- 2022.01.20.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Ázsiai konyha, Koreai konyha
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés5 p + 15 p pác
- Sütés/főzés10 perc
- Adag2
- Megtekintés2 670
Csirkés receptújdonságok kipróbálásához ajánlom Neked a koreai sült csirke receptjét. Ezeknek az ellenállhatatlan csípős, édes és ropogós falatoknak nincs párja.
Elkészítése egyszerű és gyors és ráadásul eszméletlenül finom. A keleti, fűszeres ételeket kedvelőinek mindenképp érdemes kipróbálni. A mézes, csípős ízvilág, szójaszósszal kiegészítve remek kombinációt alkot. A ropogósság pedig többlet élményt ad az étel fogyasztásakor. A recept alapötletét egy korai street food adta, ami nem csak Koreában rendkívül népszerű.
Az alapanyagok könnyen elérhetőek egy nagyobb közértben, de lehet, hogy minden hozzávaló van otthon a saját háztartásodban is. Az eredeti receptben gochujang-ot (koreai chili paszta) használnak, amit én csípős paprikakrémmel helyettesítettem.
A ropogós koreai sült csirke titka
Nincs semmi hókusz pókusz, nem kell semmi extrára gondolni. A ropogós csirke titka mindössze a kétszer sütésben rejlik. Az első sütés után megforgatjuk a falatkákat a receptben leírt módon elkészített „keményítőben” és másodszor is kisütjük.
Azért is szeretem így elkészíteni a csirkefalatkákat, mert így biztosan nem marad nyers a közepe a csont mellett, ami főleg a csirkeszárnyak, kiscombok esetében előfordulhat, ha nincs elég gyakorlatod.
Tippek a koreai sült csirke recept elkészítéséhez
A csirkefalatkákhoz készített pác ízének intenzivitását, a pácolás időtartamával növelheted. Ha az intenzív ízeket kedveled, hagyhatod pácolni min. 15 percet, de akár egy egész éjszakát is. Időszűkében a pácolási idő akár el is hagyható.
A receptben csirkemell és csirkeszárnyat is használok alapanyagként. Ezt variálhatod ízlés szerint. Lehet csak mell, vagy csak szárny, ami lehet alsó és felső is. Amely részeket Te jobban szereted.
A keményítőt, amiben majd a csirkét megforgatjuk, spricceld meg egy kis vízzel. Ezzel az apró trükkel még ropogósabb lesz a végeredmény.
Koreai sült csirke gyerekeknek
Ha gyerekek is vannak a családban, akkor valószínűleg nem akarjuk csípősre, sem alkoholosra készíteni az ételt. Ehhez adnék néhány tippet.
A csípősség elkerülése végett érdemes a csípős paprikakrémet édes paprikakrémre (Édes Annára) cserélni.
A receptben, a pácoláshoz használt fehérbor helyettesíthető rizsecettel, így biztosan semmilyen alkohol nem lesz az ételben.
Koreai sült csirke recept videó:
További receptekért, időszűkében szenvedőknek 🙈, ajánlom a Gyors receptek között körbenézni 😃.
Desszert ötleteket pedig a Desszertek menüpont alatt találsz 😉.
Hozzávalók
Receptleírás
A csirkemellet vágd falatnagyságú darabokra, a csirkeszárnyat is darabold fel. Majd tedd egy keverőtálba és ízesítsd sóval, apróra vágott fokhagymával, reszelt gyömbérrel. Adj hozzá 2 evőkanál fehérbort, ha alkoholmentesen készíted rizsecetet. Keverd össze alaposan és ízlés szerint hagyd pácolódni (15 perc -1 éjszaka).
Egy mély serpenyőben forrósítsd fel az olajat a sütéshez. A csirkefalatokat bő olajban szokás sütni.
Ez idő alatt készítsd elő a kukoricakeményítőt. Én meg szoktam spriccelni kevés vízzel a felületét. Ezzel az apró trükkel ropogósabb lesz a végeredmény.
A csirkefalatokat forgasd a keményítőbe és süsd félkészre forró olajban. Az első sütésnél ügyelj arra, hogy ne legyen túltelítve az olaj, inkább több részletben, süsd elő a húst.
A félkészre sütött falatokat csöpögtesd le, és tedd félre későbbre.
Az olajat egy kis szűrővel tisztítsd meg.
Majd a második sütéskor tedd az összes csirkét a forró olajba és süsd aranybarnára.
A ragadós mártás elkészítéséhez melegíts elő egy serpenyőt és kevés olajon pirítsd meg a fokhagymát, a gyömbért. Add hozzá a mézet, ketchupot és a csípős szószt (helyettesíthető édes Pirosarannyal is), majd keverd alaposan össze.
Öntsd hozzá a szójaszószt és forrald készre a mártást.
A kétszer megsütött csirkefalatokat szedd a mártáshoz és forgasd át benne.
Tálaláskor hintsd meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Koreai sült csirke
Hozzávalók
Follow The Directions
A csirkemellet vágd falatnagyságú darabokra, a csirkeszárnyat is darabold fel. Majd tedd egy keverőtálba és ízesítsd sóval, apróra vágott fokhagymával, reszelt gyömbérrel. Adj hozzá 2 evőkanál fehérbort, ha alkoholmentesen készíted rizsecetet. Keverd össze alaposan és ízlés szerint hagyd pácolódni (15 perc -1 éjszaka).
Egy mély serpenyőben forrósítsd fel az olajat a sütéshez. A csirkefalatokat bő olajban szokás sütni.
Ez idő alatt készítsd elő a kukoricakeményítőt. Én meg szoktam spriccelni kevés vízzel a felületét. Ezzel az apró trükkel ropogósabb lesz a végeredmény.
A csirkefalatokat forgasd a keményítőbe és süsd félkészre forró olajban. Az első sütésnél ügyelj arra, hogy ne legyen túltelítve az olaj, inkább több részletben, süsd elő a húst.
A félkészre sütött falatokat csöpögtesd le, és tedd félre későbbre.
Az olajat egy kis szűrővel tisztítsd meg.
Majd a második sütéskor tedd az összes csirkét a forró olajba és süsd aranybarnára.
A ragadós mártás elkészítéséhez melegíts elő egy serpenyőt és kevés olajon pirítsd meg a fokhagymát, a gyömbért. Add hozzá a mézet, ketchupot és a csípős szószt (helyettesíthető édes Pirosarannyal is), majd keverd alaposan össze.
Öntsd hozzá a szójaszószt és forrald készre a mártást.
A kétszer megsütött csirkefalatokat szedd a mártáshoz és forgasd át benne.
Tálaláskor hintsd meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel.
Szólj hozzá!