Egészségtál logo

Rablóhús serpenyőben sütve

Rablóhús
  • Előkészítés
    20 perc
  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    1 374

A rablóhús vagy ahogy másképpen nevezik saslik tipikus nyári étel, frissítő salátával tálalva sokunk kedvence. A nyárson sültekkel kapcsolatban általában a kerti grillezés vagy táborozás képe ugrik be. Elkészítése egyszerű és megjelenése mutatós. Jól variálható bármilyen lágyabb szerkezetű hússal és a kedvenc idény zöldségekkel. Elkészíthető grillen, serpenyőben vagy a sütőben is.

Az igazi rablóhús akkor a legfinomabb, ha kap egy kis füstös ízt és ezt leginkább a grillezéskor tudjuk elérni. Sajnos nem mindig és mindenkinek van lehetősége erre, de kár lenne ezt a finom kaját kihúzni a recepttárunkból. Ezzel a recepttel azoknak szeretnénk segíteni, akik szeretik a rablóhúst, nem szeretnének lemondani róla, de nincsenek meg a grillezés adottságai. Ne aggódj, így is nagyom finom lesz

Tipp a rablóhús elkészítéséhez:

  1. Ezt a rablóhús receptet serpenyőben készítjük el. Ami fontos, hogy a nyársakat érdemes lefedve megsütni, így a csirkemell nem szárad és rendesen át tud sülni.

  2. A hozzávalók felfűzési sorrendje igazából teljesen mindegy, de érdemes változatosan csinálni, valamint a kezdő és befejező „füzérnek” inkább valamelyik zöldséget válasszuk, mint a húst, így a husit minden irányból átjárja a zöldség íze.

  3. Igaz, ez a recept kicsit diétásabb, de még finomabbá teheted, ha szalonnával és/vagy kolbászkarikákkal is kiegészíted a nyárs füzért. Még finomabb lehet, ha többféle zöldséget is használsz hozzá (pl. paradicsom, gomba)

  4. Ha időben gondolsz arra, hogy rablóhúst készítesz, akkor előző nap pácold be a felkockázott csirkemellet. Így még ízletesebbé teheted és biztosan nem szárad ki a husi. A pác lehet bármilyen fűszerezésű, de a fokhagymát mindenképp ajánlom, hogy tegyél bele 😊.

  5. A serpenyőben sütött rablóhúshoz a nyársat érdemes kissé lazábbra fűzni, ugyanis, ha túl sűrű akkor nehezebben sülnek át az alapanyagok. Amennyiben kerti grillezéshez fanyársat használsz, áztasd be vízbe használat előtt, hogy véletlenül se kapjon lángra a fa.

A rablóhús mellé körtenek egy sima egyszerű zöldsaláta is megteszi, de bármilyen sült krumpli is tökéletesen passzol hozzá. (Köret ötlekhez nézz körbe a KÖRETEK kategóriában.)

Ha kipróbáltad ezt a receptet, kérlek oszd meg a véleményed, észrevételed, tapasztalatod velünk, lent a kommentben.

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Rablóhús

    A megtisztított zöldségeket vágd nagyobb darabokra.

    Lépés 2
    Rablóhús

    Lépés 3
    Rablóhús

    A csirkemellet csíkozd fel, majd vágd kb. 3 cm-es kockákra.

    Lépés 4
    Rablóhús

    A neked tetsző sorrendben tűzd nyársra a hozzávalókat és fűszerezd ízlés szerint.

    Lépés 5
    Rablóhús

    Lépés 6
    Rablóhús

    Elkészítheted serpenyőben is a nyársakat, ehhez az előmelegített serpenyőbe önts kevés olajat.

    Lépés 7
    Rablóhús

    Helyezd bele a felfűzőtt nyársakat és lefedve süsd meg először az egyik, majd a másik oldalát is.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük