Egészségtál logo

Sokmagvas rántott csirkemell recept

sokmagvas rantott csirkemell recept
  • Előkészítés
    40 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    1 085

A hagyományos, vasárnapi ebéd elmaradhatatlan fogása a rántott hús. A mai változatunk, rántott csirkemell sokmagvas bundában elkészítve. A legtöbb háztartásban marad kenyér tegnapról vagy tegnap előttről. Ezek a maradványok tökéletesen felhasználhatóak. Tedd félre őket és hagyd kiszáradni teljesen. A száraz kenyér a konyhában kincset ér és sokféleképpen felhasználható. Ehhez a recepthez mi is ilyen, házilag készített zsemlemorzsát használunk. Lereszelve rusztikus hatású zsemlemorzsát kapunk, ráadásul abból a kenyérfajtából amit szeretünk. Panírozás előtt, keverj a morzsához olajos magvakat, ettől extra pirított ízt és roppanósságot kap a bunda. Köretnek krumplipürét készítettünk hozzá (Tökéletes krumplipüré recept).

Sokmagvas rántott csirkemell recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1

    A csirkemellet szeeteld fel, és ízesítsd sóval, őrölt borssal. Próbálj egyenlő vastagságú csirkemelleket vágni. Ha ez nem sikerült, akkor klopfolóval segíts rá egy kicsit (de csak óvatosan), ne tracsírozd szét a húst.

    Lépés 2
    sokmagvas rantott csirkemell recept

    A bundázáshoz egy mély tányérba készítsd elő a tojásokat, add hozzá a tejet, sót, borsot és verd fel egy villa segítségével. Egy másik tálba készíts elő lisztet.

    Lépés 3
    sokmagvas rantott csirkemell recept

    Egy harmadik tálba pedig jöhet a zsemlemorzsa, melyhez keverd hozzá az általad kedvelt olajos magvakat.

    Lépés 4
    sokmagvas rantott csirkemell recept

    Panírozd be a húst. Ehhez először forgasd a csirkeszeleteket lisztbe, majd tojásba és végül a zsemlemorzsába. Nyomkod a kezeddel kissé meg, hogy a magvak is jól rátapadjanak a hús felületére.

    Lépés 5
    sokmagvas rantott csirkemell recept

    Forró olajban süsd aranybarnára a húsok mindkét oldalát, majd szedd egy papírtörlővel fedett tálcára, hogy a felesleges olajat leitasd róla.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.