- 2020.11.08.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Mediterrán
- Nehézség: Közepes
![Csirkés-cukkinis cannelloni recept](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-11.png)
- Előkészítés30 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag4
- Megtekintés1 801
A cannelloni receptek az igazi olasz eredeti receptek egyike. Ez a recept, amit itt megosztok, a csirkés-cukkinis cannelloni velouté mártással, egy saját összeállítás, ami több szempontból is eltér az eredetitől. Az összetevőkben és a mártásban is mást használok.
A recepthez szükség lesz a velouté mártást is elkészíteni. Ha esetleg laktózérzékenységed van, vagy szeretnél csökkentett gluténtartalmú velouté mártást, akkor kattints ide. Ebben a receptben adok néhány hasznos tanácsot mindehhez. Természetesen a tésztánál is figyelj, hogy legyen gluténmentes.
Ami tölteléket illeti, én mindenképp csirkemellfilét ajánlanék, ahogy én is használtam. Ha már mindenképp a sertés, vagy marhahúst részesíted előnyben, akkor viszont darálthúst használj inkább.
Az igazság az, hogy szerintem ez a recept, nem a legegyszerűbb csőben sült ételek egyike. Viszont a változatosság érdekében mindenképp megéri felvenni a recepttáradba és néha napján színesíteni a hétvégi menüsort.
Akkor nézzük is lépésről lépésre, hogyan készül a csirkés-cukkinis cannelloni 😊.
Hozzávalók
Receptleírás
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-12-1240x578.png)
Kezdésként készítsd elő a hozzávalókat. A csirkemelleket, vöröshagymát és a szalonnát vágd apró kockákra, a cukkinit pedig julienre (gyufa formára).
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/veloute1-1240x578.png)
Második lépésben készítsük el a velouté mártást, azaz fehérmártást. Az elkészítése nagyban hasonlít a bechamel mártáséhoz. Először is olvaszd fel a vajat egy lábasban.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/veloute3-1240x578.png)
Keverd el benne a lisztet.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/veloute5-1240x578.png)
Engedd fel a csirkealaplével, keverd simára és tedd félre.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-14-e1604861503200-1080x578.png)
Most a töltelék elkészítése következik. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd le az apróra vágott szalonnát és a csirkemellet. Ízesítsd sóval, borssal és amikor kifehéredett a hús, tedd félre egy keverőtálban későbbi felhasználásig.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-16-1240x578.png)
Egy másik serpenyőben fonnyaszd meg a finomra aprított hagymát, majd add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd és párold puhára.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-18-1240x578.png)
A párolt hagymás-cukkinis keveréket adagold a keverőtálban félretett szalonnás csirkéhez.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-9_1-1240x578.png)
Ízesítsd sűrített paradicsommal és szójaszósszal, amennyiben szükséges sóval, borssal is.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-1-1240x578.png)
Majd adj hozzáa 100 ml velouté mártást és alaposan keverd össze. Ez lesz a cannelloni tölteléke.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-4-1240x578.png)
A cannellones tészta előkészítéséhez kövesd az általad választott termék útmutatóját. A tésztalapokat (amennyiben ezt használsz) töltsd meg az elkészített töltelékkel és göngyöld fel. Ha kész cső formájú tésztát használsz, akkor egyszerűen egy teáskanál segítségével töltsd meg a csöveket.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-8-1240x578.png)
Ezt követően helyezd a tésztát tűzálló tálba.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-10-1240x578.png)
Öntsd le a maradék velouté mártással.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-9-1240x578.png)
Hintsd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben 180 Cº fokon 20 perc alatt süsd készre.
Conclusion
Ne aggódj, ha nem lesznek túl szabályosak a rudacskáid, attól még az íze és az összhang el fog mindenkit varázsolni :).Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nézd meg ezeket a recepteket is:
![Marhapörkölt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2024/01/Marhaporkolt-3-260x286.png)
Csirkés-cukkinis cannelloni velouté mártással
Hozzávalók
Follow The Directions
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-12.png)
Kezdésként készítsd elő a hozzávalókat. A csirkemelleket, vöröshagymát és a szalonnát vágd apró kockákra, a cukkinit pedig julienre (gyufa formára).
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/veloute1.png)
Második lépésben készítsük el a velouté mártást, azaz fehérmártást. Az elkészítése nagyban hasonlít a bechamel mártáséhoz. Először is olvaszd fel a vajat egy lábasban.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/veloute3.png)
Keverd el benne a lisztet.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/veloute5.png)
Engedd fel a csirkealaplével, keverd simára és tedd félre.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-14-e1604861503200.png)
Most a töltelék elkészítése következik. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd le az apróra vágott szalonnát és a csirkemellet. Ízesítsd sóval, borssal és amikor kifehéredett a hús, tedd félre egy keverőtálban későbbi felhasználásig.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-16.png)
Egy másik serpenyőben fonnyaszd meg a finomra aprított hagymát, majd add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd és párold puhára.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-18.png)
A párolt hagymás-cukkinis keveréket adagold a keverőtálban félretett szalonnás csirkéhez.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-9_1.png)
Ízesítsd sűrített paradicsommal és szójaszósszal, amennyiben szükséges sóval, borssal is.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-1.png)
Majd adj hozzáa 100 ml velouté mártást és alaposan keverd össze. Ez lesz a cannelloni tölteléke.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-4.png)
A cannellones tészta előkészítéséhez kövesd az általad választott termék útmutatóját. A tésztalapokat (amennyiben ezt használsz) töltsd meg az elkészített töltelékkel és göngyöld fel. Ha kész cső formájú tésztát használsz, akkor egyszerűen egy teáskanál segítségével töltsd meg a csöveket.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-8.png)
Ezt követően helyezd a tésztát tűzálló tálba.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-10.png)
Öntsd le a maradék velouté mártással.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/11/csirkes-cukkinis-cannelloni-9.png)
Hintsd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben 180 Cº fokon 20 perc alatt süsd készre.
Szólj hozzá!