- 2020.11.20.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Mediterrán
- Nehézség: Közepes
- Előkészítés35 perc
- Sütés/főzés25 perc (sütés)
- Adag4
- Megtekintés2 406
A halas ételek között találhatunk igazán zseniális és változatos formában elkészített recepteket, ilyen például a lazacos-spenótos lasagne is.
A klasszikus páros, lazac és spenót lesznek a mai lasagne ízletes főszereplői. Ez a haltípus, a lasagne, önmagában roston sütve is rendkívül finom, azonban ma egy csavarral készültünk. Egy gyorsan és könnyen elkészíthető lasagne tésztás receptet osztunk meg Veled, amely ideális választás lehet ebédre, vagy akár vacsorára.
A lazac önmagában csodálatos fehérje forrás a szervezet számára, mindemellett gazdag omega-3 és 6 zsírsavakban, melyek nélkülözhetetlenek a hosszú távú egészség fenntartásához.
A rétegezéshez besamel mártást használok a receptben. Itt nem írom le részletesen. Ha többet szeretnél róla megtudni, mihez lehet felhasználni, hogy készíthetsz a besamelből gluténmentes, vagy laktózmentes változatot, akkor a BESAMEL MÁRTÁS receptünkben részletes leírást talász róla.
Lazacos-spenótos lasagne videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Olivaolajon enyhén piríts meg 3 gerezd fokhagymát.
Add hozzá a fenyőmagot és a finomra vágott vöröshagymát.
Amikor a hagyma üveges lesz, keverd hozzá a friss spenótlevelet.
Addig párold, amíg a spenótlevél összeesik. Ezt követően szedd egy tálba és tedd félre a későbbi felhasználásig.
Amíg párolódik a spenót, lehetőséged van a fehér mártás, vagy más néven Besamel mártást elkészíteni. A Besamel mártást ebben a receptben csak 1 pontban írjuk le. Ha esetleg szeretnél részletesebb receptleírást fotókkal akkor a mártások kategóriában a Bechamel mártásnál (https://egeszsegtal.hu/receptek/besamel-martas ) megtalálod. Íme a Besamel mártás röviden: 1. Egy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon, és kevered ki a liszttel. Pirítsd finoman fehérre, anélkül hogy megégne. 2. Apránként, folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá a tejet. Ízesítsd sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. Sűrű csomómentes mártást kapsz végeredményként.
Ugyanabban a serpenyőben olívaolajon süsd át félig a lazac szeletek mindkét oldalát. Ha elkészült, neki kezdhetünk a lasagne összeállításához!
Egy tűzálló tál aljára teríts 2 merőkanál Bechamel mártást, erre helyezd az első réteg lasagne tésztát (előkészítésében a gyártó útmutatását követve).
Második rétegként a korábban elkészített spenótot szedd a tetejére, egyenletesen elosztva az egész felületen.
Hints meg az apró kockákra vágott kaliforniai paprikával, majd fedd le egy újabb réteg lasagne tésztával.
Helyezd rá az elősütött halszeleteket és öntsd nyakon Bechamel mártással.
Takard le az utolsó tészta réteggel, majd öntsd a tetejére a maradék mártást.
Szórd meg az ízlésed szerinti sajttal és dobj a tetejére néhány ág friss bazsalikomot az extra aroma és megjelenés kedvéért.
Előmelegített sütőben 180 Cº-on, 25 perc alatt süsd készre.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Lazacos-spenótos lasagne
Hozzávalók
Follow The Directions
Olivaolajon enyhén piríts meg 3 gerezd fokhagymát.
Add hozzá a fenyőmagot és a finomra vágott vöröshagymát.
Amikor a hagyma üveges lesz, keverd hozzá a friss spenótlevelet.
Addig párold, amíg a spenótlevél összeesik. Ezt követően szedd egy tálba és tedd félre a későbbi felhasználásig.
Amíg párolódik a spenót, lehetőséged van a fehér mártás, vagy más néven Besamel mártást elkészíteni. A Besamel mártást ebben a receptben csak 1 pontban írjuk le. Ha esetleg szeretnél részletesebb receptleírást fotókkal akkor a mártások kategóriában a Bechamel mártásnál (https://egeszsegtal.hu/receptek/besamel-martas ) megtalálod. Íme a Besamel mártás röviden: 1. Egy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon, és kevered ki a liszttel. Pirítsd finoman fehérre, anélkül hogy megégne. 2. Apránként, folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá a tejet. Ízesítsd sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. Sűrű csomómentes mártást kapsz végeredményként.
Ugyanabban a serpenyőben olívaolajon süsd át félig a lazac szeletek mindkét oldalát. Ha elkészült, neki kezdhetünk a lasagne összeállításához!
Egy tűzálló tál aljára teríts 2 merőkanál Bechamel mártást, erre helyezd az első réteg lasagne tésztát (előkészítésében a gyártó útmutatását követve).
Második rétegként a korábban elkészített spenótot szedd a tetejére, egyenletesen elosztva az egész felületen.
Hints meg az apró kockákra vágott kaliforniai paprikával, majd fedd le egy újabb réteg lasagne tésztával.
Helyezd rá az elősütött halszeleteket és öntsd nyakon Bechamel mártással.
Takard le az utolsó tészta réteggel, majd öntsd a tetejére a maradék mártást.
Szórd meg az ízlésed szerinti sajttal és dobj a tetejére néhány ág friss bazsalikomot az extra aroma és megjelenés kedvéért.
Előmelegített sütőben 180 Cº-on, 25 perc alatt süsd készre.
Szólj hozzá!