- 2021.04.06.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés40 perc
- Adag4
- Megtekintés4 136
A hagyományos, vasárnapi ebéd elmaradhatatlan fogása a rántott hús. A mai változatunk, rántott csirkemell sokmagvas bundában elkészítve. A legtöbb háztartásban marad kenyér tegnapról vagy tegnap előttről. Ezek a maradványok tökéletesen felhasználhatóak. Tedd félre őket és hagyd kiszáradni teljesen. A száraz kenyér a konyhában kincset ér és sokféleképpen felhasználható. Ehhez a recepthez mi is ilyen, házilag készített zsemlemorzsát használunk. Lereszelve rusztikus hatású zsemlemorzsát kapunk, ráadásul abból a kenyérfajtából amit szeretünk. Panírozás előtt, keverj a morzsához olajos magvakat, ettől extra pirított ízt és roppanósságot kap a bunda. Köretnek krumplipürét készítettünk hozzá (Tökéletes krumplipüré recept).
Sokmagvas rántott csirkemell recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A csirkemellet szeeteld fel, és ízesítsd sóval, őrölt borssal. Próbálj egyenlő vastagságú csirkemelleket vágni. Ha ez nem sikerült, akkor klopfolóval segíts rá egy kicsit (de csak óvatosan), ne tracsírozd szét a húst.
A bundázáshoz egy mély tányérba készítsd elő a tojásokat, add hozzá a tejet, sót, borsot és verd fel egy villa segítségével. Egy másik tálba készíts elő lisztet.
Egy harmadik tálba pedig jöhet a zsemlemorzsa, melyhez keverd hozzá az általad kedvelt olajos magvakat.
Panírozd be a húst. Ehhez először forgasd a csirkeszeleteket lisztbe, majd tojásba és végül a zsemlemorzsába. Nyomkod a kezeddel kissé meg, hogy a magvak is jól rátapadjanak a hús felületére.
Forró olajban süsd aranybarnára a húsok mindkét oldalát, majd szedd egy papírtörlővel fedett tálcára, hogy a felesleges olajat leitasd róla.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Sokmagvas rántott csirkemell recept
Hozzávalók
Follow The Directions
A csirkemellet szeeteld fel, és ízesítsd sóval, őrölt borssal. Próbálj egyenlő vastagságú csirkemelleket vágni. Ha ez nem sikerült, akkor klopfolóval segíts rá egy kicsit (de csak óvatosan), ne tracsírozd szét a húst.
A bundázáshoz egy mély tányérba készítsd elő a tojásokat, add hozzá a tejet, sót, borsot és verd fel egy villa segítségével. Egy másik tálba készíts elő lisztet.
Egy harmadik tálba pedig jöhet a zsemlemorzsa, melyhez keverd hozzá az általad kedvelt olajos magvakat.
Panírozd be a húst. Ehhez először forgasd a csirkeszeleteket lisztbe, majd tojásba és végül a zsemlemorzsába. Nyomkod a kezeddel kissé meg, hogy a magvak is jól rátapadjanak a hús felületére.
Forró olajban süsd aranybarnára a húsok mindkét oldalát, majd szedd egy papírtörlővel fedett tálcára, hogy a felesleges olajat leitasd róla.
Szólj hozzá!