- 2021.05.03.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Orosz ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés5 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag2
- Megtekintés7 099
A Stroganoff ragu elkészítését mutatjuk be, a klasszikus ételek egyik gyöngyszemét. Az eredeti recept 1861-ben jelent meg. Az idők során a Marha Stroganoff ragu recept bővült és finomult, ami nem változott az a csíkokra vágott finom hús szeletek és a mustáros alap. Hagyományosan bélszín csíkokkal elkészítve kerül az éttermek étlapjára, azonban bármilyen színhúsból megfőzhető pl. sertés szűzből, csirkéből vagy pulykából is.
A raguk nagyon jó választásnak bizonyulnak, amikor valamilyen szaftosabb ételt szeretnénk elkészíteni egyszerűen és gyorsan. Ehhez általában kisebb csíkokra szoktuk a húsokat szeletelni, így a marhacsíkok gyorsan átsülnek. Ha sertést választasz húsalapnak, akkor több időt szánjunk a fözésre.
Tipp a Stroganoff ragu elkészítéséhez:
Az elkészült ételt tovább színesítheted apróra vágott petrezselyemmel. Ezt egyszerűen szórhatod a feltálalt étel tetejére, de ha olyan petrezselyemfüggő vagy mint én, akkor keverj nyugodtan a raguba is belőle, DE csak akkor, amikor már készre főtt, hogy a petrezselyem ne veszítse el a jótékony tulajdonságait.
Mint a legtöbb pörkölt jellegű ételhez, többek közt a raguhoz is, remekül passzol köretnek a tészta és a rizs.
További egytálétel receptet ezen az oldalon találsz ➡️ „EGYTÁLÉTELEK”
Egyéb köret ötleteket a „KÖRET” menüpont alatt olvashatsz.
Marha Stroganoff ragu recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Az apróra vágott hagymát kissé fonnyaszd meg olívaolajon (vajon).
Add hozzá a szintén apróra kockázott szalonnát és pirítsd tovább együtt.
Ez idő alatt vágd vékony csíkokra a húst, és a csemege uborkát.
Ezt követően a hússal egy időben add hozzá a gombát és a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát (ez akár el is hagyható, de tálaláskor a paprika színessége nagyon feldobja az étel megjelenését)
Egy fakanállal forgasd át a húsos alapot. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral és egy kevés ketchuppal. (A ketchup a mustár és az uborka savas hatását ellensúlyozza ezért nem kell túl sok az ételbe.)
Hintsd meg liszttel a ragu alapot és keverd meg.
Rövid ideig hagyd a lisztet kissé “megpirulni”, majd önts fel az alaplével és keverd csomómentesre.
Add hozzá a hiányzó összetevőket, a csemegeuborkát és a tejszínt.
Keverd el és forrald össze az mártást. Ízlés szerint szórd meg petrezselyemmel és már tálalhatsz is. Rizzsel és tésztával is nagyon finom.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Stroganoff ragu: szaftos, omlós, pikáns
Hozzávalók
Follow The Directions
Az apróra vágott hagymát kissé fonnyaszd meg olívaolajon (vajon).
Add hozzá a szintén apróra kockázott szalonnát és pirítsd tovább együtt.
Ez idő alatt vágd vékony csíkokra a húst, és a csemege uborkát.
Ezt követően a hússal egy időben add hozzá a gombát és a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát (ez akár el is hagyható, de tálaláskor a paprika színessége nagyon feldobja az étel megjelenését)
Egy fakanállal forgasd át a húsos alapot. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral és egy kevés ketchuppal. (A ketchup a mustár és az uborka savas hatását ellensúlyozza ezért nem kell túl sok az ételbe.)
Hintsd meg liszttel a ragu alapot és keverd meg.
Rövid ideig hagyd a lisztet kissé “megpirulni”, majd önts fel az alaplével és keverd csomómentesre.
Add hozzá a hiányzó összetevőket, a csemegeuborkát és a tejszínt.
Keverd el és forrald össze az mártást. Ízlés szerint szórd meg petrezselyemmel és már tálalhatsz is. Rizzsel és tésztával is nagyon finom.
Szólj hozzá!