- 2021.08.19.
- by Kulka Nikoletta
- 1 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-2.png)
- Előkészítés5 p + 10 p pihi
- Sütés/főzés15 perc
- Adag2
- Megtekintés1 633
A cukkinifasírt az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető cukkinis finomság. A húsmentes étkezést követők számára is változatosságot nyújt a megszokott mindennapjaiba.
Nem utolsó szempont, hogy pár lépésből az asztalra varázsolható, így tényleg a munkanapokon is érdemes elővenni ezt a receptet.
A cukkini egy semleges ízű zöldség, mely sokféleképpen elkészíthető és jól fűszerezhető. Például lehet karikára vágva roston sütve, megtöltve sütőben sütve, gyalulva főzeléknek, szendvicsbetétnek vagy fasírtnak. Remekül illik ehhez a zöldséghez a kapor, fokhagyma, de próbáltam már kurkumával és petrezselyemmel is, ami valami fenomenálisra sikerült.
Ebben a receptben egy könnyű és egészséges cukkini fasírt elkészítését mutatjuk be. Ez a fogás fogyasztható magában, de tálalhatod köretként ragus ételek és hirtelen sültek mellé egyaránt. A fasírt massza tovább gazdagítható reszelt sajttal is, amit ebben a receptben meg is mutatunk.
Kiegészítés a cukkinifasírt elkészítéséhez:
A fasírtokat sütheted serpenyőben kevés olajon, vagy a fasírtok tetejét olajjal megkenve sütőben is. Ez a második zsírszegényebb. Ebben az esetben 220 Cº-on kb. 30 perc alatt süsd aranybarnára a fasírtokat, amiket félidőben fordíts meg.
Ha szeretnéd keverhetsz a masszába reszelt sajtot is. Én kettéválasztottam az alapot és az egyik feléhez kevertem reszelt sajtot a másik felét pedig simán hagytam. Figyelj rá, hogy a recept hozzávalóknál a sajt mennyiségét fél adagra adtam meg, így ha úgy döntenél, hogy az egészet sajtosra szeretnéd, akkor duplázd meg a mennyiséget. Természetesen csinálhatod még sajtosabbra, ha úgy szereted, nem lesz vele gond, nem fog kifolyni, ne aggódj.
További cukkinis recept:
Csirkés-cukkinis cannelloni velouté mártással
Cukkinifasírt (sima, sajtos) recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-37.png)
A megmosott cukkini végét vágd le, majd reszeld le a reszelő nagyobb aprítólyukas oldalán. A lereszelt cukkinit sózd meg 2 kk. sóval és tedd félre 10-15 percre pihenni.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-41.png)
Ezt követően nyomkodd ki a felesleges vizet a reszelt zöldségből és tedd egy keverőtálba.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-47.png)
Add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a sütőport és a lisztet.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-48.png)
Ízlés szerint színesítsd apróra vágott petrezselyemmel és keverd ki a fasírt masszát.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-51.png)
Reszelj le egy gerezd fokhagymát és keverd az elkészült masszához.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-54.png)
Ha szeretnéd sajtos cukkinifasírtot is készíteni, akkor most szedd ketté a masszát és az egyik feléhez keverd hozzá a reszelt sajtot. Persze ha az egészet sajtosra szeretnéd,, akkor nem kell kettészedni, csak egyerűen belekeverni a sajtot.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-56.png)
Forrósíts fel egy serpenyőt, és locsold meg kevés olívaolajjal, majd egy kanál segítségével formázz lapos fasírtokat.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-59.png)
Néhány perc alatt sütsd aranybarnára mindkét oldalát. Az elkészült fasírtok hidegen és melegen is fogyaszthatóak.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-60.png)
Nézd meg ezeket a recepteket is:
![Marhapörkölt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2024/01/Marhaporkolt-3-260x286.png)
Cukkinifasírt
Hozzávalók
Follow The Directions
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-37.png)
A megmosott cukkini végét vágd le, majd reszeld le a reszelő nagyobb aprítólyukas oldalán. A lereszelt cukkinit sózd meg 2 kk. sóval és tedd félre 10-15 percre pihenni.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-41.png)
Ezt követően nyomkodd ki a felesleges vizet a reszelt zöldségből és tedd egy keverőtálba.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-47.png)
Add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a sütőport és a lisztet.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-48.png)
Ízlés szerint színesítsd apróra vágott petrezselyemmel és keverd ki a fasírt masszát.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-51.png)
Reszelj le egy gerezd fokhagymát és keverd az elkészült masszához.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-54.png)
Ha szeretnéd sajtos cukkinifasírtot is készíteni, akkor most szedd ketté a masszát és az egyik feléhez keverd hozzá a reszelt sajtot. Persze ha az egészet sajtosra szeretnéd,, akkor nem kell kettészedni, csak egyerűen belekeverni a sajtot.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-56.png)
Forrósíts fel egy serpenyőt, és locsold meg kevés olívaolajjal, majd egy kanál segítségével formázz lapos fasírtokat.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-59.png)
Néhány perc alatt sütsd aranybarnára mindkét oldalát. Az elkészült fasírtok hidegen és melegen is fogyaszthatóak.
![Cukkinifasírt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/08/Cukkinifasirt-60.png)
Szólj hozzá!