- 2021.07.17.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Orosz ételek
- Nehézség: Könnyű
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-3.png)
- Előkészítés20 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag2
- Megtekintés3 664
A rablóhús vagy ahogy másképpen nevezik saslik tipikus nyári étel, frissítő salátával tálalva sokunk kedvence. A nyárson sültekkel kapcsolatban általában a kerti grillezés vagy táborozás képe ugrik be. Elkészítése egyszerű és megjelenése mutatós. Jól variálható bármilyen lágyabb szerkezetű hússal és a kedvenc idény zöldségekkel. Elkészíthető grillen, serpenyőben vagy a sütőben is.
Az igazi rablóhús akkor a legfinomabb, ha kap egy kis füstös ízt és ezt leginkább a grillezéskor tudjuk elérni. Sajnos nem mindig és mindenkinek van lehetősége erre, de kár lenne ezt a finom kaját kihúzni a recepttárunkból. Ezzel a recepttel azoknak szeretnénk segíteni, akik szeretik a rablóhúst, nem szeretnének lemondani róla, de nincsenek meg a grillezés adottságai. Ne aggódj, így is nagyom finom lesz
Tipp a rablóhús elkészítéséhez:
Ezt a rablóhús receptet serpenyőben készítjük el. Ami fontos, hogy a nyársakat érdemes lefedve megsütni, így a csirkemell nem szárad és rendesen át tud sülni.
A hozzávalók felfűzési sorrendje igazából teljesen mindegy, de érdemes változatosan csinálni, valamint a kezdő és befejező „füzérnek” inkább valamelyik zöldséget válasszuk, mint a húst, így a husit minden irányból átjárja a zöldség íze.
Igaz, ez a recept kicsit diétásabb, de még finomabbá teheted, ha szalonnával és/vagy kolbászkarikákkal is kiegészíted a nyárs füzért. Még finomabb lehet, ha többféle zöldséget is használsz hozzá (pl. paradicsom, gomba)
Ha időben gondolsz arra, hogy rablóhúst készítesz, akkor előző nap pácold be a felkockázott csirkemellet. Így még ízletesebbé teheted és biztosan nem szárad ki a husi. A pác lehet bármilyen fűszerezésű, de a fokhagymát mindenképp ajánlom, hogy tegyél bele 😊.
A serpenyőben sütött rablóhúshoz a nyársat érdemes kissé lazábbra fűzni, ugyanis, ha túl sűrű akkor nehezebben sülnek át az alapanyagok. Amennyiben kerti grillezéshez fanyársat használsz, áztasd be vízbe használat előtt, hogy véletlenül se kapjon lángra a fa.
A rablóhús mellé körtenek egy sima egyszerű zöldsaláta is megteszi, de bármilyen sült krumpli is tökéletesen passzol hozzá. (Köret ötlekhez nézz körbe a “KÖRETEK“ kategóriában.)
Ha kipróbáltad ezt a receptet, kérlek oszd meg a véleményed, észrevételed, tapasztalatod velünk, lent a kommentben.
Hozzávalók
Receptleírás
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-7-1240x578.png)
A megtisztított zöldségeket vágd nagyobb darabokra.
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-8-1240x578.png)
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-10-1240x578.png)
A csirkemellet csíkozd fel, majd vágd kb. 3 cm-es kockákra.
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-11-1240x578.png)
A neked tetsző sorrendben tűzd nyársra a hozzávalókat és fűszerezd ízlés szerint.
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-12-1240x578.png)
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-13-1240x578.png)
Elkészítheted serpenyőben is a nyársakat, ehhez az előmelegített serpenyőbe önts kevés olajat.
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-15-1240x578.png)
Helyezd bele a felfűzőtt nyársakat és lefedve süsd meg először az egyik, majd a másik oldalát is.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
![Marhapörkölt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2024/01/Marhaporkolt-3-260x286.png)
Rablóhús serpenyőben sütve
Hozzávalók
Follow The Directions
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-7.png)
A megtisztított zöldségeket vágd nagyobb darabokra.
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-8.png)
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-10.png)
A csirkemellet csíkozd fel, majd vágd kb. 3 cm-es kockákra.
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-11.png)
A neked tetsző sorrendben tűzd nyársra a hozzávalókat és fűszerezd ízlés szerint.
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-12.png)
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-13.png)
Elkészítheted serpenyőben is a nyársakat, ehhez az előmelegített serpenyőbe önts kevés olajat.
![Rablóhús](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/07/Rablohus-15.png)
Helyezd bele a felfűzőtt nyársakat és lefedve süsd meg először az egyik, majd a másik oldalát is.
Szólj hozzá!