Vízforralás

Joggal merülhet fel Benned a kérdés, hogy a sót a víz felforrása előtt, vagy után kell beletenni. Egyáltalán van-e jelentősége ennek?

Ez csak egy aprócska trükk, amivel gyorsíthatod, vagy legalábbis nem lassítod a vízforralás idejének hosszát. Azt is hozzá kell tennem, hogy ha nem nagyipari mennyiségű vízről beszélünk, akkor valójában elenyésző időtartamról van szó, maximum néhány töredék percről, amit valószínűleg háziasszonyként nem fogunk érzékelni.

A lényeg, hogy a sós víz forráspontja magasabban van, mint a sima vízé, így tovább tart a felforralása. Következésképpen a sót a víz felforrása után adjuk hozzá.

Én hosszú évekig abban a hitben voltam, hogy az elején kell a vízhez a sót hozzáadni ahhoz, hogy gyorsabban felforrjon, de sajna tévedtem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük