- 2021.05.10.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés30 perc
- Adag2
- Megtekintés6 475
Dobjuk fel a natúr csirkemell unalmat egy új csirkemell csíkok recepttel. Mindenki szereti a rántotthúst, és a zöldségeket. (A zöldség alól a férfiak néha kivételek 😅) Arra gondoltam felidézek néhány bundázási technikát. Ma a párizsi massza, alap változatát választottam. Azonban a massza tovább bolondítható zöldfűszerekkel, sajttal vagy/és magokkal.
A liszttel kevert tojáshoz adhatunk tejet is ha lágyítani akarjuk a húst vagy dúsítani szeretnénk a tésztát. Természetesen ebben az esetben több lisztre lesz szükség.
Sörrel készítve pedig egy nagyon levegős, ízletes sörtésztát kapunk. De ez egy másik recept, erről a technikáról majd egy másik receptben írok bövebben.
Tippek a csirkemell csíkok sütéséhez
Az ételkészítés során ügyelj arra, hogy mielőtt a masszába mártott csirkemell csíkokat a olajba helyezed, az olaj legyen forró, így hamar besül a kéreg és nem szívja meg magát olajjal. Másrészt a csirkemell csíkok ne legyenek túl vastagok, ugyanis a bunda térfogata a sütés során megnő, és a közepén lévő husinak pedig át kell sülnie mire a bunda elkészül.
Köret öteletek a csikemell csíkokhoz
A csirkemell csíkokhoz igazából kb. minden jól passzol. Az egyetlen a tészta, amit nem javasolnák hozzá. A legjobb valamilyen krumplis köret, vagy rizs, zöldség, bulgur. Nekem az egyik kedvencem a steak burgonya. Jelen esetben is ezzel tálaltam. A steak burgonya recept pontos leírását egy következő cikkemben osztom meg Veled 😉.
Köret ötleteket ITT találsz.
További csikés recept ötlethez kattints IDE.
Csirkemell csíkok párizsi bundában steak burgonyával videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Törd egy keverőtálba a tojásokat, ízesítsd sóval, borssal. Egy habverő segítségével verd fel.
Keverj hozzá 3 evőkanál lisztet. Az így kapott masszának lágy, kissé folyós állagúnak kell lennie. A panírozás során tovább fog sűrűsödni a massza, a csirke csíkokról lepergő liszt miatt.
A csirkét vágd csíkokra, fűszerezd sóval és borssal, majd forgasd lisztbe.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Amikor az olaj elérte a sütési hőfokot, neki kezdhetsz a bundázásnak.
A lisztezett csirke szeletet merítsd a tojásos masszába, majd tedd óvatosan a forró olajba és süsd aranybarnára.
A kisült hússzeletekről egy papír törlővel itasd fel a felesleges olajat. Érdemes az elsö kisült csirkemellet kettévágni és meggyözödni róla, hogy rendesen átsült a csirkemell.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Csirkemell csíkok párizsi bundában steak burgonyával
Hozzávalók
Follow The Directions
Törd egy keverőtálba a tojásokat, ízesítsd sóval, borssal. Egy habverő segítségével verd fel.
Keverj hozzá 3 evőkanál lisztet. Az így kapott masszának lágy, kissé folyós állagúnak kell lennie. A panírozás során tovább fog sűrűsödni a massza, a csirke csíkokról lepergő liszt miatt.
A csirkét vágd csíkokra, fűszerezd sóval és borssal, majd forgasd lisztbe.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Amikor az olaj elérte a sütési hőfokot, neki kezdhetsz a bundázásnak.
A lisztezett csirke szeletet merítsd a tojásos masszába, majd tedd óvatosan a forró olajba és süsd aranybarnára.
A kisült hússzeletekről egy papír törlővel itasd fel a felesleges olajat. Érdemes az elsö kisült csirkemellet kettévágni és meggyözödni róla, hogy rendesen átsült a csirkemell.
Szólj hozzá!