Édesburgonya krémleves

edesburgonya kremleves 3
  • Előkészítés
    45 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    2 387

Mai finom receptünk az édesburgonya krémleves, melynek két fontos alapanyaga az édesburgonya, más néven batáta és a sárgarépa. Az édesburgonya köretként nagyszerűen helyettesítheti a burgonyát sós ételek esetén, édes íze miatt pedig desszertek alapanyagaként is használható. Ez a leves nemcsak finom és tápláló, hanem gyorsan és könnyen elkészíthető. Mindkét összetevő gazdag A-vitaminban, béta karotinban és antioxidánsokban, amelyek jótékonyan hatnak a szervezetre. Tökéletes választás ebédre és vacsorára, előétel és főételként is.

Édesburgonya krémleves videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    edesburgonya kremleves6

    Kevés olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.

    Lépés 2
    edesburgonya kremleves 11

    Add hozzá a megpucolt és kockára vágott, édesburgonyát, a burgonyát és a sárgarépát.

    Lépés 3
    edesburgonya kremleves 12

    Fűszerezd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval és gyömbérrel,

    Lépés 4
    edesburgonya kremleves 15

    Fedő alatt párold át a zöldségeket (kb. 4-5 perc), majd öntsd hozzá a zöldség alaplevet.

    Lépés 5
    edesburgonya kremleves 17

    Amikor megpuhult a zöldség, krémesítsd a levest. Ezt megteheted botmixerrel, turmix géppel vagy akár átpaszírozhatod egy szűrő segítségével.

    Lépés 6
    edesburgonya kremleves 1

    Az elkészült krémlevest pirított szalonnával vagy sonkával tálaljuk. Díszítheted tört dióval, tökmaggal, vagy bármely más tört olajos maggal és megszórhatod friss petrezselyemmel is.

    Conclusion

    Jó étvágyat!

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük