egészség

A csicseriborsó élettani hatása

A csicseriborsó, népiesen bagolyborsó, egy kiemelkedően magas tápértékű és növényi fehérjetartalmú hüvelyes zöldségféle. Hazánkban leginkább szárított, konzerves és üveges formában

Tovább olvasok

Csicseriborsó elkészítése és felhasználása

Hazánkban a csicseriborsó leginkább a reformkonyha keretein belül elterjedt. A vegetáriánus és vegán étrendet követők egyik fontos alapanyaga. A kihívást

Tovább olvasok

Datolya hatása az egészségre

Más népszerűbb gyümölcsökkel szemben, mint például a banán, a narancs és az alma, a datolya tartalmaz fehérjét. Ezenkívül telítetlen zsírsavakat,

Tovább olvasok

Bazsalikom hatása az egészségre

Amit a bazsalikomról jó tudni:A bazsalikom, mint minden más magas illóolaj tartalommal rendelkező fűszernövényt, próbáljuk meg a főzés során csak

Tovább olvasok

Amit a spenótról tudni érdemes

Összességében kimondható, hogy a spenót egy egészséges zöldség. Igaz a sok jó tulajdonság mellett azért akadnak nem túl hasznos dolgok

Tovább olvasok
X