- 2021.08.19.
- by Kulka Nikoletta
- 1 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés5 p + 10 p pihi
- Sütés/főzés15 perc
- Adag2
- Megtekintés1 697
A cukkinifasírt az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető cukkinis finomság. A húsmentes étkezést követők számára is változatosságot nyújt a megszokott mindennapjaiba.
Nem utolsó szempont, hogy pár lépésből az asztalra varázsolható, így tényleg a munkanapokon is érdemes elővenni ezt a receptet.
A cukkini egy semleges ízű zöldség, mely sokféleképpen elkészíthető és jól fűszerezhető. Például lehet karikára vágva roston sütve, megtöltve sütőben sütve, gyalulva főzeléknek, szendvicsbetétnek vagy fasírtnak. Remekül illik ehhez a zöldséghez a kapor, fokhagyma, de próbáltam már kurkumával és petrezselyemmel is, ami valami fenomenálisra sikerült.
Ebben a receptben egy könnyű és egészséges cukkini fasírt elkészítését mutatjuk be. Ez a fogás fogyasztható magában, de tálalhatod köretként ragus ételek és hirtelen sültek mellé egyaránt. A fasírt massza tovább gazdagítható reszelt sajttal is, amit ebben a receptben meg is mutatunk.
Kiegészítés a cukkinifasírt elkészítéséhez:
A fasírtokat sütheted serpenyőben kevés olajon, vagy a fasírtok tetejét olajjal megkenve sütőben is. Ez a második zsírszegényebb. Ebben az esetben 220 Cº-on kb. 30 perc alatt süsd aranybarnára a fasírtokat, amiket félidőben fordíts meg.
Ha szeretnéd keverhetsz a masszába reszelt sajtot is. Én kettéválasztottam az alapot és az egyik feléhez kevertem reszelt sajtot a másik felét pedig simán hagytam. Figyelj rá, hogy a recept hozzávalóknál a sajt mennyiségét fél adagra adtam meg, így ha úgy döntenél, hogy az egészet sajtosra szeretnéd, akkor duplázd meg a mennyiséget. Természetesen csinálhatod még sajtosabbra, ha úgy szereted, nem lesz vele gond, nem fog kifolyni, ne aggódj.
További cukkinis recept:
Csirkés-cukkinis cannelloni velouté mártással
Cukkinifasírt (sima, sajtos) recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A megmosott cukkini végét vágd le, majd reszeld le a reszelő nagyobb aprítólyukas oldalán. A lereszelt cukkinit sózd meg 2 kk. sóval és tedd félre 10-15 percre pihenni.
Ezt követően nyomkodd ki a felesleges vizet a reszelt zöldségből és tedd egy keverőtálba.
Add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a sütőport és a lisztet.
Ízlés szerint színesítsd apróra vágott petrezselyemmel és keverd ki a fasírt masszát.
Reszelj le egy gerezd fokhagymát és keverd az elkészült masszához.
Ha szeretnéd sajtos cukkinifasírtot is készíteni, akkor most szedd ketté a masszát és az egyik feléhez keverd hozzá a reszelt sajtot. Persze ha az egészet sajtosra szeretnéd,, akkor nem kell kettészedni, csak egyerűen belekeverni a sajtot.
Forrósíts fel egy serpenyőt, és locsold meg kevés olívaolajjal, majd egy kanál segítségével formázz lapos fasírtokat.
Néhány perc alatt sütsd aranybarnára mindkét oldalát. Az elkészült fasírtok hidegen és melegen is fogyaszthatóak.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Cukkinifasírt
Hozzávalók
Follow The Directions
A megmosott cukkini végét vágd le, majd reszeld le a reszelő nagyobb aprítólyukas oldalán. A lereszelt cukkinit sózd meg 2 kk. sóval és tedd félre 10-15 percre pihenni.
Ezt követően nyomkodd ki a felesleges vizet a reszelt zöldségből és tedd egy keverőtálba.
Add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a sütőport és a lisztet.
Ízlés szerint színesítsd apróra vágott petrezselyemmel és keverd ki a fasírt masszát.
Reszelj le egy gerezd fokhagymát és keverd az elkészült masszához.
Ha szeretnéd sajtos cukkinifasírtot is készíteni, akkor most szedd ketté a masszát és az egyik feléhez keverd hozzá a reszelt sajtot. Persze ha az egészet sajtosra szeretnéd,, akkor nem kell kettészedni, csak egyerűen belekeverni a sajtot.
Forrósíts fel egy serpenyőt, és locsold meg kevés olívaolajjal, majd egy kanál segítségével formázz lapos fasírtokat.
Néhány perc alatt sütsd aranybarnára mindkét oldalát. Az elkészült fasírtok hidegen és melegen is fogyaszthatóak.
Szólj hozzá!