Egy egyszerű sütit (muffint, tortát, palacsintát, stb) rengeteg féleképpen dekorálhatunk. Egy ici-pici plusz hozzáadásával nyálcsorgató desszertet készíthetünk. Erre, számos ötletet találhatunk böngészve az internetet. Vannak egyszerű-haladó, kevesebb és hosszabb időt igénylő eljárások is. Ezek közül a csoki díszek az egyik legkedveltebb dekorációs formák, mert kevés olyan ember létezik, aki valamilyen formában ne szeretné a csokit 😊.

Egyszerű csoki díszek
Ebben a bejegyzésben kétféle csoki dísz elkészítését mutatjuk be. Egyik elkészítési forma sem igényel különösebb kézügyességet és szakmai tudást, csak elhatározás kérdése és a siker garantált.
Az egyik egy isteni csokikrém (csokis vajkrém), a másik pedig ehető csoki levéldísz.

A csokis vajkrémet használhatod torták, sütik töltésére is, habzsák segítségével pedig dekorálhatsz vele.
Az ehető csoki levél elkészítéséhez szükséged lesz néhány zöld levélre. A leveleket mosd át alaposan és töröld szárazra. Érdemes egészséges és erősebb leveleket választani, hogy a meleg csoki hatására se veszítse el a tartását és könnyebb legyen vele dolgozni.
Mindkét csokis dekoráció gyorsan, kb. 15 perc alatt, és egyszerűen elkészíthető.
További ételdekorációs ötleteket a gasztroblogunk Tippek, ötletek kategóriájában találsz.
Csoki díszek készítése egyszerűen videó:
Csokis vajkrém készítése díszítéshez
Hozzávalók:
150 g csokoládé
200 g vaj
150 g sűrített tej
1. A csokoládé felolvasztásához tegyél fel egy lábast ⅓ részig vízzel töltve. Helyezz egy hőálló keverőtálat a lábas fölé oly módon, hogy a tál feneke ne érintkezzen a vízzel. Tördeld bele a csokoládét, majd folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel és keverd csomómentesre.

2. Amikor a csokoládé felolvadt, tedd félre a tűzről és hagyd hűlni.
3. Egy másik tálban egy habverővel keverd el a hideg vajat a sűrített tejjel. (Ne aggódj, ha nem tűnik teljesen eldolgozottnak. Amikor az olvasztott csokoládét hozzákevered tökéletes lesz az állaga.)
4. Egy habverővel alaposan dolgozd el a langyos csokit a vajas krémben. Meglátod milyen gyorsan változik át krémes, fényes krémmé.

5. Ha díszítéshez szeretnéd a csokikrémet felhasználni, akkor egy habzsákba töltve könnyebben formálhatod.

Ezt a csokis vakjrémet torták, sütik töltéséhez is felhasználhatod. Ha szereted a Fatörzs-et, akkor az alábbi linkre kattintva megnézheted, hogy hogyan készül:
Fatörzs torta recept
Csoki levél dekoráció elkészítése
Hozzávalók:
olvasztott csokoládé
levelek tetszés szerint
ecset
1. A leveleket mosd át alaposan és töröld szárazra.
2. A felolvasztott csokit egy ecset segítségével kend a levél felületére és hagyd megszáradni. (Tedd a hűtőbe, úgy gyorsabban megdermed a csoki.)

3. Miután megkemenyedett a csoki, ismételd meg. Újból kend át a felületet a csokival és ismét hagyd megkeményedni a csokit.

4. Ezután óvatosan távolítsd el a levelet a csokiról, és már kész is a csoki levéldísz.






