Koreai sült csirke

Koreai sült csirke
  • Előkészítés
    5 p + 15 p pác
  • Sütés/főzés
    10 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    2 578

Csirkés receptújdonságok kipróbálásához ajánlom Neked a koreai sült csirke receptjét. Ezeknek az ellenállhatatlan csípős, édes és ropogós falatoknak nincs párja.

Elkészítése egyszerű és gyors és ráadásul eszméletlenül finom. A keleti, fűszeres ételeket kedvelőinek mindenképp érdemes kipróbálni. A mézes, csípős ízvilág, szójaszósszal kiegészítve remek kombinációt alkot. A ropogósság pedig többlet élményt ad az étel fogyasztásakor. A recept alapötletét egy korai street food adta, ami nem csak Koreában rendkívül népszerű.

Az alapanyagok könnyen elérhetőek egy nagyobb közértben, de lehet, hogy minden hozzávaló van otthon a saját háztartásodban is. Az eredeti receptben gochujang-ot (koreai chili paszta) használnak, amit én csípős paprikakrémmel helyettesítettem.

A ropogós koreai sült csirke titka

Nincs semmi hókusz pókusz, nem kell semmi extrára gondolni. A ropogós csirke titka mindössze a kétszer sütésben rejlik. Az első sütés után megforgatjuk a falatkákat a receptben leírt módon elkészített „keményítőben” és másodszor is kisütjük.

Azért is szeretem így elkészíteni a csirkefalatkákat, mert így biztosan nem marad nyers a közepe a csont mellett, ami főleg a csirkeszárnyak, kiscombok esetében előfordulhat, ha nincs elég gyakorlatod.

Tippek a koreai sült csirke recept elkészítéséhez

A csirkefalatkákhoz készített pác ízének intenzivitását, a pácolás időtartamával növelheted. Ha az intenzív ízeket kedveled, hagyhatod pácolni min. 15 percet, de akár egy egész éjszakát is. Időszűkében a pácolási idő akár el is hagyható.

A receptben csirkemell és csirkeszárnyat is használok alapanyagként. Ezt variálhatod ízlés szerint. Lehet csak mell, vagy csak szárny, ami lehet alsó és felső is. Amely részeket Te jobban szereted.

A keményítőt, amiben majd a csirkét megforgatjuk, spricceld meg egy kis vízzel. Ezzel az apró trükkel még ropogósabb lesz a végeredmény.

Koreai sült csirke gyerekeknek

Ha gyerekek is vannak a családban, akkor valószínűleg nem akarjuk csípősre, sem alkoholosra készíteni az ételt. Ehhez adnék néhány tippet.

A csípősség elkerülése végett érdemes a csípős paprikakrémet édes paprikakrémre (Édes Annára) cserélni.

A receptben, a pácoláshoz használt fehérbor helyettesíthető rizsecettel, így biztosan semmilyen alkohol nem lesz az ételben.

Koreai sült csirke recept videó:

 

További receptekért, időszűkében szenvedőknek 🙈, ajánlom a Gyors receptek között körbenézni 😃.

Desszert ötleteket pedig a Desszertek menüpont alatt találsz 😉.

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Koreai sült csirke

    A csirkemellet vágd falatnagyságú darabokra, a csirkeszárnyat is darabold fel. Majd tedd egy keverőtálba és ízesítsd sóval, apróra vágott fokhagymával, reszelt gyömbérrel. Adj hozzá 2 evőkanál fehérbort, ha alkoholmentesen készíted rizsecetet. Keverd össze alaposan és ízlés szerint hagyd pácolódni (15 perc -1 éjszaka).

    Lépés 2

    Egy mély serpenyőben forrósítsd fel az olajat a sütéshez. A csirkefalatokat bő olajban szokás sütni.

    Lépés 3
    Koreai sült csirke

    Ez idő alatt készítsd elő a kukoricakeményítőt. Én meg szoktam spriccelni kevés vízzel a felületét. Ezzel az apró trükkel ropogósabb lesz a végeredmény.

    Lépés 4
    Koreai sült csirke

    A csirkefalatokat forgasd a keményítőbe és süsd félkészre forró olajban. Az első sütésnél ügyelj arra, hogy ne legyen túltelítve az olaj, inkább több részletben, süsd elő a húst.

    Lépés 5
    Koreai sült csirke

    A félkészre sütött falatokat csöpögtesd le, és tedd félre későbbre.

    Lépés 6
    Koreai sült csirke

    Az olajat egy kis szűrővel tisztítsd meg.

    Lépés 7
    Koreai sült csirke

    Majd a második sütéskor tedd az összes csirkét a forró olajba és süsd aranybarnára.

    Lépés 8
    Koreai sült csirke

    A ragadós mártás elkészítéséhez melegíts elő egy serpenyőt és kevés olajon pirítsd meg a fokhagymát, a gyömbért. Add hozzá a mézet, ketchupot és a csípős szószt (helyettesíthető édes Pirosarannyal is), majd keverd alaposan össze.

    Lépés 9
    Koreai sült csirke

    Öntsd hozzá a szójaszószt és forrald készre a mártást.

    Lépés 10
    Koreai sült csirke

    A kétszer megsütött csirkefalatokat szedd a mártáshoz és forgasd át benne.

    Lépés 11
    Koreai sült csirke

    Tálaláskor hintsd meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel.

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük