- 2021.05.21.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés15 perc
- Sütés/főzés75 perc
- Adag6
- Megtekintés4 838
A stefánia vagdalt, vagy stefánia szelet néven is ismert darálthúsos étel, egy főtt tojással töltött egyben sült fasírt. Megállja a helyét önálló fogásként és főzelék feltétként is. Fogyasztható hidegen és melegen is. Elkészítése egyáltalán nem komplikált és a munka javát a sütő végzi el 😉.
A darálthúsból készített fasírt receptek közül a stefánia fasírt az egyik legzsírszegényebb formában elkészített fasírt. Ami általánosságban jellemző a fasírt receptekre, hogy a gombócokat zsemlemorzsába forgatva bő zsiradékban sütjük ki. Ezzel szemben a stefániát egyben készítjük el és sütőben sütjük meg.
Tipp a recepthez:
A fasírtot kihűlt állapotában sokkal egyszerűbb felszeletelni. Sokkal könnyebben egyben marad és szabályosabb és vékonyabb szeleteket tudunk vágni. Szóval, ha szendvicshez, vagy hidegtálhoz szeretnéd felhasználni, akkor érdemes erre odafigyelni.
További darált húsos recept ötlethez kattints IDE.
Stefánia vagdalt recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Előkészítés: 5 db tojást főzz keményre. A száraz kenyeret áztasd vízbe. Amikor megszívta magát, akkor nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. A hagymát és fokhagymát vágd apróra.
Tedd a darált húst egy keverőtálba és add hozzá a hagymát, fokhagymát és az előzőleg kinyomkodott áztatott kenyeret.
Add hozzá a nyers tojásokat és a fűszereket, petrezselymet.
Keverd össze alaposan a fasírt alapot.
Egy sütőformát kenj ki vajjal és hintsd meg zsemlemorzsával.
A forma aljára teríts egy réteg darált húsos masszát. A stefánia vagdalt akkor szép, ha a főtt tojások középen helyezkednek el. Próbáld egyenletesen elosztani a masszát, hogy mindenhova jusson.
Kissé mélyítsd ki a húsos alapot a tojások helyén, majd helyezd el a főtt tojásokat a forma közepén.
Kétoldalról tapaszd be a fasírttal a tojásokat, majd a maradék masszával fedd le a tetejét.
Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve süsd 200 Cº- on 1 órán keresztül.
Ezt követően távolítsd el a fóliát és tedd vissza a sütőbe további 15 percre.
Az elkészült sült tálalható melegen is, azonban érdemes lehűteni szeletelés előtt, ugyanis hidegen a vagdalt szebben szeletelhető.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Stefánia vagdalt recept
Hozzávalók
Follow The Directions
Előkészítés: 5 db tojást főzz keményre. A száraz kenyeret áztasd vízbe. Amikor megszívta magát, akkor nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. A hagymát és fokhagymát vágd apróra.
Tedd a darált húst egy keverőtálba és add hozzá a hagymát, fokhagymát és az előzőleg kinyomkodott áztatott kenyeret.
Add hozzá a nyers tojásokat és a fűszereket, petrezselymet.
Keverd össze alaposan a fasírt alapot.
Egy sütőformát kenj ki vajjal és hintsd meg zsemlemorzsával.
A forma aljára teríts egy réteg darált húsos masszát. A stefánia vagdalt akkor szép, ha a főtt tojások középen helyezkednek el. Próbáld egyenletesen elosztani a masszát, hogy mindenhova jusson.
Kissé mélyítsd ki a húsos alapot a tojások helyén, majd helyezd el a főtt tojásokat a forma közepén.
Kétoldalról tapaszd be a fasírttal a tojásokat, majd a maradék masszával fedd le a tetejét.
Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve süsd 200 Cº- on 1 órán keresztül.
Ezt követően távolítsd el a fóliát és tedd vissza a sütőbe további 15 percre.
Az elkészült sült tálalható melegen is, azonban érdemes lehűteni szeletelés előtt, ugyanis hidegen a vagdalt szebben szeletelhető.
Szólj hozzá!