- 2020.12.16.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Adag6
- Megtekintés1 719
Ezt a bolognai lasagne-t feltétlen próbáld ki, ha egészséges és tápláló ételt keresel. Legyél húsimádó, sportoló, kamasz vagy gyerekes anyuka, imádni fogod. Az extra feltét a rétegek között remekül gazdagítja a hagyományos recept ízvilágát és energia többletet is nyújt.
Ez a recept ugyanazzal az eljárással készül, mint a hagyományos bolognai lasagne, csak egy pici extra van benne.
A rétegezéshez besamel mártást használok a receptben. Itt nem írom le részletesen. Ha többet szeretnél róla megtudni, mi mindenhez lehet felhasználni, hogy készíthetsz a besamelből gluténmentes, vagy laktózmentes változatot, akkor a BESAMEL MÁRTÁS receptünkben részletes leírást talász róla.
Bolognai lasagne extra húsimádó videó:
Tippek, tanácsok a recepthez:
Általában a lasagne tésztalapokat a csomagoláson feltűntetett módon szokás elkészíteni, mint ahogy ebben az esetben én is tettem, DE!!! … kipróbáltam már sokszor egy egyszerűsített változatot és nekem mindig bevált. Mivel egy elég szaftos ételről van szó, így én a tésztalapokat nem szoktam előáztatni, csak úgy ahogy van, szárazon használom fel, megspórolva egy kis időt. Így az sem probléma, ha egy kicsit bővebb szaftra eresztem a bolognait, mert a tészta úgyis felszívja. Próbáld ki Te is bátran!
Hozzávalók
Receptleírás
Kezd el párolni az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát.
Adj hozzá két babérlevelet, a fokhagymát, a reszelt sárgarépát és a zellert, majd párold néhány percig.
Keverd hozzá a darált húst és pirítsd össze a ragu alapjával.
Mielőtt a hús teljesen megpuhult, öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és keverd össze.
Ezt követően öntsd fel alaplével, vagy vízzel és főzd készre a mártást.
A Bechamel mártáshoz a vajat kis lángon olvaszd fel egy lábasban, add hozzá a lisztet és kevered el alaposan. Lényegében, egy világos rántást kell készíteni. Folyamatos kevergetés mellett, kis adagokban add hozzá a tejet és főzd a kívánt sűrűség eléréséig. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Végeredményként, krémes, csomómentes mártást kapsz.
Készítsd elő a lasagne tésztát, a csomagoláson található felhasználási útmutató szerint.
A lasagne összeállítása következik. Keverd össze a Bechamel mártást a bolognai szósszal.
Egy tűzálló tál aljára teríts egy réteg szószt, majd takard egy réteg tésztalappal.
Most egy réteg mártás következik, majd hintsd meg finoman a tetejét parmezán sajttal, az apróra vágott gépsonkával és a reszelt főtt tojással.
Fedd le a második réteg lasagne tésztával.
Újra egy réteg mártás következik. A korábbi feltéttel szórd meg ismét a tetejét (parmezán, sonka, főtt tojás).
Jön a harmadik tészta réteg, majd ismétlődik a bolognai ragu az extrákkal.
Az utolsó réteg tészta fedés következik, öntsd a tetejére a maradék mártást. Végezetül hintsd meg reszelt mozzarella sajttal. Díszítheted paradicsom karikával és friss bazsalikom ággal.
Előmelegített sütőben, 30 perc alatt 180 Cº -on süsd aranybarnára a tetejét.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Bolognai lasagne extra húsimádó
Hozzávalók
Follow The Directions
Kezd el párolni az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát.
Adj hozzá két babérlevelet, a fokhagymát, a reszelt sárgarépát és a zellert, majd párold néhány percig.
Keverd hozzá a darált húst és pirítsd össze a ragu alapjával.
Mielőtt a hús teljesen megpuhult, öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és keverd össze.
Ezt követően öntsd fel alaplével, vagy vízzel és főzd készre a mártást.
A Bechamel mártáshoz a vajat kis lángon olvaszd fel egy lábasban, add hozzá a lisztet és kevered el alaposan. Lényegében, egy világos rántást kell készíteni. Folyamatos kevergetés mellett, kis adagokban add hozzá a tejet és főzd a kívánt sűrűség eléréséig. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Végeredményként, krémes, csomómentes mártást kapsz.
Készítsd elő a lasagne tésztát, a csomagoláson található felhasználási útmutató szerint.
A lasagne összeállítása következik. Keverd össze a Bechamel mártást a bolognai szósszal.
Egy tűzálló tál aljára teríts egy réteg szószt, majd takard egy réteg tésztalappal.
Most egy réteg mártás következik, majd hintsd meg finoman a tetejét parmezán sajttal, az apróra vágott gépsonkával és a reszelt főtt tojással.
Fedd le a második réteg lasagne tésztával.
Újra egy réteg mártás következik. A korábbi feltéttel szórd meg ismét a tetejét (parmezán, sonka, főtt tojás).
Jön a harmadik tészta réteg, majd ismétlődik a bolognai ragu az extrákkal.
Az utolsó réteg tészta fedés következik, öntsd a tetejére a maradék mártást. Végezetül hintsd meg reszelt mozzarella sajttal. Díszítheted paradicsom karikával és friss bazsalikom ággal.
Előmelegített sütőben, 30 perc alatt 180 Cº -on süsd aranybarnára a tetejét.
Szólj hozzá!