- 2020.09.14.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 5 / 5
- Konyha: Spanyol ételek
- Nehézség: Könnyű
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-4-e1634730994656.png)
- Előkészítés20 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag2
- Megtekintés2 136
Csőben sült spenót spanyol módra
A spanyol konyhában gyakran találkozunk gratinált, azaz csőben sült ételekkel. A hétköznapokon ők is előszeretettel készítenek olyan gyorsan elkészíthető ételeket, ami felett nem kell hosszasan ácsorogni. Az egyik ilyen a csőben sült spenót, “Espinacas gratindas”, egy másik, például, ami gyakran közkedvelt vacsora is, a krumplis tortilla. Akkor nézzük is, hogy készül az egyszerűen nagyszerű spanyol gratinált spenót :).
Csőben sült spenót spanyol módra videó:
Tippek a spenót recepthez:
Ha friss spenótot készülsz felhasználni, akkor szeletelés, vagy tépkedés előtt mosd meg a zöldséget. Ezzel a vízben oldódó vitaminok legjava benne marad a spenótban.
Gluténérzékenység esetén a sűrítéshez (4. lépés) a lisztet helyettesítheted kukoricakeményítővel, vagy akár rizsliszttel is.
Laktózérzékenység esetén a tejszín legyen laktózmentes, vagy ezt helyettesítheted laktózmentes tejjel, kis kukoricakeményítővel elkeverve, vagy modern módra akár saját magával is sűrítheted. Erről a sűrítés fajtái bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.
Ha szeretnél többet tudni a spenót élettani hatásáról, akkor kattints ide. Ha szeretnél bővebben olvasni a bazsalikomról, akkor kattints ide.
Hozzávalók 2 személyre:
1 zacskò/doboz (450g) fagyasztott spenòt
50g mazsola
50g fenyő (helyetesìthető mandulàval)
200 ml tejszìn
liszt
3 gerezd fokhagyma
2 tojàs
reszelt sajt
extra szűz olívaolaj
sò, bors
Receptleírás
Ha friss parajjal dolgozol, felhasználás előtt mindig mosd át alaposan, bő vízzel. A boltban zacskóban kapható zöldség gyakran előre mosott, erről mindig győződj meg. Ezt követően elegendő megtépkedni a spenótleveleket és a fokhagymával együtt megfonnyasztani. Érdemes lefedni a serpenyőt, így gyorsabban összeesnek a levelek. Ebben a spenót receptben én fagyasztott spenótot használtam.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-9.png)
Egy edényben forralj vizet. Amikor lobog, adj hozzá sót, majd tedd bele a fagyasztott spenótleveleket. Dolgozhatsz fagyott- vagy félig kiengedett állapotú spenóttal is. Amikor megfőtt, szűrd le és tedd félre.
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-12-e1634732287397.png)
Egy meleg serpenyőben kevés olívaolajon finoman pirítsd le a fokhagymát és a fenyőmagot.
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-14-e1634732400195.png)
Add hozzá a lecsepegtetett spenótot, majd a mazsolát. Keverd össze és hagyd néhány percig főni.
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-20-e1634732467119.png)
Add hozzá az 1 evőkanál lisztet. A liszt helyett használhatsz étkezési keményítőt, vagy akár rizslisztet is a sűrítéshez.
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-19-e1634732538686.png)
Jöhet hozzá a tejszín és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal. Majd utolsó lépésben forrald össze. Laktózérzékenység esetén a tejszín legyen laktózmentes, vagy ezt helyettesítheted laktózmentes tejjel, kis kukoricakeményítővel elkeverve, vagy modern módra akár saját magával is sűrítheted. Erről a sűrítés fajtái bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-22-e1634731893411.png)
Szedd egy hőálló tálba a spenótot és üss egy tojást a tetejére. Ezt követően hintsd meg az ízlésednek megfelelő sajttal.
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-1-e1634732645412.png)
180Cº-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süsd készre. Amikor a sajt aranyszínű biztos lehetsz benne, hogy a tojás is átsült. A friss bazsalikom remekül harmonizál az összetevőkkel és feldobja az ízhatást. Tálaláskor finoman hintsd meg vele a tetejét.
Conclusion
Jó étvágyat kívánunk!
Nézd meg ezeket a recepteket is:
![Marhapörkölt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2024/01/Marhaporkolt-3-260x286.png)
Szólj hozzá! Válasz megszakítása
Csőben sült spenót spanyol módra
Follow The Directions
Ha friss parajjal dolgozol, felhasználás előtt mindig mosd át alaposan, bő vízzel. A boltban zacskóban kapható zöldség gyakran előre mosott, erről mindig győződj meg. Ezt követően elegendő megtépkedni a spenótleveleket és a fokhagymával együtt megfonnyasztani. Érdemes lefedni a serpenyőt, így gyorsabban összeesnek a levelek. Ebben a spenót receptben én fagyasztott spenótot használtam.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-9.png)
Egy edényben forralj vizet. Amikor lobog, adj hozzá sót, majd tedd bele a fagyasztott spenótleveleket. Dolgozhatsz fagyott- vagy félig kiengedett állapotú spenóttal is. Amikor megfőtt, szűrd le és tedd félre.
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-12-e1634732287397.png)
Egy meleg serpenyőben kevés olívaolajon finoman pirítsd le a fokhagymát és a fenyőmagot.
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-14-e1634732400195.png)
Add hozzá a lecsepegtetett spenótot, majd a mazsolát. Keverd össze és hagyd néhány percig főni.
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-20-e1634732467119.png)
Add hozzá az 1 evőkanál lisztet. A liszt helyett használhatsz étkezési keményítőt, vagy akár rizslisztet is a sűrítéshez.
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-19-e1634732538686.png)
Jöhet hozzá a tejszín és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal. Majd utolsó lépésben forrald össze. Laktózérzékenység esetén a tejszín legyen laktózmentes, vagy ezt helyettesítheted laktózmentes tejjel, kis kukoricakeményítővel elkeverve, vagy modern módra akár saját magával is sűrítheted. Erről a sűrítés fajtái bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.
![](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-22-e1634731893411.png)
Szedd egy hőálló tálba a spenótot és üss egy tojást a tetejére. Ezt követően hintsd meg az ízlésednek megfelelő sajttal.
![Csoben sult spenot](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csoben-sult-spenot-1-e1634732645412.png)
180Cº-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süsd készre. Amikor a sajt aranyszínű biztos lehetsz benne, hogy a tojás is átsült. A friss bazsalikom remekül harmonizál az összetevőkkel és feldobja az ízhatást. Tálaláskor finoman hintsd meg vele a tetejét.
Recipe Reviews