- 2021.03.20.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés45 perc
- Adag4
- Megtekintés1 681
Mai finom receptünk az édesburgonya krémleves, melynek két fontos alapanyaga az édesburgonya, más néven batáta és a sárgarépa. Az édesburgonya köretként nagyszerűen helyettesÃtheti a burgonyát sós ételek esetén, édes Ãze miatt pedig desszertek alapanyagaként is használható. Ez a leves nemcsak finom és tápláló, hanem gyorsan és könnyen elkészÃthetÅ‘. Mindkét összetevÅ‘ gazdag A-vitaminban, béta karotinban és antioxidánsokban, amelyek jótékonyan hatnak a szervezetre. Tökéletes választás ebédre és vacsorára, előétel és főételként is.
Édesburgonya krémleves videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

Kevés olajon pirÃtsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.

Add hozzá a megpucolt és kockára vágott, édesburgonyát, a burgonyát és a sárgarépát.

Fűszerezd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval és gyömbérrel,

Fedő alatt párold át a zöldségeket (kb. 4-5 perc), majd öntsd hozzá a zöldség alaplevet.

Amikor megpuhult a zöldség, krémesÃtsd a levest. Ezt megteheted botmixerrel, turmix géppel vagy akár átpaszÃrozhatod egy szűrÅ‘ segÃtségével.

Az elkészült krémlevest pirÃtott szalonnával vagy sonkával tálaljuk. DÃszÃtheted tört dióval, tökmaggal, vagy bármely más tört olajos maggal és megszórhatod friss petrezselyemmel is.
Conclusion
Jó étvágyat!
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Édesburgonya krémleves
Hozzávalók
Follow The Directions

Kevés olajon pirÃtsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.

Add hozzá a megpucolt és kockára vágott, édesburgonyát, a burgonyát és a sárgarépát.

Fűszerezd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval és gyömbérrel,

Fedő alatt párold át a zöldségeket (kb. 4-5 perc), majd öntsd hozzá a zöldség alaplevet.

Amikor megpuhult a zöldség, krémesÃtsd a levest. Ezt megteheted botmixerrel, turmix géppel vagy akár átpaszÃrozhatod egy szűrÅ‘ segÃtségével.

Az elkészült krémlevest pirÃtott szalonnával vagy sonkával tálaljuk. DÃszÃtheted tört dióval, tökmaggal, vagy bármely más tört olajos maggal és megszórhatod friss petrezselyemmel is.
Szólj hozzá!