- 2020.11.08.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Mediterrán
- Nehézség: Közepes
- Előkészítés30 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag4
- Megtekintés1 852
A cannelloni receptek az igazi olasz eredeti receptek egyike. Ez a recept, amit itt megosztok, a csirkés-cukkinis cannelloni velouté mártással, egy saját összeállítás, ami több szempontból is eltér az eredetitől. Az összetevőkben és a mártásban is mást használok.
A recepthez szükség lesz a velouté mártást is elkészíteni. Ha esetleg laktózérzékenységed van, vagy szeretnél csökkentett gluténtartalmú velouté mártást, akkor kattints ide. Ebben a receptben adok néhány hasznos tanácsot mindehhez. Természetesen a tésztánál is figyelj, hogy legyen gluténmentes.
Ami tölteléket illeti, én mindenképp csirkemellfilét ajánlanék, ahogy én is használtam. Ha már mindenképp a sertés, vagy marhahúst részesíted előnyben, akkor viszont darálthúst használj inkább.
Az igazság az, hogy szerintem ez a recept, nem a legegyszerűbb csőben sült ételek egyike. Viszont a változatosság érdekében mindenképp megéri felvenni a recepttáradba és néha napján színesíteni a hétvégi menüsort.
Akkor nézzük is lépésről lépésre, hogyan készül a csirkés-cukkinis cannelloni 😊.
Hozzávalók
Receptleírás
Kezdésként készítsd elő a hozzávalókat. A csirkemelleket, vöröshagymát és a szalonnát vágd apró kockákra, a cukkinit pedig julienre (gyufa formára).
Második lépésben készítsük el a velouté mártást, azaz fehérmártást. Az elkészítése nagyban hasonlít a bechamel mártáséhoz. Először is olvaszd fel a vajat egy lábasban.
Keverd el benne a lisztet.
Engedd fel a csirkealaplével, keverd simára és tedd félre.
Most a töltelék elkészítése következik. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd le az apróra vágott szalonnát és a csirkemellet. Ízesítsd sóval, borssal és amikor kifehéredett a hús, tedd félre egy keverőtálban későbbi felhasználásig.
Egy másik serpenyőben fonnyaszd meg a finomra aprított hagymát, majd add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd és párold puhára.
A párolt hagymás-cukkinis keveréket adagold a keverőtálban félretett szalonnás csirkéhez.
Ízesítsd sűrített paradicsommal és szójaszósszal, amennyiben szükséges sóval, borssal is.
Majd adj hozzáa 100 ml velouté mártást és alaposan keverd össze. Ez lesz a cannelloni tölteléke.
A cannellones tészta előkészítéséhez kövesd az általad választott termék útmutatóját. A tésztalapokat (amennyiben ezt használsz) töltsd meg az elkészített töltelékkel és göngyöld fel. Ha kész cső formájú tésztát használsz, akkor egyszerűen egy teáskanál segítségével töltsd meg a csöveket.
Ezt követően helyezd a tésztát tűzálló tálba.
Öntsd le a maradék velouté mártással.
Hintsd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben 180 Cº fokon 20 perc alatt süsd készre.
Conclusion
Ne aggódj, ha nem lesznek túl szabályosak a rudacskáid, attól még az íze és az összhang el fog mindenkit varázsolni :).Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Csirkés-cukkinis cannelloni velouté mártással
Hozzávalók
Follow The Directions
Kezdésként készítsd elő a hozzávalókat. A csirkemelleket, vöröshagymát és a szalonnát vágd apró kockákra, a cukkinit pedig julienre (gyufa formára).
Második lépésben készítsük el a velouté mártást, azaz fehérmártást. Az elkészítése nagyban hasonlít a bechamel mártáséhoz. Először is olvaszd fel a vajat egy lábasban.
Keverd el benne a lisztet.
Engedd fel a csirkealaplével, keverd simára és tedd félre.
Most a töltelék elkészítése következik. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd le az apróra vágott szalonnát és a csirkemellet. Ízesítsd sóval, borssal és amikor kifehéredett a hús, tedd félre egy keverőtálban későbbi felhasználásig.
Egy másik serpenyőben fonnyaszd meg a finomra aprított hagymát, majd add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd és párold puhára.
A párolt hagymás-cukkinis keveréket adagold a keverőtálban félretett szalonnás csirkéhez.
Ízesítsd sűrített paradicsommal és szójaszósszal, amennyiben szükséges sóval, borssal is.
Majd adj hozzáa 100 ml velouté mártást és alaposan keverd össze. Ez lesz a cannelloni tölteléke.
A cannellones tészta előkészítéséhez kövesd az általad választott termék útmutatóját. A tésztalapokat (amennyiben ezt használsz) töltsd meg az elkészített töltelékkel és göngyöld fel. Ha kész cső formájú tésztát használsz, akkor egyszerűen egy teáskanál segítségével töltsd meg a csöveket.
Ezt követően helyezd a tésztát tűzálló tálba.
Öntsd le a maradék velouté mártással.
Hintsd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben 180 Cº fokon 20 perc alatt süsd készre.
Szólj hozzá!