Szinte minden háziasszonyt érintő probléma a fokhagyma- és a hagymaszag eltüntetése a kézről.
A magyar háztartásokban jellemzően sok hagymát és fokhagymát használunk, köszönhetően a magyaros ételeknek. Így sokszor előfordulhat velünk, hogy elkészítünk egy ételt, amihez hagymát kellett vágni és még másnap is érezzük a hagyma szagát a kezünkön, ami valljuk be, nem túl kellemes. Hiába is dörzsöljük, vagy mossuk meg többször a kezünket különféle szappanokkal, a szag marad. Mire elmenne a szag, már ismét hagymát kell vágnunk a következő főzésnél 😩.
Így joggal merül fel a kérdés, „Mit tegyek a hagymaszag ellen?”
Vannak közismertebb többé-kevésbé működő praktikák, amelyek valakinél beváltak, valakinél nem. Ezek közül egy pár:
– félbevágott citrommal bedörzsölni a kezet
– ecetes vízzel lemosni a kezet
– szagmentesítő folyékony szappan, amely kereskedelemben kapható
– petrezselyemmel bedörzsölni a kezet
– őrölt kávéval dörzsölni a kezet
– rozsdamentes kanállal dörzsölni a kezeket, hideg folyó víz alatt
– és még számtalan más további ötlet
Zárójelben jegyzem meg, hogy nem mindet próbáltam ki ezek közül, de amelyiket igen, az sajnos nem hozta meg a 100%-os sikert. De miután megtaláltam az igazi megoldást, már nem próbálkoztam tovább, azóta is azt alkalmazom.
A tuti tipp, hogyan távolítsd el a hagymaszagot a kezedről
Ez a tipp, amit most megosztok veled az egyik legolcsóbb, legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás. Nem kell hozzá semmiféle kemikália, sem zöldségek.
2 fontos momentuma van a technikának.
A fokhagyma felvágása után a kezeket folyó hideg vízben kell megmosni, de TILOS ERŐSEN ÖSSZEDÖRZSÖLNI a kezeket! Enyhén, finoman, lazán, „éppen hogy” szabad csak megmosni.
A másik fontos dolog, hogy a kézöblítés után a vizet csak felitatjuk a kezekről, egy száraz konyharuha segítségével. Itt is TILOS A DÖRZSÖLÉS!