A datolya, házilag egyszerűen elkészíthető, 100% természetes édesítőszer alapanyagaként is kíváló. Mindösszesen víz hozzáadásával és egy botmixer vagy turmixgép segítségével elkészíthető.
Rendkívül magas rosttartalommal, ásványi anyag-, nyomelem és vitamintartalommal bíró gyümölcs. Ennek köszönhetően rengeteg jótékony hatása van az egészségre.
A datolya élettani hatásáról egy másik cikkünkben bővebben is olvashatsz. Kattints ide!
A sokszínű datolya
Isteni finom például a reggelibe beépítve, egészséges alapanyagokkal, mandulával vagy sajttal kombinálva, akár joghurtok kiegészítőjeként. Salátaöntetek, szószok és turmixok is készíthetőek belőle.
Felhasználhatjuk húsok töltelékeként is. De természetesen a datolya desszertként is megállja a helyét étcsokiba mártva, de akár magában is.
Ebben a cikkben a datolyát mint természetes édesítőszert mutatjuk be. Akkor nézzük is,
Hogyan készül ez az isteni édesítőszer datolyából
Hozzávalók:
250g datolya kimagozva
200ml víz (lehetőleg ásványvíz)
A recept elkészítése:
Áztasd be a kimagozott datolyát a langyos vízbe 30 percre.
Amikor letelt az idő, az egy botmixer/turmixgép segítségével krémesíted.
Az elkészült pürét tedd befőttes üvegbe vagy hermetikusan záródó tárolóedényben.
Okos tippek, tanácsok:
Ha magozatlan datolyát vásároltál, áztatás előtt könnyedén eltávolíthatod a magját
Az édesítőszer állagát az ízlésed szerint szabályozhatod. Víz hozzáadásával hígíthatsz rajta, amíg szirup sűrűségű lesz
Hűtőben, lezárt üvegben akár 2 hétig is eltartható
Kitűnően helyettesíti a cukrot
Kiváló krémek és édestészták ízesítésére
Ideális smoothie-ba és turmix italba
Általában a Medjool-datolyát tartják a legalkalmasabbnak,nagysága, édessége és húsos gyümölcse miatt. Azonban természetesen bármelyik fajtájából elkészíthető.
1 Hozzászólás