Kétféle süti dekoráció ötletet mutatunk be, amelyek nem igényelnek speciális felszerelést vagy szakértelmet. Kis fantáziával, hétköznapi tárgyakkal és alapanyagokkal a sztárséfek mintájára tálalhatod az általad készített finomságot.
A porcukor az alapja mindkét színes és édes csodának, amelyek tökéletes kiegészítője lehet bármely desszert tálalásának.
Az első süti dekoráció egy úgy nevezett márványos cukordísz. A kisebb sütiken (pl. muffin) ugyanolyan szépen mutat, mint az egész tortákon. Tőled függ, hogy milyen színűt készítesz, hogy mekkora darabokra töröd össze, és hogy milyen formán tálalod. Függőlegesen beleszúrva a sütibe, vagy csak ráfektetve a süti tetejére.
A másik dekoráció a színes porcukor. Megmutatjuk, hogy mennyire egyszerű a színes porcukor készítése házilag. Ehhez az első recept recept az alap, amit egyszerűen csak le kell darálni és már kész is a színes díszítőelem.
Ehhez a díszítéséhez, vagyis a porcukros szórás mintájához segédeszközként használhatsz villát, nokedliszaggatót vagy akár vicces figurákat, formákat.
Extra tipp: Ezt a szórás technikát (villa, nokedliszaggató, figurák stb.) a főételek tányérdekorálásához is használhatod, azonban ebben az esetben természetesen ne az édes színes porcukorral, hanem szárított petrezselyemmel vagy pirospaprikával hintsd meg a tányér szélét.
Márványos cukordísz recept:
Hozzávalók:
2 kanál porcukor, színenként
1,5 evőkanál langyos víz, színenként
ételfesték, vagy szörp
1. Egy kis tálba keverd össze a porcukrot, a vizet és az ételszínezéket.