Egészségtál logo

Stefánia vagdalt recept

Stefánia vagdalt
  • Előkészítés
    15 perc
  • Sütés/főzés
    75 perc
  • Adag
    6
  • Megtekintés
    1 976

A stefánia vagdalt, vagy stefánia szelet néven is ismert darálthúsos étel, egy főtt tojással töltött egyben sült fasírt. Megállja a helyét önálló fogásként és főzelék feltétként is. Fogyasztható hidegen és melegen is. Elkészítése egyáltalán nem komplikált és a munka javát a sütő végzi el 😉.

A darálthúsból készített fasírt receptek közül a stefánia fasírt az egyik legzsírszegényebb formában elkészített fasírt. Ami általánosságban jellemző a fasírt receptekre, hogy a gombócokat zsemlemorzsába forgatva bő zsiradékban sütjük ki. Ezzel szemben a stefániát egyben készítjük el és sütőben sütjük meg.

Tipp a recepthez:

A fasírtot kihűlt állapotában sokkal egyszerűbb felszeletelni. Sokkal könnyebben egyben marad és szabályosabb és vékonyabb szeleteket tudunk vágni. Szóval, ha szendvicshez, vagy hidegtálhoz szeretnéd felhasználni, akkor érdemes erre odafigyelni.

További darált húsos recept ötlethez kattints IDE.

Stefánia vagdalt recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Stefánia vagdalt összetevök

    Előkészítés: 5 db tojást főzz keményre. A száraz kenyeret áztasd vízbe. Amikor megszívta magát, akkor nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. A hagymát és fokhagymát vágd apróra.

    Lépés 2
    Stefánia vagdalt

    Tedd a darált húst egy keverőtálba és add hozzá a hagymát, fokhagymát és az előzőleg kinyomkodott áztatott kenyeret.

    Lépés 3
    Stefánia vagdalt

    Lépés 4
    Stefánia vagdalt

    Add hozzá a nyers tojásokat és a fűszereket, petrezselymet.

    Lépés 5
    Stefánia vagdalt

    Lépés 6
    Stefánia vagdalt

    Keverd össze alaposan a fasírt alapot.

    Lépés 7

    Egy sütőformát kenj ki vajjal és hintsd meg zsemlemorzsával.

    Lépés 8
    Stefánia vagdalt

    A forma aljára teríts egy réteg darált húsos masszát. A stefánia vagdalt akkor szép, ha a főtt tojások középen helyezkednek el. Próbáld egyenletesen elosztani a masszát, hogy mindenhova jusson.

    Lépés 9
    Stefánia vagdalt

    Kissé mélyítsd ki a húsos alapot a tojások helyén, majd helyezd el a főtt tojásokat a forma közepén.

    Lépés 10
    Stefánia vagdalt

    Kétoldalról tapaszd be a fasírttal a tojásokat, majd a maradék masszával fedd le a tetejét.

    Lépés 11
    Stefánia vagdalt

    Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve süsd 200 Cº- on 1 órán keresztül.

    Lépés 12
    Stefánia vagdalt

    Ezt követően távolítsd el a fóliát és tedd vissza a sütőbe további 15 percre.

    Lépés 13
    Stefánia vagdalt

    Az elkészült sült tálalható melegen is, azonban érdemes lehűteni szeletelés előtt, ugyanis hidegen a vagdalt szebben szeletelhető.

    Lépés 14
    Stefánia vagdalt

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük