Bolognai lasagne extra húsimádó

lasagne bolognai
lasagne bolognai
  • Adag
    6
  • Ready In
    1,5 óra

Ezt a bolognai lasagne-t feltétlen próbáld ki, ha egészséges és tápláló ételt keresel. Legyél húsimádó, sportoló, kamasz vagy gyerekes anyuka, imádni fogod. Az extra feltét a rétegek között remekül gazdagítja a hagyományos recept ízvilágát és energia többletet is nyújt.

Ez a recept ugyanazzal az eljárással készül, mint a hagyományos bolognai lasagne, csak egy pici extra van benne.

A rétegezéshez besamel mártást használok a receptben. Itt nem írom le részletesen. Ha többet szeretnél róla megtudni, mi mindenhez lehet felhasználni, hogy készíthetsz a besamelből gluténmentes, vagy laktózmentes változatot, akkor a BESAMEL MÁRTÁS receptünkben részletes leírást talász róla.

Bolognai lasagne extra húsimádó videó:

Tippek, tanácsok a recepthez:

Általában a lasagne tésztalapokat a csomagoláson feltűntetett módon szokás elkészíteni, mint ahogy ebben az esetben én is tettem, DE!!! … kipróbáltam már sokszor egy egyszerűsített változatot és nekem mindig bevált. Mivel egy elég szaftos ételről van szó, így én a tésztalapokat nem szoktam előáztatni, csak úgy ahogy van, szárazon használom fel, megspórolva egy kis időt. Így az sem probléma, ha egy kicsit bővebb szaftra eresztem a bolognait, mert a tészta úgyis felszívja. Próbáld ki Te is bátran!

Ingredients

    Directions

    Step1

    Kezd el párolni az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát.

    Step2
    Bolognai lasagne extra4

    Adj hozzá két babérlevelet, a fokhagymát, a reszelt sárgarépát és a zellert, majd párold néhány percig.

    Step3
    Bolognai lasagne extra15_1

    Keverd hozzá a darált húst és pirítsd össze a ragu alapjával.

    Step4
    Bolognai lasagne extra16

    Mielőtt a hús teljesen megpuhult, öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és keverd össze.

    Step5

    Ezt követően öntsd fel alaplével, vagy vízzel és főzd készre a mártást.

    Step6

    A Bechamel mártáshoz a vajat kis lángon olvaszd fel egy lábasban, add hozzá a lisztet és kevered el alaposan. Lényegében, egy világos rántást kell készíteni. Folyamatos kevergetés mellett, kis adagokban add hozzá a tejet és főzd a kívánt sűrűség eléréséig. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Végeredményként, krémes, csomómentes mártást kapsz.

    Step7

    Készítsd elő a lasagne tésztát, a csomagoláson található felhasználási útmutató szerint.

    Step8
    Bolognai lasagne20

    A lasagne összeállítása következik. Keverd össze a Bechamel mártást a bolognai szósszal.

    Step9
    Bolognai lasagne extra 19

    Egy tűzálló tál aljára teríts egy réteg szószt, majd takard egy réteg tésztalappal.

    Step10
    Bolognai lasagne extra22

    Most egy réteg mártás következik, majd hintsd meg finoman a tetejét parmezán sajttal, az apróra vágott gépsonkával és a reszelt főtt tojással.

    Step11
    Bolognai lasagne extra 23

    Fedd le a második réteg lasagne tésztával.

    Step12
    Bolognai lasagne extra24

    Újra egy réteg mártás következik. A korábbi feltéttel szórd meg ismét a tetejét (parmezán, sonka, főtt tojás).

    Step13
    Bolognai lasagne extra3

    Jön a harmadik tészta réteg, majd ismétlődik a bolognai ragu az extrákkal.

    Step14
    Bolognai lasagne extra 6

    Az utolsó réteg tészta fedés következik, öntsd a tetejére a maradék mártást. Végezetül hintsd meg reszelt mozzarella sajttal. Díszítheted paradicsom karikával és friss bazsalikom ággal.

    Step15
    lasagne bolognai

    Előmelegített sütőben, 30 perc alatt 180 Cº -on süsd aranybarnára a tetejét.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Leave a Review

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük