Héjában sült, töltött krumpli

Töltött krumpli
  • Előkészítés
    15 perc
  • Sütés/főzés
    90 perc (sütés)
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    1 494

A töltött krumpli egy hatalmas találmány. Egyszerű és gazdaságos fogás, mindazonáltal a töltelék végtelen kombinációt formálhat.

Nálunk az általunk bemutatott serrano sonkás és fürjtojásos változat a nyerő. Azonban nemcsak a töltelék összetétele változhat ízlés vagy az otthon fellelhető alapanyagok szerint, hanem a burgonya elkészítési módja is. Két lehetőség közül választhatsz. Az első lehetőség a burgonya előfőzése felhasználás előtt, a másik lehetőség pedig a sütőben sült krumpli.

Személy szerint a sütőben sült burgonya húsát ízletesebbnek találom. A főtt burgonya vizes érzése nem illene a serrano sonkához, mely itt Spanyolországban egy “vallás”. A sonka érlelése, és vágása egy művészet, melyet a spanyolok helyükön értékelnek és élveznek. Valódi nemzeti kincs, mely szerves része a mediterrán konyhának.

A töltött burgonya sörkorcsolyának, előételnek és köretnek is tökéletes. Bármilyen formáját is válaszd az elkészítésének, a társaság imádni fogja.

Ha szereted a krumplis ételeket, ami nem a krumplifözelék, akkor próbáld ki a spanyol krumplis omlettet.

Héjában sült, töltött krumpli (serrano sonkás-fürjtojásos) elkészítése videó:

Hozzávalók

Tálaláshoz:

    Receptleírás

    Lépés 1
    Töltött krumpli

    A megmosott, nyers egész krumplikat tedd egy tepsibe, hintsd meg sóval és fedd le alufóliával. Ezt követően süsd 200 C fokra előmelegített sütőben 75 percig.

    Lépés 2
    Töltött krumpli

    A megsült egész krumplit hagyd kissé kihűlni, majd vágd le a burgonya felső részét.

    Lépés 3
    Töltött krumpli

    Egy kanállal vájd ki a belsejét, ügyelve arra, hogy ne szakítsd át a héját.

    Lépés 4
    Töltött krumpli

    A kivájt sült krumpli belsejét tedd egy keverőtálba, és egy villával passzírozd át.

    Lépés 5
    Töltött krumpli

    Ezután keverd hozzá a sonkát, a sajtot, a vajat és a fűszereket.

    Lépés 6
    Töltött krumpli

    A tölteléket töltsd vissza a krumpliba.

    Lépés 7

    A tetejére üsd rá a fürjtojásokat, oly módon, hogy minden burgonyára jusson egy tojás.

    Lépés 8

    A töltött burgonyát tedd vissza a sütőbe további 15 percre, hogy összesüljön a töltelék és a tojás. Az elkészült töltött krumplit tálald melegen. Tálaláskor tejföllel és kevés pirospaprikával meghintve rendkívül finom.

    Lépés 9

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük