Cukkinifasírt

Cukkinifasírt
  • Előkészítés
    5 p + 10 p pihi
  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    1 633

A cukkinifasírt az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető cukkinis finomság. A húsmentes étkezést követők számára is változatosságot nyújt a megszokott mindennapjaiba.

Nem utolsó szempont, hogy pár lépésből az asztalra varázsolható, így tényleg a munkanapokon is érdemes elővenni ezt a receptet.

A cukkini egy semleges ízű zöldség, mely sokféleképpen elkészíthető és jól fűszerezhető. Például lehet karikára vágva roston sütve, megtöltve sütőben sütve, gyalulva főzeléknek, szendvicsbetétnek vagy fasírtnak. Remekül illik ehhez a zöldséghez a kapor, fokhagyma, de próbáltam már kurkumával és petrezselyemmel is, ami valami fenomenálisra sikerült.

Ebben a receptben egy könnyű és egészséges cukkini fasírt elkészítését mutatjuk be. Ez a fogás fogyasztható magában, de tálalhatod köretként ragus ételek és hirtelen sültek mellé egyaránt. A fasírt massza tovább gazdagítható reszelt sajttal is, amit ebben a receptben meg is mutatunk.

Kiegészítés a cukkinifasírt elkészítéséhez:

A fasírtokat sütheted serpenyőben kevés olajon, vagy a fasírtok tetejét olajjal megkenve sütőben is. Ez a második zsírszegényebb. Ebben az esetben 220 Cº-on kb. 30 perc alatt süsd aranybarnára a fasírtokat, amiket félidőben fordíts meg.

Ha szeretnéd keverhetsz a masszába reszelt sajtot is. Én kettéválasztottam az alapot és az egyik feléhez kevertem reszelt sajtot a másik felét pedig simán hagytam. Figyelj rá, hogy a recept hozzávalóknál a sajt mennyiségét fél adagra adtam meg, így ha úgy döntenél, hogy az egészet sajtosra szeretnéd, akkor duplázd meg a mennyiséget. Természetesen csinálhatod még sajtosabbra, ha úgy szereted, nem lesz vele gond, nem fog kifolyni, ne aggódj.

További cukkinis recept:

Csirkés-cukkinis cannelloni velouté mártással

Cukkinifasírt (sima, sajtos) recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1

    A megmosott cukkini végét vágd le, majd reszeld le a reszelő nagyobb aprítólyukas oldalán. A lereszelt cukkinit sózd meg 2 kk. sóval és tedd félre 10-15 percre pihenni.

    Lépés 2
    Cukkinifasírt

    Ezt követően nyomkodd ki a felesleges vizet a reszelt zöldségből és tedd egy keverőtálba.

    Lépés 3
    Cukkinifasírt

    Add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a sütőport és a lisztet.

    Lépés 4
    Cukkinifasírt

    Ízlés szerint színesítsd apróra vágott petrezselyemmel és keverd ki a fasírt masszát.

    Lépés 5
    Cukkinifasírt

    Reszelj le egy gerezd fokhagymát és keverd az elkészült masszához.

    Lépés 6
    Cukkinifasírt

    Ha szeretnéd sajtos cukkinifasírtot is készíteni, akkor most szedd ketté a masszát és az egyik feléhez keverd hozzá a reszelt sajtot. Persze ha az egészet sajtosra szeretnéd,, akkor nem kell kettészedni, csak egyerűen belekeverni a sajtot.

    Lépés 7
    Cukkinifasírt

    Forrósíts fel egy serpenyőt, és locsold meg kevés olívaolajjal, majd egy kanál segítségével formázz lapos fasírtokat.

    Lépés 8
    Cukkinifasírt

    Néhány perc alatt sütsd aranybarnára mindkét oldalát. Az elkészült fasírtok hidegen és melegen is fogyaszthatóak.

    Lépés 9
    Cukkinifasírt

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük