- 2021.05.21.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Magyar
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés15 perc
- Sütés/főzés75 perc
- Adag6
- Megtekintés2 961
A stefánia vagdalt, vagy stefánia szelet néven is ismert darálthúsos étel, egy fÅ‘tt tojással töltött egyben sült fasÃrt. Megállja a helyét önálló fogásként és fÅ‘zelék feltétként is. Fogyasztható hidegen és melegen is. ElkészÃtése egyáltalán nem komplikált és a munka javát a sütÅ‘ végzi el 😉.
A darálthúsból készÃtett fasÃrt receptek közül a stefánia fasÃrt az egyik legzsÃrszegényebb formában elkészÃtett fasÃrt. Ami általánosságban jellemzÅ‘ a fasÃrt receptekre, hogy a gombócokat zsemlemorzsába forgatva bÅ‘ zsiradékban sütjük ki. Ezzel szemben a stefániát egyben készÃtjük el és sütÅ‘ben sütjük meg.
Tipp a recepthez:
A fasÃrtot kihűlt állapotában sokkal egyszerűbb felszeletelni. Sokkal könnyebben egyben marad és szabályosabb és vékonyabb szeleteket tudunk vágni. Szóval, ha szendvicshez, vagy hidegtálhoz szeretnéd felhasználni, akkor érdemes erre odafigyelni.
További darált húsos recept ötlethez kattints IDE.
Stefánia vagdalt recept videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

ElÅ‘készÃtés: 5 db tojást fÅ‘zz keményre. A száraz kenyeret áztasd vÃzbe. Amikor megszÃvta magát, akkor nyomkodd ki belÅ‘le a felesleges vizet. A hagymát és fokhagymát vágd apróra.

Tedd a darált húst egy keverőtálba és add hozzá a hagymát, fokhagymát és az előzőleg kinyomkodott áztatott kenyeret.


Add hozzá a nyers tojásokat és a fűszereket, petrezselymet.


Keverd össze alaposan a fasÃrt alapot.
Egy sütőformát kenj ki vajjal és hintsd meg zsemlemorzsával.

A forma aljára terÃts egy réteg darált húsos masszát. A stefánia vagdalt akkor szép, ha a fÅ‘tt tojások középen helyezkednek el. Próbáld egyenletesen elosztani a masszát, hogy mindenhova jusson.

Kissé mélyÃtsd ki a húsos alapot a tojások helyén, majd helyezd el a fÅ‘tt tojásokat a forma közepén.

Kétoldalról tapaszd be a fasÃrttal a tojásokat, majd a maradék masszával fedd le a tetejét.

ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, alufóliával lefedve süsd 200 Cº- on 1 órán keresztül.

Ezt követÅ‘en távolÃtsd el a fóliát és tedd vissza a sütÅ‘be további 15 percre.

Az elkészült sült tálalható melegen is, azonban érdemes lehűteni szeletelés előtt, ugyanis hidegen a vagdalt szebben szeletelhető.

Nézd meg ezeket a recepteket is:
Stefánia vagdalt recept
Hozzávalók
Follow The Directions

ElÅ‘készÃtés: 5 db tojást fÅ‘zz keményre. A száraz kenyeret áztasd vÃzbe. Amikor megszÃvta magát, akkor nyomkodd ki belÅ‘le a felesleges vizet. A hagymát és fokhagymát vágd apróra.

Tedd a darált húst egy keverőtálba és add hozzá a hagymát, fokhagymát és az előzőleg kinyomkodott áztatott kenyeret.


Add hozzá a nyers tojásokat és a fűszereket, petrezselymet.


Keverd össze alaposan a fasÃrt alapot.

Egy sütőformát kenj ki vajjal és hintsd meg zsemlemorzsával.

A forma aljára terÃts egy réteg darált húsos masszát. A stefánia vagdalt akkor szép, ha a fÅ‘tt tojások középen helyezkednek el. Próbáld egyenletesen elosztani a masszát, hogy mindenhova jusson.

Kissé mélyÃtsd ki a húsos alapot a tojások helyén, majd helyezd el a fÅ‘tt tojásokat a forma közepén.

Kétoldalról tapaszd be a fasÃrttal a tojásokat, majd a maradék masszával fedd le a tetejét.

ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, alufóliával lefedve süsd 200 Cº- on 1 órán keresztül.

Ezt követÅ‘en távolÃtsd el a fóliát és tedd vissza a sütÅ‘be további 15 percre.

Az elkészült sült tálalható melegen is, azonban érdemes lehűteni szeletelés előtt, ugyanis hidegen a vagdalt szebben szeletelhető.

Szólj hozzá!