- 2023.05.16.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés15 perc
- Sütés/főzés90 perc (sütés)
- Adag4
- Megtekintés1 494
A töltött krumpli egy hatalmas találmány. Egyszerű és gazdaságos fogás, mindazonáltal a töltelék végtelen kombinációt formálhat.
Nálunk az általunk bemutatott serrano sonkás és fürjtojásos változat a nyerő. Azonban nemcsak a töltelék összetétele változhat ízlés vagy az otthon fellelhető alapanyagok szerint, hanem a burgonya elkészítési módja is. Két lehetőség közül választhatsz. Az első lehetőség a burgonya előfőzése felhasználás előtt, a másik lehetőség pedig a sütőben sült krumpli.
Személy szerint a sütőben sült burgonya húsát ízletesebbnek találom. A főtt burgonya vizes érzése nem illene a serrano sonkához, mely itt Spanyolországban egy “vallás”. A sonka érlelése, és vágása egy művészet, melyet a spanyolok helyükön értékelnek és élveznek. Valódi nemzeti kincs, mely szerves része a mediterrán konyhának.
A töltött burgonya sörkorcsolyának, előételnek és köretnek is tökéletes. Bármilyen formáját is válaszd az elkészítésének, a társaság imádni fogja.
Ha szereted a krumplis ételeket, ami nem a krumplifözelék, akkor próbáld ki a spanyol krumplis omlettet.
Héjában sült, töltött krumpli (serrano sonkás-fürjtojásos) elkészítése videó:
Hozzávalók
Tálaláshoz:
Receptleírás
A megmosott, nyers egész krumplikat tedd egy tepsibe, hintsd meg sóval és fedd le alufóliával. Ezt követően süsd 200 C fokra előmelegített sütőben 75 percig.
A megsült egész krumplit hagyd kissé kihűlni, majd vágd le a burgonya felső részét.
Egy kanállal vájd ki a belsejét, ügyelve arra, hogy ne szakítsd át a héját.
A kivájt sült krumpli belsejét tedd egy keverőtálba, és egy villával passzírozd át.
Ezután keverd hozzá a sonkát, a sajtot, a vajat és a fűszereket.
A tölteléket töltsd vissza a krumpliba.
A tetejére üsd rá a fürjtojásokat, oly módon, hogy minden burgonyára jusson egy tojás.
A töltött burgonyát tedd vissza a sütőbe további 15 percre, hogy összesüljön a töltelék és a tojás. Az elkészült töltött krumplit tálald melegen. Tálaláskor tejföllel és kevés pirospaprikával meghintve rendkívül finom.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Héjában sült, töltött krumpli
Hozzávalók
Tálaláshoz:
Follow The Directions
A megmosott, nyers egész krumplikat tedd egy tepsibe, hintsd meg sóval és fedd le alufóliával. Ezt követően süsd 200 C fokra előmelegített sütőben 75 percig.
A megsült egész krumplit hagyd kissé kihűlni, majd vágd le a burgonya felső részét.
Egy kanállal vájd ki a belsejét, ügyelve arra, hogy ne szakítsd át a héját.
A kivájt sült krumpli belsejét tedd egy keverőtálba, és egy villával passzírozd át.
Ezután keverd hozzá a sonkát, a sajtot, a vajat és a fűszereket.
A tölteléket töltsd vissza a krumpliba.
A tetejére üsd rá a fürjtojásokat, oly módon, hogy minden burgonyára jusson egy tojás.
A töltött burgonyát tedd vissza a sütőbe további 15 percre, hogy összesüljön a töltelék és a tojás. Az elkészült töltött krumplit tálald melegen. Tálaláskor tejföllel és kevés pirospaprikával meghintve rendkívül finom.
Szólj hozzá!