egészség

Quinoa jótékony hatásai

A quinoa, (ejtsd: kinoa) egy álgabona, amely az árpához és a chia maghoz hasonlóan, köszönhetően a számtalan jótékony hatásának, újra

Continue Reading

A csicseriborsó élettani hatása

A csicseriborsó, népiesen bagolyborsó, egy kiemelkedően magas tápértékű és növényi fehérjetartalmú hüvelyes zöldségféle. Hazánkban leginkább szárított, konzerves és üveges formában

Continue Reading

Csicseriborsó elkészítése és felhasználása

Hazánkban a csicseriborsó leginkább a reformkonyha keretein belül elterjedt. A vegetáriánus és vegán étrendet követők egyik fontos alapanyaga. A kihívást

Continue Reading

Datolya hatása az egészségre

Más népszerűbb gyümölcsökkel szemben, mint például a banán, a narancs és az alma, a datolya tartalmaz fehérjét. Ezenkívül telítetlen zsírsavakat,

Continue Reading

Bazsalikom hatása az egészségre

Amit a bazsalikomról jó tudni:A bazsalikom, mint minden más magas illóolaj tartalommal rendelkező fűszernövényt, próbáljuk meg a főzés során csak

Continue Reading

Amit a spenótról tudni érdemes

Összességében kimondható, hogy a spenót egy egészséges zöldség. Igaz a sok jó tulajdonság mellett azért akadnak nem túl hasznos dolgok

Continue Reading