Halloween ételek, ötletek, díszítés

halloween ételek

Eltelt egy év és ismét elérkezett a halloween. Ezen az estén (október 31.) jellemzően baráti társasággal vacsorát szervezünk, jelmezekbe öltözünk és jól érezzük magunkat, így ez a nap inkább szórakoztatónak mondható, mint szomorúnak. Ha épp úgy jön ki a lépés és mi leszünk a házigazdák ezen az estén, akkor ilyenkor előfordulhat, hogy lázasan keressük az újabbnál újabb vendégváró és jópofa halloween ételek receptjeit, ötleteit. Ebben a bejegyzésünkben 2 ilyen receptötlettel szeretnénk segíteni Neked. Nézd meg őket, hátha Neked is bejönnek.

Ilyen alkalomhoz illő változatos és látványos ételek, ételdíszek a leghétköznapibb alapanyagokból könnyedén elkészíthetőek. Egyik ilyen ötlet a boszi ujjból készült halloween hot-dog, a másik pedig zöldségekből készített levágott fejek és gomba koponya, a zöldségkedvelők örömére.

 

Tippek a halloween ételek receptjeihez:

  1. A boszi ujjak elkészítésénél én mandulát használtam a körmök imitálásához. Ha nincs otthon mandulád, akkor a „köröm” helyettesíthető hagymával is. Ha tovább szeretnéd fokozni, akkor a mandula ételfestékkel megfesthető feketére is, így még boszisabb eredményt kapunk.

  2. A virsliket nem szükséges sütni, lehet simán vízben kifőzni, mint az eredeti hot-dog elkészítésénél. Ebben az esetben világosabbak lesznek az ujjak és hangsúlyosabb lesz a köröm rész.

  3. A zöldség fejek nyersen, főzve és sütve is megőrzik formájukat. Jelen receptben cukkinit és gombát használtunk, de ugyanígy sárgarépából és uborkából is el lehet készíteni. Az uborkánál lehetőleg friss uborkát használj, mert amelyik túl öreg, valószínűleg sok nagy magot tartalmaz és úgy nehezen kivágható lenne.

A halloween-os zöldségfejeket és koponyákat egy tésztasaláta díszítéséhez választottam, de természetesen húsok mellé, vagy bármilyen sós étel díszítéseként is egyedivé varázsolja a megjelenést.

Halloween ételek: Hot-dog boszi ujjal

Boszorkány ujj

Hozzávalók:

virsli

hot dog kifli

ételdekorációs filctoll (elhagyható)

kés

olaj

ketchup

ropogós sült hagyma

Recept:

1. Rajzold fel a körömágyat és az ujjperceket a virslire. Majd vágd ki a köröm helyét és metsz be az ujjpercek vonalát.

Boszi ujj halloweenre

2. A felezett mandulát (esetleg hagymát) illeszd a körömágyba.

Boszi ujj halloweenre

3. Ezt követően előmelegített serpenyőbe süsd ki a virslit.

Boszi ujj halloweenre

4. A hot dog kiflit rajzold meg ketchuppal és helyezz rá egy virsli ujjat, majd hintsd meg ropogós sült hagymával.

Boszi ujj halloweenre

5. Amennyiben szeretnél “véres” csíkot hagyni a tányéron, csöppents minden ujj elé ketchupot és egy kanál segítségével nyújtsd el.

Boszi ujj halloweenre

Halloween ételek: Levágott cukkinifej

Halloween cukkinifej

Hozzávalók:

Ehhez a recepthez csak cukkini alapanyagra és egy pici sóra lesz szükség. Ha sütve szeretnéd elkészíteni, akkor még némi olivaolajra a kisütéshez.

Recept:

1. A cukkinit karikázd fel kb. 5 mm vastagságúra.

Halloween cukkinifej

2. Rajzold meg a kivágni szánt arcot.

Halloween cukkinifej

3. Egy késsel vágd ki a szemek és száj helyét.

Halloween ételek Cukkinifej

4. Zöldségtől és felhasználástól függően tálald nyersen vagy hőkezelve.

Halloween ételek Cukkinifej

Halloween ételek: Gomba koponya

halloween ételek

 

 

 

Hozzávalók:

Ehhez a recepthez csak gombára, ételdekorációs filcre és késre lesz szükség. Ha sütve szeretnéd elkészíteni, akkor még némi olivaolajra a kisütéshez.

Recept:

1. A gomba fejet tisztítsd meg egy késsel.

Halloween ételek gomba koponya

2. Vágd félbe a gombát.

Halloween ételek gomba koponya

3. Rajzold meg a kívánt koponya formát, gomba szára adja a fogsor és az állkapocs alsó részét.

Halloween ételek gomba koponya

4. Egy késsel vágd ki a szem, orr és fogak alakját.

Halloween ételek gomba koponya

5. A gomba párolható vagy olajban is kisüthető.

 

Halloween etelek gomba koponya3

 

 

További ételdekorációs ötletekért nézz körbe a Gasztroblog – Tippek, ötletek kategóriában.

Halloween - Ötletes ételdekoráció: Boszi ujjak, gomba koponya és cukkini tökfejek 👻🎃💀🎃

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük