Bolognai lasagne extra húsimádó

lasagne bolognai
  • Adag
    6
  • Megtekintés
    1 719

Ezt a bolognai lasagne-t feltétlen próbáld ki, ha egészséges és tápláló ételt keresel. Legyél húsimádó, sportoló, kamasz vagy gyerekes anyuka, imádni fogod. Az extra feltét a rétegek között remekül gazdagítja a hagyományos recept ízvilágát és energia többletet is nyújt.

Ez a recept ugyanazzal az eljárással készül, mint a hagyományos bolognai lasagne, csak egy pici extra van benne.

A rétegezéshez besamel mártást használok a receptben. Itt nem írom le részletesen. Ha többet szeretnél róla megtudni, mi mindenhez lehet felhasználni, hogy készíthetsz a besamelből gluténmentes, vagy laktózmentes változatot, akkor a BESAMEL MÁRTÁS receptünkben részletes leírást talász róla.

Bolognai lasagne extra húsimádó videó:

Tippek, tanácsok a recepthez:

Általában a lasagne tésztalapokat a csomagoláson feltűntetett módon szokás elkészíteni, mint ahogy ebben az esetben én is tettem, DE!!! … kipróbáltam már sokszor egy egyszerűsített változatot és nekem mindig bevált. Mivel egy elég szaftos ételről van szó, így én a tésztalapokat nem szoktam előáztatni, csak úgy ahogy van, szárazon használom fel, megspórolva egy kis időt. Így az sem probléma, ha egy kicsit bővebb szaftra eresztem a bolognait, mert a tészta úgyis felszívja. Próbáld ki Te is bátran!

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1

    Kezd el párolni az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát.

    Lépés 2
    Bolognai lasagne extra4

    Adj hozzá két babérlevelet, a fokhagymát, a reszelt sárgarépát és a zellert, majd párold néhány percig.

    Lépés 3
    Bolognai lasagne extra15_1

    Keverd hozzá a darált húst és pirítsd össze a ragu alapjával.

    Lépés 4
    Bolognai lasagne extra16

    Mielőtt a hús teljesen megpuhult, öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és keverd össze.

    Lépés 5

    Ezt követően öntsd fel alaplével, vagy vízzel és főzd készre a mártást.

    Lépés 6

    A Bechamel mártáshoz a vajat kis lángon olvaszd fel egy lábasban, add hozzá a lisztet és kevered el alaposan. Lényegében, egy világos rántást kell készíteni. Folyamatos kevergetés mellett, kis adagokban add hozzá a tejet és főzd a kívánt sűrűség eléréséig. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Végeredményként, krémes, csomómentes mártást kapsz.

    Lépés 7

    Készítsd elő a lasagne tésztát, a csomagoláson található felhasználási útmutató szerint.

    Lépés 8
    Bolognai lasagne20

    A lasagne összeállítása következik. Keverd össze a Bechamel mártást a bolognai szósszal.

    Lépés 9
    Bolognai lasagne extra 19

    Egy tűzálló tál aljára teríts egy réteg szószt, majd takard egy réteg tésztalappal.

    Lépés 10
    Bolognai lasagne extra22

    Most egy réteg mártás következik, majd hintsd meg finoman a tetejét parmezán sajttal, az apróra vágott gépsonkával és a reszelt főtt tojással.

    Lépés 11
    Bolognai lasagne extra 23

    Fedd le a második réteg lasagne tésztával.

    Lépés 12
    Bolognai lasagne extra24

    Újra egy réteg mártás következik. A korábbi feltéttel szórd meg ismét a tetejét (parmezán, sonka, főtt tojás).

    Lépés 13
    Bolognai lasagne extra3

    Jön a harmadik tészta réteg, majd ismétlődik a bolognai ragu az extrákkal.

    Lépés 14
    Bolognai lasagne extra 6

    Az utolsó réteg tészta fedés következik, öntsd a tetejére a maradék mártást. Végezetül hintsd meg reszelt mozzarella sajttal. Díszítheted paradicsom karikával és friss bazsalikom ággal.

    Lépés 15
    lasagne bolognai

    Előmelegített sütőben, 30 perc alatt 180 Cº -on süsd aranybarnára a tetejét.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük