- 2021.06.05.
- by Kulka Nikoletta
- 1 Like
- 0 / 5
- Konyha: Mediterrán, Olasz ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés15 p (+25 p kelesztés)
- Sütés/főzés7-8 perc
- Adag4
- Megtekintés11 067
Ha Te is szereted a pizzát, akkor ez a pizzatészta recept mindenképp figyelemreméltó lehet. Sokan azt gondolják, hogy a pizzatészta elkészítése időigényes és koszolós munka. A mai pizzarecept házilag könnyen, akár tészta gyúrása nélkül is elkészíthető és az eredmény pedig egy fantasztikusan finom pizza, talán jobb is mint a szomszéd pizzázóban.
Csak pár hozzávalóra van szükség hozzá és az összeállítása is percek alatt megvan. Ami egy kicsit időigényesebb, az a kelesztés része, de erre mindenképp érdemes az időt rászánni, mert az eredmény így lesz igazán tökéletes. Előre is tudsz dolgozni, mert a tészta 2 napig felhasználható (hűtőben tárolva). Ha holnapra pizzát tervezel, akkor érdemes előző nap bekeverni a tésztát, így másnap tényleg csak pár perc az egész és kész az isteni házi pizza.
Nagyszerű a pizzában, hogy bár a tésztaalap adott, viszont a feltétek szabadon variálhatóak.
A receptben megadott hozzávalókból, nekem 4 db nagy pizza gombóc (300 g-os) jött ki. Általában a közepes nagyságú pizzához kb. 240 g-ot szokás számolni, ami 5 pizzát jelent. Természetesen függ attól is, hogy a vékony vagy kissé vastagabbra nyújtott tésztát kedveled.
Tipp a pizzatészta recept elkészítéséhez:
Amikor megpakoltad a pizzát (minden földi jóval 😊), akkor a pizzát előmelegített sütőben, a legmagasabb fokozaton, 250 Cº-on ajánlott sütni és kb. 7-8 perc alatt készre sül a tészta.
További egyszerű recept ötleteket IDE kattintva találsz.
Pizzatészta recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Egy keverőtálba morzsold el az élesztőt és add hozzá a cukrot.
Add hozzá a vizet és az olajat is, majd keverd el alaposan és hagyd 10 percig felfutni az élesztőt.
10 perccel később add hozzá liszthez a sót és keverd el.
Ezt követően szitáld a lisztet a keverőtálba az élesztős vízhez.
Keverd ki a masszát egy fakanállal.
Takard le és hagyd pihenni a tésztát 25 percig.
25 perc elteltével vizes vagy olajos kézzel hajtogasd át a duplájára növekedett tésztát a keverőtálban. Ha a vékony tésztát szereted, akkor hagyhatsz ismét 20 perc pihenőt a masszának, ezt követően ismételd meg a tészta hajtogatását.
A megkelt pizzatésztát szedd egy lisztezett munkafelületre.
Vágd adagokra, kissé dolgozd át és formálj gombócokat belőle. Nekem 4 nagy (300 g-os) pizza gombóc jött ki. Általában a közepes nagyságú pizzához kb. 240 g-ot szokás számolni, ami 5 pizzát jelent. Természetesen függ attól is, hogy a vékony vagy kissé vastagabbra nyújtott tésztát kedveled.
A megformázott pizza adagokat tedd egy lisztezett tálcára, hagyj kb. 3 ujjnyi távolságot a gombócok között. Erre azért van szükség, mert a tésztában tovább dolgozik az élesztő és ennek megfelelően a térfogata tovább nő.
A pizza adagok tetejét vékonyan kend be olajjal és fedd le folpackkal és felhasználásig tárold a hűtőben. A tészta akár 2 napig is felhasználható, azonban ebben az esetben naponta egyszer nyomkodd ki a levegőt a masszából és olajozd le a tetejét ismét.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Pizzatészta recept
Hozzávalók
Follow The Directions
Egy keverőtálba morzsold el az élesztőt és add hozzá a cukrot.
Add hozzá a vizet és az olajat is, majd keverd el alaposan és hagyd 10 percig felfutni az élesztőt.
10 perccel később add hozzá liszthez a sót és keverd el.
Ezt követően szitáld a lisztet a keverőtálba az élesztős vízhez.
Keverd ki a masszát egy fakanállal.
Takard le és hagyd pihenni a tésztát 25 percig.
25 perc elteltével vizes vagy olajos kézzel hajtogasd át a duplájára növekedett tésztát a keverőtálban. Ha a vékony tésztát szereted, akkor hagyhatsz ismét 20 perc pihenőt a masszának, ezt követően ismételd meg a tészta hajtogatását.
A megkelt pizzatésztát szedd egy lisztezett munkafelületre.
Vágd adagokra, kissé dolgozd át és formálj gombócokat belőle. Nekem 4 nagy (300 g-os) pizza gombóc jött ki. Általában a közepes nagyságú pizzához kb. 240 g-ot szokás számolni, ami 5 pizzát jelent. Természetesen függ attól is, hogy a vékony vagy kissé vastagabbra nyújtott tésztát kedveled.
A megformázott pizza adagokat tedd egy lisztezett tálcára, hagyj kb. 3 ujjnyi távolságot a gombócok között. Erre azért van szükség, mert a tésztában tovább dolgozik az élesztő és ennek megfelelően a térfogata tovább nő.
A pizza adagok tetejét vékonyan kend be olajjal és fedd le folpackkal és felhasználásig tárold a hűtőben. A tészta akár 2 napig is felhasználható, azonban ebben az esetben naponta egyszer nyomkodd ki a levegőt a masszából és olajozd le a tetejét ismét.
Szólj hozzá!