- 2022.02.20.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Amerikai ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés15 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag2
- Megtekintés2 671
Valójában, ha rántott csirkeszárnyakról beszélünk, akkor bátran állíthatjuk, hogy a Kentucky csirkeszárny az, ami mindent visz. Ez a nem csak az amerikai, de a magyar emberek számára is kedvenc étel, számtalan, finomabbnál-finomabb ízben és formában is elkészíthető. Az eredeti amerikai recept, a híres étteremlánc receptje természetesen és sajnos titkos, így csak megközelíteni tudjuk az eredetit. Azonban sokan úgy gondolják, hogy a kukoricapehelybe forgatott húsfalatok a legjobb módja a KFC-s hatás eléréséhez. (Én is kipróbáltam és tényleg 😊).
Annak idején én, egy, az államokat is megjárt séftől tanultam az első, ilyen nagyon finom rántott csirkeszárny receptet. Amikor is íróban (buttermilk) pácolt bőrös csirkedarabokat fűszeres lisztbe forgatva, hirtelen sütöttünk ki. Az eredmény fantasztikus volt. Ropogós, külső kéreggel egy omlós, fehér csirkehús, enyhén tepertöt idéző ízzel párosulva. (Egy legközelebbi receptben ezt is bemutatom 😉).
A mai receptben viszont a kentucky csirkeszárny házi változatát, azaz (csirkeszárnyak corn flakes bundában) szeretném megosztani veled. Ebben az esetben ugyancsak, a fentihez hasonlóan fantasztikus eredményt kapunk. Nálunk ez a recept még népszerűbb, mint az imént említett. Mi csípősen szeretjük, így a receptben csípős paprikakrémet használok, de természetesen ez helyettesíthető sima, nem csípőssel is.
Megjegyzés a kentucky csirkeszárny recepthez:
Ez a recept elkészíthető a csirke bármely részéből. Most én csirkeszárnyakból készítettem, de ugyanolyan finom csirkemellből is. Bármelyik részét is választod, minden esetben ugyanaz az elkészítés folyamata.
2 tipp, hogy a csont mellett is átsüljön a hús:
A kés hegyével szúrj be mélyen a csont mellett. A vágás mentén az olaj bejut a hús belsejébe, így biztos lehetsz benne, hogy nem marad véres.
Kezd a falatkák sütését forró olajban, hogy kérgesedjen a külseje, majd vedd le a lángot. A továbbiakban közepes lángon süsd készre a húst.
Ha már kentucky csirkeszárny, akkor ami még elengedhetetlen, az a káposztasaláta. Kattints ide és készítsd el a salátát is.
KFC csirkeszárnyak recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Az alsó es felső csirkeszárnyakat sózd és borsozd meg.
A lisztet tedd egy keverőtálba és add hozzá a pirospaprikát, a köményt, a borsot, a sót és az oregánót. Keverd össze alaposan, majd tedd félre a panírozáshoz.
Egy másik tálba törd fel a tojásokat és adj hozzá kevés tejet. Ízesítsd sóval, borssal és (csípős) paprikakrémmel, ízlés szerint.
A tojásokat verd fel alaposan és tedd félre a bundázáshoz.
A kukoricapelyhet törd apróra. Ez ízlés szerint lehet durva vagy finom állagú. Érdemes egy lezárt zacskóban szétmorzsolni a corn flakes-t. Ezen egyszerű trükk segítségével a konyha tiszta marad. Sok idő és energia megtakarítható általa.
Forrósíts fel az olajat a sütéshez. Amíg az olaj melegszik, panírozd be a csirkefalatokat. Ehhez először a húst forgasd a fűszeres lisztbe, majd a tojásba és végül a tört kukoricapehelybe.
Süsd, forró olajban mindkét oldalát készre. A kisebb, csont nélküli falatok kb. 6-8 perc alatt átsülnek (persze mérettől függően). A csontos darabok sütése több időt igényel.
A készresült falatokat szedd papírszalvétára, a felesleges olaj eltávolításához.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Kentucky csirkeszárny corn flakes bundában
Hozzávalók
Follow The Directions
Az alsó es felső csirkeszárnyakat sózd és borsozd meg.
A lisztet tedd egy keverőtálba és add hozzá a pirospaprikát, a köményt, a borsot, a sót és az oregánót. Keverd össze alaposan, majd tedd félre a panírozáshoz.
Egy másik tálba törd fel a tojásokat és adj hozzá kevés tejet. Ízesítsd sóval, borssal és (csípős) paprikakrémmel, ízlés szerint.
A tojásokat verd fel alaposan és tedd félre a bundázáshoz.
A kukoricapelyhet törd apróra. Ez ízlés szerint lehet durva vagy finom állagú. Érdemes egy lezárt zacskóban szétmorzsolni a corn flakes-t. Ezen egyszerű trükk segítségével a konyha tiszta marad. Sok idő és energia megtakarítható általa.
Forrósíts fel az olajat a sütéshez. Amíg az olaj melegszik, panírozd be a csirkefalatokat. Ehhez először a húst forgasd a fűszeres lisztbe, majd a tojásba és végül a tört kukoricapehelybe.
Süsd, forró olajban mindkét oldalát készre. A kisebb, csont nélküli falatok kb. 6-8 perc alatt átsülnek (persze mérettől függően). A csontos darabok sütése több időt igényel.
A készresült falatokat szedd papírszalvétára, a felesleges olaj eltávolításához.
Szólj hozzá!