- 2021.03.31.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Közepes
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-1.jpg)
- Előkészítés30 perc
- Sütés/főzés1 óra
- Adag4
- Megtekintés18 460
Hogy mi a különlegessége ennek a tarhonyás hús receptnek? Az, hogy nem lehet elrontani 😁.
Van egy trükk, amivel biztos sikert aratsz, és sokkal finomabb lesz, mint bármely másik tarhonyás hús recept. A tésztaszemek pörgősek maradnak, viszont nem lesz száraz az étel. A lényeg, hogy a tésztát nem külön vízben, hanem a pörkölt szaftjában főzzük ki, így sokkal ízletesebb lesz.
Ezt a receptet most sertés lapockából készítettem el, de ugyanolyan finom sertéscombból, pulykamellből, csirkemellfiléből és csirkecombfiléből is. A receptet tovább lehet bővíteni mindenféle “földi jóval”, pl. kolbásszal, krumplival, paradicsom, paprikával, sárgarépával és egyéb zöldségekkel. Igaz, ha jól tudom ebben különbözik a pásztortarhonya a tarhonyás hústól. Amiben van kolbász és krumpli, azt már pásztortarhonya névvel illetik.
Nem tudom, hogy Te melyik korosztályt képviseled, és vannak-e emlékeid a 80-as, 90-es évekből az általános és középiskolai menzás kaját illetően, de nekem ez az egyik kedvenc nosztalgikus ételem. Ráadásul ez a recept teljesen visszaadja az akkori ízvilágot.
Tekints meg további recepteket a Receptek menüpontra kattintva.
A tökéletes tarhonyás hús recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-3-1240x578.png)
A finomra aprított vöröshagymát 3 evőkanál olajon párold üvegesre.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-4-1240x578.png)
Tűzről lehúzva hintsd meg pirospaprikával, keverd össze.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-5-1240x578.png)
Pici pici vízzel öntsd fel és ismét keverd össze.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-6-1240x578.png)
Tűzre visszatéve forralj rajta egyet, majd tedd bele az időközben kis kockára vágott húst.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-11-1240x578.png)
Erős lángon kevergesd, míg a hús ki nem fehéredik, majd némi vizet aláöntve, sóval-borssal és a fűszerekkel ízesítve, fedő alatt alacsony energián főzd csaknem készre (kb. 50-60 perc).
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-13-1240x578.png)
(Ez a lépés kihagyható: Amikor a hús már félig puha, elkezdjük a tarhonyát külön edényben 1 evőkanál olajon megpirítani. Én úgy szeretem, ha jól át van pirítva, barnásabbak a szemek, persze azért ne legyenek szenesek :). Ha nem szeretnéd átpirítani a tarhonyát, attól még az eredmény jó lesz, habár a pirítás add neki egy igazi eredeti ízt. Nálam is előfordult, hogy amíg főtt a pörkölt mást csináltam és megfeledkeztem róla, már nem volt időm pirítgatni, úgy ahogy volt beleöntöttem a száraztésztát a pöribe.)
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-16-1240x578.png)
Ha a hús majdnem megpuhult, hozzátesszük a (pirított) tarhonyát. Vigyázz a felcsapódó vízgőzzel.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-18-1240x578.png)
Felöntjük bőséges vízzel. Alaposan lepje el a tarhonyát! (kb. 2 újjnyi magasan.)
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-20-1240x578.png)
Fedő alatt, még mindig alacsony hőfokon, keverés nélkül készre pároljuk, a tarhonya ilyen formán remekül átveszi a pörköltös hús ízét, ellenben nem ég le, mivel az étel tetején készül el. Ha "megitta" a levét, de még keménynek találjuk a kis tésztagolyókat, pótoljuk a folyadékot.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-1-1240x578.png)
Végül átkeverjük az egészet, és azon forrón, savanyúsággal tálaljuk.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
![Marhapörkölt](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2024/01/Marhaporkolt-3-260x286.png)
A tökéletes tarhonyás hús
Hozzávalók
Follow The Directions
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-3.png)
A finomra aprított vöröshagymát 3 evőkanál olajon párold üvegesre.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-4.png)
Tűzről lehúzva hintsd meg pirospaprikával, keverd össze.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-5.png)
Pici pici vízzel öntsd fel és ismét keverd össze.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-6.png)
Tűzre visszatéve forralj rajta egyet, majd tedd bele az időközben kis kockára vágott húst.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-11.png)
Erős lángon kevergesd, míg a hús ki nem fehéredik, majd némi vizet aláöntve, sóval-borssal és a fűszerekkel ízesítve, fedő alatt alacsony energián főzd csaknem készre (kb. 50-60 perc).
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-13.png)
(Ez a lépés kihagyható: Amikor a hús már félig puha, elkezdjük a tarhonyát külön edényben 1 evőkanál olajon megpirítani. Én úgy szeretem, ha jól át van pirítva, barnásabbak a szemek, persze azért ne legyenek szenesek :). Ha nem szeretnéd átpirítani a tarhonyát, attól még az eredmény jó lesz, habár a pirítás add neki egy igazi eredeti ízt. Nálam is előfordult, hogy amíg főtt a pörkölt mást csináltam és megfeledkeztem róla, már nem volt időm pirítgatni, úgy ahogy volt beleöntöttem a száraztésztát a pöribe.)
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-16.png)
Ha a hús majdnem megpuhult, hozzátesszük a (pirított) tarhonyát. Vigyázz a felcsapódó vízgőzzel.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-18.png)
Felöntjük bőséges vízzel. Alaposan lepje el a tarhonyát! (kb. 2 újjnyi magasan.)
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-20.png)
Fedő alatt, még mindig alacsony hőfokon, keverés nélkül készre pároljuk, a tarhonya ilyen formán remekül átveszi a pörköltös hús ízét, ellenben nem ég le, mivel az étel tetején készül el. Ha "megitta" a levét, de még keménynek találjuk a kis tésztagolyókat, pótoljuk a folyadékot.
![tarhonyas hus](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Tarhonyas-hus-recept-1.png)
Végül átkeverjük az egészet, és azon forrón, savanyúsággal tálaljuk.
Szólj hozzá!