- 2021.02.19.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés50 perc
- Adag4
- Megtekintés1 882
A borscs leves komoly viták kereszttüzébe került történelmi eredetét illetően és nem meglepő módon népszerűsége kontinenseken átívelő. Ezen tápláló és ízletes előétel középpontjában a cékla van, mely csodálatos mélyvörös színt ad a levesnek, tejföllel és friss kaporral tálalva szokás fogyasztani. Sokféle változatban készülhet, aszerint milyen zöldség található a hűtőben. Népszerű télen és nyáron is, hidegen fogyasztva, akár krémesítve. A vegetáriánusok és a vegánok között is nagyon népszerű étel, természetesen a hús és állati fehérje mentes változata.
Borscs céklaleves videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Egy lábasban olívaolajon pirítsd fehéredésig az apróra kockázott sertéshúst.
Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Amikor megpárolódott az alap, keverd hozzá a kockára vágott paradicsomot és sárgarépát.
Ízesítsd sóval, borssal és babérlevéllel. Add hozzá a sűrített paradicsomot és a nyers reszelt céklát. Kissé párold össze a húsos-zöldséges alapot.
Ezt követően öntsd hozzá a 700 ml alaplevet vagy ennek hiányában vizet.
Most már a leveshez adagolhatod a felkockázott burgonyát és a finomra szeletelt káposztát, majd főzd készre a levest.
Amikor a zöldségek és a husi megpuhult, keverd a leveshez a főtt babot (létezik olyan változat, ahol bab helyett gombát használnak), majd 2 percig forrald tovább a levest.
Amikor kész a leves, csurgass hozzá fél citrom levét (ha nincs, akkor lehet ecet is, ízlés szeritnt)
Tálaláskor tejföllel és friss kaporral fokozhatod a színek és az ízek harmóniáját.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Borscs céklaleves
Hozzávalók
Follow The Directions
Egy lábasban olívaolajon pirítsd fehéredésig az apróra kockázott sertéshúst.
Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Amikor megpárolódott az alap, keverd hozzá a kockára vágott paradicsomot és sárgarépát.
Ízesítsd sóval, borssal és babérlevéllel. Add hozzá a sűrített paradicsomot és a nyers reszelt céklát. Kissé párold össze a húsos-zöldséges alapot.
Ezt követően öntsd hozzá a 700 ml alaplevet vagy ennek hiányában vizet.
Most már a leveshez adagolhatod a felkockázott burgonyát és a finomra szeletelt káposztát, majd főzd készre a levest.
Amikor a zöldségek és a husi megpuhult, keverd a leveshez a főtt babot (létezik olyan változat, ahol bab helyett gombát használnak), majd 2 percig forrald tovább a levest.
Amikor kész a leves, csurgass hozzá fél citrom levét (ha nincs, akkor lehet ecet is, ízlés szeritnt)
Tálaláskor tejföllel és friss kaporral fokozhatod a színek és az ízek harmóniáját.
Szólj hozzá!