Stroganoff ragu: szaftos, omlós, pikáns

Stroganoff ragu
  • Előkészítés
    5 perc
  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    7 099

A Stroganoff ragu elkészítését mutatjuk be, a klasszikus ételek egyik gyöngyszemét. Az eredeti recept 1861-ben jelent meg. Az idők során a Marha Stroganoff ragu recept bővült és finomult, ami nem változott az a csíkokra vágott finom hús szeletek és a mustáros alap. Hagyományosan bélszín csíkokkal elkészítve kerül az éttermek étlapjára, azonban bármilyen színhúsból megfőzhető pl. sertés szűzből, csirkéből vagy pulykából is.

A raguk nagyon jó választásnak bizonyulnak, amikor valamilyen szaftosabb ételt szeretnénk elkészíteni egyszerűen és gyorsan. Ehhez általában kisebb csíkokra szoktuk a húsokat szeletelni, így a marhacsíkok gyorsan átsülnek. Ha sertést választasz húsalapnak, akkor több időt szánjunk a fözésre.

Tipp a Stroganoff ragu elkészítéséhez:

Az elkészült ételt tovább színesítheted apróra vágott petrezselyemmel. Ezt egyszerűen szórhatod a feltálalt étel tetejére, de ha olyan petrezselyemfüggő vagy mint én, akkor keverj nyugodtan a raguba is belőle, DE csak akkor, amikor már készre főtt, hogy a petrezselyem ne veszítse el a jótékony tulajdonságait.

Mint a legtöbb pörkölt jellegű ételhez, többek közt a raguhoz is, remekül passzol köretnek a tészta és a rizs.

További egytálétel receptet ezen az oldalon találsz ➡️ „EGYTÁLÉTELEK”

Egyéb köret ötleteket a „KÖRET” menüpont alatt olvashatsz.

Marha Stroganoff ragu recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Stroganoff ragu elöpirítás

    Az apróra vágott hagymát kissé fonnyaszd meg olívaolajon (vajon).

    Lépés 2
    Stroganoff ragu elöpiritás

    Add hozzá a szintén apróra kockázott szalonnát és pirítsd tovább együtt.

    Lépés 3
    Stroganoff ragu szeletelés

    Ez idő alatt vágd vékony csíkokra a húst, és a csemege uborkát.

    Lépés 4
    Stroganoff ragu fözés

    Ezt követően a hússal egy időben add hozzá a gombát és a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát (ez akár el is hagyható, de tálaláskor a paprika színessége nagyon feldobja az étel megjelenését)

    Lépés 5
    Stroganoff ragu pirítás

    Egy fakanállal forgasd át a húsos alapot. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral és egy kevés ketchuppal. (A ketchup a mustár és az uborka savas hatását ellensúlyozza ezért nem kell túl sok az ételbe.)

    Lépés 6
    Stroganoff ragu fözés

    Hintsd meg liszttel a ragu alapot és keverd meg.

    Lépés 7
    Stroganoff ragu fözés

    Rövid ideig hagyd a lisztet kissé “megpirulni”, majd önts fel az alaplével és keverd csomómentesre.

    Lépés 8
    Stroganoff ragu fözés

    Add hozzá a hiányzó összetevőket, a csemegeuborkát és a tejszínt.

    Lépés 9
    Stroganoff ragu

    Keverd el és forrald össze az mártást. Ízlés szerint szórd meg petrezselyemmel és már tálalhatsz is. Rizzsel és tésztával is nagyon finom.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük