints a Gyors receptek menüpontra

Pestos csirke caprese videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Pestos csirke

    Vágd a csirkemellet félbe.

    Lépés 2
    Pestos csirke kérgezés

    Tölts olívaolajat egy forró serpenyőbe, és kérgezd meg a hússzeletek mindkét oldalát (azaz süsd elő a hússzeletek mindkét oldalát) és ízesítsd sóval és borssal.

    Lépés 3
    Pestos csirke csöben sütve

    Az elősütött csirkemellet szedd át egy olajozott, tűzálló tálba és ötsd hozzá a serpenyőben lévő kisült húslevet.

    Lépés 4
    Pestos csirke csöben sütve

    Kend meg a csirke szelet felszínét az elkészített pestoval.

    Lépés 5
    Pestos csirke

    Terítsd rá a mozzarella sajtot, majd a felkarikázott paradicsomot.

    Lépés 6
    Pestos csirke

    Fedd le alufóliával a tálat és süsd 180 ºC fokra előmelegített sütőben kb.15 percig.

    Lépés 7
    Pestos csirke

    Tálald közrettel és friss bazsalikomlevéllel dekorálva. Jó étvágyat kívánunk!

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük