Borscs céklaleves

borscs ceklaleves
  • Előkészítés
    50 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    1 882

A borscs leves komoly viták kereszttüzébe került történelmi eredetét illetően és nem meglepő módon népszerűsége kontinenseken átívelő. Ezen tápláló és ízletes előétel középpontjában a cékla van, mely csodálatos mélyvörös színt ad a levesnek, tejföllel és friss kaporral tálalva szokás fogyasztani. Sokféle változatban készülhet, aszerint milyen zöldség található a hűtőben. Népszerű télen és nyáron is, hidegen fogyasztva, akár krémesítve. A vegetáriánusok és a vegánok között is nagyon népszerű étel, természetesen a hús és állati fehérje mentes változata.

Borscs céklaleves videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    borscs ceklaleves kep 5

    Egy lábasban olívaolajon pirítsd fehéredésig az apróra kockázott sertéshúst.

    Lépés 2
    borscs ceklaleves kep 7

    Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    Lépés 3
    borscs ceklaleves kep 11

    Amikor megpárolódott az alap, keverd hozzá a kockára vágott paradicsomot és sárgarépát.

    Lépés 4
    borscs ceklaleves kep 16

    Ízesítsd sóval, borssal és babérlevéllel. Add hozzá a sűrített paradicsomot és a nyers reszelt céklát. Kissé párold össze a húsos-zöldséges alapot.

    Lépés 5
    borscs ceklaleves kep 18

    Ezt követően öntsd hozzá a 700 ml alaplevet vagy ennek hiányában vizet.

    Lépés 6
    borscs ceklaleves kep 19

    Most már a leveshez adagolhatod a felkockázott burgonyát és a finomra szeletelt káposztát, majd főzd készre a levest.

    Lépés 7
    borscs ceklaleves kep 20

    Amikor a zöldségek és a husi megpuhult, keverd a leveshez a főtt babot (létezik olyan változat, ahol bab helyett gombát használnak), majd 2 percig forrald tovább a levest.

    Lépés 8
    borscs ceklaleves kep 21

    Amikor kész a leves, csurgass hozzá fél citrom levét (ha nincs, akkor lehet ecet is, ízlés szeritnt)

    Lépés 9

    Tálaláskor tejföllel és friss kaporral fokozhatod a színek és az ízek harmóniáját.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük