- 2021.04.06.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Közepes

- ElÅ‘készÃtés40 perc
- Adag4
- Megtekintés3 093
A hagyományos, vasárnapi ebéd elmaradhatatlan fogása a rántott hús. A mai változatunk, rántott csirkemell sokmagvas bundában elkészÃtve. A legtöbb háztartásban marad kenyér tegnapról vagy tegnap elÅ‘ttrÅ‘l. Ezek a maradványok tökéletesen felhasználhatóak. Tedd félre Å‘ket és hagyd kiszáradni teljesen. A száraz kenyér a konyhában kincset ér és sokféleképpen felhasználható. Ehhez a recepthez mi is ilyen, házilag készÃtett zsemlemorzsát használunk. Lereszelve rusztikus hatású zsemlemorzsát kapunk, ráadásul abból a kenyérfajtából amit szeretünk. PanÃrozás elÅ‘tt, keverj a morzsához olajos magvakat, ettÅ‘l extra pirÃtott Ãzt és roppanósságot kap a bunda. Köretnek krumplipürét készÃtettünk hozzá (Tökéletes krumplipüré recept).
Sokmagvas rántott csirkemell recept videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

A csirkemellet szeeteld fel, és ÃzesÃtsd sóval, Å‘rölt borssal. Próbálj egyenlÅ‘ vastagságú csirkemelleket vágni. Ha ez nem sikerült, akkor klopfolóval segÃts rá egy kicsit (de csak óvatosan), ne tracsÃrozd szét a húst.

A bundázáshoz egy mély tányérba készÃtsd elÅ‘ a tojásokat, add hozzá a tejet, sót, borsot és verd fel egy villa segÃtségével. Egy másik tálba készÃts elÅ‘ lisztet.

Egy harmadik tálba pedig jöhet a zsemlemorzsa, melyhez keverd hozzá az általad kedvelt olajos magvakat.

PanÃrozd be a húst. Ehhez elÅ‘ször forgasd a csirkeszeleteket lisztbe, majd tojásba és végül a zsemlemorzsába. Nyomkod a kezeddel kissé meg, hogy a magvak is jól rátapadjanak a hús felületére.

Forró olajban süsd aranybarnára a húsok mindkét oldalát, majd szedd egy papÃrtörlÅ‘vel fedett tálcára, hogy a felesleges olajat leitasd róla.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Sokmagvas rántott csirkemell recept
Hozzávalók
Follow The Directions

A csirkemellet szeeteld fel, és ÃzesÃtsd sóval, Å‘rölt borssal. Próbálj egyenlÅ‘ vastagságú csirkemelleket vágni. Ha ez nem sikerült, akkor klopfolóval segÃts rá egy kicsit (de csak óvatosan), ne tracsÃrozd szét a húst.

A bundázáshoz egy mély tányérba készÃtsd elÅ‘ a tojásokat, add hozzá a tejet, sót, borsot és verd fel egy villa segÃtségével. Egy másik tálba készÃts elÅ‘ lisztet.

Egy harmadik tálba pedig jöhet a zsemlemorzsa, melyhez keverd hozzá az általad kedvelt olajos magvakat.

PanÃrozd be a húst. Ehhez elÅ‘ször forgasd a csirkeszeleteket lisztbe, majd tojásba és végül a zsemlemorzsába. Nyomkod a kezeddel kissé meg, hogy a magvak is jól rátapadjanak a hús felületére.

Forró olajban süsd aranybarnára a húsok mindkét oldalát, majd szedd egy papÃrtörlÅ‘vel fedett tálcára, hogy a felesleges olajat leitasd róla.
Szólj hozzá!