- 2021.10.20.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag2
- Megtekintés1 763
Amikor azt mondjuk töltött cukkini, akkor leginkább a hosszában félbevágott, darálthúsos, esetleg besameles, reszeltsajttal megszórt töltött cukkinire gondolunk. Ezt hívhatnánk hagyományos formában elkészített cukkininek is. Most mi ezt a finomságot egy pici csavarral új köntösbe öltöztettük.
Ebben a receptben a cukkinit darált hússal töltve, paradicsomszósszal készítjük. Az általunk készített „cső” formába töltött cukkini leginkább a tálalásban tér el a hagyományos verziótól, így a formájából adódóan joggal mondhatjuk, hogy csőben sült töltött cukkini 😊. Ezzel az apró trükkel elegáns és modern megjelenést adhatunk egy hétköznapi ételnek.
Az elkészítéshez szükséges vágás technikát a receptleírásban képekkel illusztráljuk. Nyugodtan eltérhetsz ettől a recepttől és választhatsz más tölteléket is hozzá, azzal is biztos nagyon finom lesz.
A cukkinire gyakran tavaszi-nyári zöldségként gondolunk, pedig egész évben kapható. Érdemes otthon a hűtőben tartani belőle. A cukkini tápláló, könnyű étel és semleges ízének köszönhetően sokoldalúan felhasználható. Gyakran használják diétás vagy fogyókúrás receptekhez alacsony kalória tartalma miatt. Ideális lehet ebédre vagy vacsorára is.
Megjegyzés a töltött cukkini elkészítéséhez:
Ne aggódj, a paradicsomszósz mennyisége miatt. Számolnunk kell azzal, hogy a cukkini levet fog engedni a sülés során, ami bőséges mártást fog eredményezni.
Ebben a receptben főtt rizst használunk a töltelék elkészítésénél, amire nem tértünk ki külön. Amennyiben neked nincs kész rizsed, akkor az elkészítési folyamatot a rizs főzésével kezdd és kb. 10 perccel hosszabb idővel kell számolnod.
Csőben sült cukkini recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A megmosott cukkininek vágd le a végeit, majd vágd 3 felé. Ezután egy kis kés segítségével vágd ki minden egyes zöldségdarab közepét oly módon, hogy alagutat formázzon. A cukkini kivájt belseje a töltelék részét fogja képezni.
A kivájt cukkini belsőket aprítsd egészen finomra.
A darálthúst tedd egy mélyebb tálba, add hozzá a főtt rizst, a tojást és az apróra vágott cukkinibelsőket. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és friss petrezselyemmel, majd keverd össze alaposan az egészet.
Töltsd meg a cukkini alagutakat és a maradék töltelékből formálj gombócokat.
A töltött cukkiniket és a gombócokat helyezd egy hőálló tálba, majd kanalazd a paradicsomszószt a cukkinik és gombócok közé. Nem szükséges túl sok a paradicsomszószból ugyanis a cukkini levet fog engedni a sütés alatt, ezért lesz elegendő szósz ahhoz, hogy a gombócok átsüljenek.
Ezután hints meg reszelt sajttal a csövek és töltelékek tetejét.
Süsd 180 ºC fokra előmelegített sütőben, 20 percig.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Töltött cukkini “csőre töltve”
Hozzávalók
Follow The Directions
A megmosott cukkininek vágd le a végeit, majd vágd 3 felé. Ezután egy kis kés segítségével vágd ki minden egyes zöldségdarab közepét oly módon, hogy alagutat formázzon. A cukkini kivájt belseje a töltelék részét fogja képezni.
A kivájt cukkini belsőket aprítsd egészen finomra.
A darálthúst tedd egy mélyebb tálba, add hozzá a főtt rizst, a tojást és az apróra vágott cukkinibelsőket. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és friss petrezselyemmel, majd keverd össze alaposan az egészet.
Töltsd meg a cukkini alagutakat és a maradék töltelékből formálj gombócokat.
A töltött cukkiniket és a gombócokat helyezd egy hőálló tálba, majd kanalazd a paradicsomszószt a cukkinik és gombócok közé. Nem szükséges túl sok a paradicsomszószból ugyanis a cukkini levet fog engedni a sütés alatt, ezért lesz elegendő szósz ahhoz, hogy a gombócok átsüljenek.
Ezután hints meg reszelt sajttal a csövek és töltelékek tetejét.
Süsd 180 ºC fokra előmelegített sütőben, 20 percig.
Szólj hozzá!